URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 14 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Decembrie 2014, 16:14

Bilanţul vânătorii de la Balc: aproape 200 de mistreţi împuşcaţi, carnea lor va fi donată pentru orfani şi bătrâni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Protestele din ultimii ani desfăşurate de ONG-urile pentru apărarea drepturilor animalelor în faţa intrării pe domeniul cinegetic de la Balc închiriat de omul de afaceri Ion Ţiriac au făcut ca anul acesta invitaţii la vânătoarea de mistreţi să fie mai discreţi ca oricând. Primarul din Monte Carlo, George Marsan, de pildă, a şi declinat invitaţia, tocmai pentru că reprezentanţii Vier Pfoten i-au cerut să nu mai participe la "măcel".

Pe durata celor două zile ale weekend-ului trecut, la Balc au fost prezenţi, totuşi, numeroşi invitaţi din aristocraţia economică şi politică a Europei, dar şi "începători", între care, de exemplu, designerul italian Stefano Ricci. "A fost pentru noi o ocazie să ne întâlnim, suntem prieteni vechi, şi să discutăm", a spus unul dintre oaspeţii tradiţionali ai lui Ţiriac, prinţul Dimitrie Sturdza, explicând că nu contează atât numărul ori mărimea trofeelor, cât plăcerea de a se revedea a unor persoane legate prin vechi amiciţii.

Deşi nicio sursă oficială nu a dorit să comunice numărul exact al animalelor împuşcate, acesta "bate" spre 200. "Colegii mei au prelevat probe pentru analize, iar după ce se va confirma că animalele nu au fost bolnave, carnea va fi trimisă la o unitate de procesare a cărnii de mistreţ", a explicat pentru BIHOREANUL şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare, dr, Remus Moţoc. În final, preparatele vor ajunge la un orfelinat şi un azil de bătrâni din judeţul Braşov.

Potrivit unor surse, gonacii recrutaţi din rândul localnicilor au fost plătiţi la ediţia din acest an cu câte 100 lei, iar vânătorii cu 140 lei, plus câteva kilograme de carne de mistreţ.

Majoritatea invitaţilor lui Ion Ţiriac s-au întors spre case cu avioanele private, cu care de altfel şi veniseră vineri la Oradea. Conform programului iniţial, acestea trebuia să aterizeze pe Aeroportul din Debreţin, însă acesta a fost acoperit de ceaţă.

Ultimul vânător care a plecat a fost, cum era de aşteptat, chiar Ţiriac, care însă a refuzat să stea la discuţii cu presa, spunând că nu ştie dacă acesta a fost ultimul an în care a găzduit deja celebra vânătoare de la Balc. Nu de alta, dar contractul de concesionare pentru domeniul preferat al lui Nicolae Ceauşescu expiră fără a se şti dacă există şi intenţia prelungirii sale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Mistretii
Am vaga impresie ca la vanatoarea de la Balc e din ce in ce mai greu sa faci diferenta dintre mistreti si vanatori. Asa ca rog mare atentie la caminele de batrani si orfelinate, aveti grija la ce mancati.
Postat 23 Decembrie 2014, 11:00 de Bolojan
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6156 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON