URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Octombrie 2019, 12:13

Blocaţi în curţi: Localnicii din Hidişelu de Sus reclamă că reabilitarea DN 76 le blochează accesul în propriile gospodării (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sătenii din satul bihorean Hidişelu de Sus sunt revoltaţi din pricina lucrărilor de reabilitare a drumului naţional 76. Nu doar pentru că şantierul trenează de peste un deceniu, ci pentru că şoseaua este supraînălţată, iar ei nu vor mai avea acces în propriile curţi.

"Reabilitarea DN 76 se face cu succes, astfel încât, la finalizarea lucrărilor, prin supraînălţarea drumului în unele locuri chiar şi cu 50 cm faţă de stadiul iniţial, se va obstrucţiona accesul în curtea gospodăriei locuitorilor din zonă, precum şi în garaje, afectându-se dreptul de folosinţă a proprietăţii, garantat prin Constituţie", a reclamat BIHOREANULUI un localnic din Hidişelu de Sus.

Fotografiile şi filmările făcute de bărbat arată că drumul este deja mult mai înalt decât nivelul curţilor, iar muncitorii le-au spus oamenilor că încă mai au de turnat straturi groase, astfel că în final va fi şi mai sus. Astfel, oamenii spun că nu vor mai putea intra în curţi cu maşinile, cu utilaje agricole sau de transport materiale de construcţii. De asemenea, în curţile lor vor ajunge şi apele, în zilele cu ploi. 

Sătenii au reclamat situaţia constructorului, proiectantului şi beneficiarului, dar fără folos. Sesizările lor au fost ignorate, iar lucrările au continuat chiar şi sâmbătă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
PLATONA adrian
Da mai e cazul să reamintești. Să reamintești și de pisuarul Paris, blocul Z3
Postat 27 Octombrie 2019, 23:50 de Sandu1206
"Ca sa fie clar..." vorba lui Dorel de la Primaria Oradea...
Orice initiativa,orice proiect conceput ca: reabilitare, reamenajare,refacere,amenajare,....nu va aduce nimic bun pentru comunitate....In Oradea,spre exemplu, putem indica aproape toate proiectele initiate de Dorel Ilie Bolojan,ordonatorul principal de credite....Mai e cazul sa le amintesc ? .Asta se chiama furaciune pe fata(bani praduiti,bani parandarat ) intre constructor,primar, proiectant, ISC, ministerul dezvoltarii, ministerul fonduriloe europene,.... Se profita de nestiinta ,de ignoranta si nu in ultimul rand de bunul simt al satenilor aceste localitati, de a avea incredere in INJINIERII constructori,inPROIECTANTII acestei lucrari, precum si in primarul pe care l-au ales, tocmai pentru ai apara si a le reprezenta interesele,caruia putin ii pasa de altfel, de soarta lor,potrivit declaratiilor acestuia. Somn usor cetateni bihoreni, Dorel este peste tot,fiti fara grije,el vegheaza zi si noapte la "linistea si confortul "Dvs.
Postat 27 Octombrie 2019, 23:38 de platona
Așa înțeleg "dezvoltarea" ... toți "neterminații" care au "calitatea" de ordonatori de credite !?!
Cetățeanul contribuabil nu contează în "ecuația" lor ... important e doar să consume banii și să se fălească cu marile lor realizări !?! Casa din foto, așa cum a rămas fără rigolă de scurgere a apelor pluviale și cu accesul sub nivel, a scăzut în valoare de piață cu cca. 30% după această situație !?! Practic, multe dintre lucrările de infrastructură din această țară afectează direct fondul imobiliar ... urmare nivelului de specializare și expertiză a celor care se cred proiectanți, dar mai ales a celor care, conduc instituțiile beneficiare, de la primării la ministere și de la consilii județene la toate categoriile de companii de stat !?!
Postat 27 Octombrie 2019, 17:42 de CrisDumi
"Sesizările lor au fost ignorate"
Suna cunoscut? Ar putea face niste dezbateri publice,cu acelasi rezultat.Sau sa mearga la vot...
Postat 27 Octombrie 2019, 12:20 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON