URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Octombrie 2017, 09:38

Bodog, oare hoţii fură?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Numirea lui Florian Bodog ca ministru al Sănătăţii era omagiată într-un jurnal local, acum 10 luni, pe motiv că va face cinste oraşului şi "lobby" pentru dezvoltarea Facultăţii de Medicină şi a spitalelor din Bihor. Cunoscând personajul, prognozam însă că efectele vor fi contrare şi iată că aşa e: nu doar că s-a umplut de ruşine (şi ne face, implicit, de râs) cu noul scandal de plagiat, ci se şi dovedeşte complet lipsit de orice rezultat.

Ca să nu fim acuzaţi că-l victimizăm, s-o luăm băbeşte. La un trimestru după instalare, în România murea al 38-lea copil nevaccinat împotriva rujeolei şi 500.000 erau în total lipsiţi de dozele necesare, procurate abia în iulie.

Tot Bodog, deşi s-a lăudat cu o lege a vaccinării, n-a făcut-o nici acum. În prag de toamnă, chiar în fieful său, DSP Bihor n-a primit nici vaccinurile antigripale. "Dottore" e beştelit de premierul Mihai Tudose în deschiderea aproape fiecărei şedinţe de Guvern, fiind prins că nu ştie nici măcar tulpinile vaccinurilor.

De altfel, să nu uităm: când a picat Guvernul Grindeanu, propriul Partid l-a evaluat ca incompetent, din 26 de "măsuri" îndeplinind doar 14 parţial şi numai 3 integral, dar pur formal, din pix.

Acelaşi Bodog se poate "lăuda" cu ieftinirea până la dispariţia de pe piaţă a unor medicamente pe care bolnavii cronici, inclusiv oncologici, le caută acum peste graniţă. Tot el este autorul crizei din achiziţia de ambulanţe, stopând programul de înnoire a 2.000 de maşini ale serviciilor judeţene de Ambulanţă şi SMURD.

La fel, deşi atât Partidul, cât şi el însuşi a promis să ţină în ţară medicii prin salarii ca în Occident, i-a scos în stradă fiindcă din ianuarie, prin transferarea contribuţiilor sociale de la angajatori, lefurile vor scădea.

Când DNA a descins la Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate, cu dovezi că ştabii (inclusiv un orădean) au furat banii destinaţi asistenţei la domiciliu, Bodog n-a suflat niciun cuvânt, trimiţându-şi în schimb Corpul de Control la Oradea, să "cerceteze" de ce funcţionarii CAS de aici eliberau adeverinţe asiguraţilor doar personal, fie şi aduşi pe tărgi, fără ca apoi să recunoască, printr-un raport final, că doar au respectat legea. A acoperit, astfel, un scandal uriaş şi adevărat cu unul mic şi fabricat!

Să nu uităm că acelaşi Bodog a promis bihorenilor marea cu sarea, inclusiv un al doilea accelerator liniar de particule la Oncologia din Oradea, motiv pentru care Consiliul Judeţean şi-a micşorat proiectul strategic pe sănătate de la 12 la 9 milioane euro. Dar aţi mai auzit vreo vorbă despre asta? Sau despre orice altă dotare "adusă" de Bodog spitalelor din Bihor?

Ne putem întreba de ce, în aceste condiţii, fără onoare şi fără rezultate, Bodog e în continuare ministru, de ce Partidul l-a menţinut chiar şi după moţiunea depusă împotriva sa de opoziţie şi l-a iertat şi la remaniere. Sunt tentat să cred că doar pentru a fura, pentru el şi ai lui, cum spun unii, dar vă întreb şi pe voi: să-i plagiez, să nu-i plagiez?...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
bodog?
Bodog? Un *** Un rezultat al felului in care a fost concepută dezvoltarea Universitatii de *** Teodor Maghiar. Care isi vede continuata lucrarea chiar si peste moarte de cei doi fii ai lui, de Bodog si de incapacitatea lui Bungău, a lui Rosca, a lui Curilă si a altor mameluci asemenea lor.
Postat 18 Octombrie 2017, 12:09 de andreimagheru
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON