URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 Aprilie 2021, 14:03

DNA cere ridicarea imunităţii lui Florian Bodog, în "dosarul consilierei" din Oradea. Vezi ce îi impută procurorii anticorupție!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut procurorului general să sesizeze Senatul României pentru a ridica imunitatea parlamentară a orădeanului Florian Bodog (PSD) întrucât acesta este bănuit că a comis, în mai multe rânduri, pe când era ministru al Sănătăţii, infracţiunile de abuz în serviciu, fals intelectual şi fals în înscrisuri.

Timp de un an, Bodog a acoperit faptul că o tânără din Oradea pe care o angajase în funcţia de consilier personal nu a mers la serviciu, ba mai mult, a semnat acte în locul acesteia. 

Multiple infracţiuni 

Concret, dacă parlamentarii îşi vor da avizul, actualul senator ar putea să fie cercetat pentru: abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (12 acte materiale), fals intelectual, în formă continuată (12 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată (trei infracţiuni). 

"Solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie referitoare la efectuarea urmăririi penale faţă de persoana respectivă are în vedere faptul că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă că demnitarul ar fi acţionat în mod direct pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract; totodată, deoarece aceasta nu era prezentă fizic la locul de muncă, demnitarul ar fi semnat în locul persoanei respective o serie de acte", se arată într-un comunicat, transmis, joi, de DNA. 

Consilieră de formă, semnături false

Concret, arată DNA, în perioada februarie 2017 - ianuarie 2018, Florian Bodog, "deşi cunoştea că persoana angajată în funcţia de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu şi nu a prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului, ar fi atestat în mod nereal prezenţa acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezenţă şi nu a luat măsuri pentru sancţionarea disciplinară". 

Astfel, consiliera ministrului ar fi obţinut drepturi salariale de 75.656 lei care nu i se cuveneau, cauzând astfel un prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.

Potrivit DNA, "în acelaşi context, în perioada februarie - octombrie 2017, în vederea producerii de consecinţe juridice, fostul ministru ar fi falsificat semnăturile persoanei respective pe două contracte individuale de muncă şi pe o declaraţie pe proprie răspundere". 

Abuz în serviciu 

DNA aminteşte că în septembrie 2019, Senatul României a respins o cerere similară a procurorilor anticorupţie, anume cererea de încuviinţare de începere a urmăririi penale a lui Florian Bodog.

Acum procurorii arată că s-au găsit şi mai multe infracţiuni făcute de PSD-istul orădean. "Ulterior, au rezultat date şi indicii rezonabile privind săvârşirea, de către fostul ministru, şi a altor infracţiuni, respectiv trei infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, precum şi a unui alt act material care intră în conţinutul constitutiv al infracţiunii de abuz în serviciu", se mai arată în document.

Consilierele lui Bodog

Aşa cum BIHOREANUL a scris în 2019, consiliera pe care Bodog a angajat-o şi care nu s-a prezentat la serviciu este o orădeancă, Olivia Andreea Baciu, 36 de ani, devenită Marcu după căsătorie, doctor în Cibernetică şi Statistică la UBB.

În 2016, când Bodog era decanul FMF Oradea, aceasta a devenit cadru didactic asociat, adică angajată direct şi remunerată la plata cu ora, iar un an mai târziu, în septembrie 2017, a câştigat un post de şef de lucrări, pentru disciplina "Informatică medicală şi biostatistică". BIHOREANUL relata la acea vreme că tânăra are şi o avere considerabilă, deţinând, între altele, o casă, un apartament, un Mercedes, bijuterii scumpe şi conturi bancare "grase".

Tot în 2019, BIHOREANUL mai arăta cum Florian Bodog a angajat şi alte orădence în minister. Astfel, pentru ex-ministrul Sănătăţii a lucrat şi avocata Dochiana Bejan, care îl şi reprezenta în procesele sale pe Bodog, precum şi Iolanda Babău, fiica PSD-istei Stela Babău, angajată deşi nu avea nicio experienţă în administraţie.

Se declară "nevinovat"

Senatorul PSD se consideră nevinovat, după cum relatează presa naţională. "Eu nu ştiu despre ce este vorba, înţeleg că este pentru acelaşi lucru pentru care s-a cerut şi data trecută. Data trecută, am prezentat colegilor din Comisia juridică dovezile la care am avut acces şi la care poate să aibă acces oricine, de pe net, cu privire la locurile în care am fost reprezentat de doamna consilieră. Altceva nu am ce să spun", a declarat Florian Bodog pentru Libertatea.ro. Întrebat cum se consideră în ceea ce priveşte speţa, Florian Bodog a spus: "Nevinovat, nu am nicio problemă".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Că Bodog a pus director la institutul Marius Nasta cu un simulacru de concurs, nu zice DNA nimic.
Și pe cine a pus Bodog director acolo, peste rând și peste lege? Pe Beatrice Mahler, medic propagandist și mamă din greșeală.
Postat 08 Aprilie 2021, 19:04 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON