Comisia Juridică a Senatului României va recomanda aleşilor să respingă cererea DNA privind ridicarea imunităţii lui Florian Bodog. Senatorul PSD de Bihor a fost audiat luni în Comisie şi, în ciuda faptului că acesta a pretins că nu doreşte să se sustragă cercetării, colegii săi au decis să recomande plenului Senatului respingerea solicitării DNA. Votul a fost însă evaziv: şase senatori au votat pentru, şase s-au abţinut, iar unul a votat împotrivă.
Bodog, fără emoţii
La ieşirea de la audierea din Comisia Juridică, Bodog le-a declarat jurnaliştilor că nu se va sustrage cercetării penale.
"Vreau să subliniez că nu am cerut colegilor mei să voteze împotriva urmăririi penale. Am prezentat doar colegilor toate aspectele pe care le-am găsit eu în dosar şi pe care, de altfel, colegii mei, indiferent de culoarea politică, le-au subliniat şi nu le-au contrazis în ceea ce priveşte veridicitatea şi obiectivitatea. Vreau să vă spun că, indiferent de decizia pe care Comisia Juridică o va lua astăzi, nu mă voi sustrage cercetării. Am mai fost cercetat şi de DNA şi de Parchetul General şi vreau să vă spun un lucru care până astăzi nu s-a făcut public. În 2019, am fost reclamat de către actualul director Unifarm că aş fi vrut să-l schimb politic. Am fost chemat la Parchetul General, am dat declaraţie şi cazul s-a închis. Deci nu este prima dată când mă supun prevederilor legale în ceea ce priveşte audierea", a declarat Bodog, citat de site-ul stiripesurse.ro.
Înaintea senatorului, pe această temă s-a pronunţat şi purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, care a declarat că grupul social-democraţilor va vota aşa cum recomandă Comisia Juridică. Altfel spus, dacă decizia Comisiei ar fi fost să propună ridicarea imunităţii, colegii de partid ai lui Bodog ar fi susţinut această variantă. Numai că nu se va ajunge în această situaţie.
Şase pentru, şase abţineri, unul împotrivă
Potrivit unui comunicat al USR-PLUS citat de g4media.ro, Comisia Juridică a Senatului va adopta un raport de respingere a cererii DNA de ridicare a imunităţii lui Bodog. Asta, în ciuda faptului că n-a existat un vot clar împotriva solicitării: senatorii din comisie au dat şase voturi pentru, unul împotrivă şi şase abţineri.
"Nu s-a întrunit numărul de voturi pentru un raport favorabil sau nefavorabil pentru începerea urmării penale împotriva senatorului Bodog. Solicitarea procurorilor se va rediscuta în plen şi aceasta va fi suspusă votului senatorilor", a declarat preşedintele Comisiei Juridice din Senat, Iulia Scântei, potrivit hotnews.ro.
Comisia este formată din 5 senatori PSD, 4 de la PNL, 2 de la USR-PLUS şi câte unul de la UDMR şi AUR.
Raportul Comisiei va fi supus votului Plenului Senatului, vot care va fi secret. Şedinţa va avea loc miercuri.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.