URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2019

Ediția tipărită

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Când am văzut floarea taximetriei orădene comasată pe Centură m-am gândit că au făcut-o ca să se desolidarizeze de colegii lor giboni din Brăila, care au călcat în picioare un client pe principiul „mulți, dar proști”. Dar nu...
Zic şi eu
Adrian Cris
Deşi marginalizat pe lista PSD pentru Parlamentul European 2019-2024, orădeanul Emilian Pavel rămâne un soldăţel cuminte al Partidului, calitate în care a comis două noi trăsnăi. Una comică - pretenţia ca Guvernul Dăncilă (he-he!) să ţină încă 6 luni „preşedenţia” Consiliului UE, pe care Finlanda cică nu va fi în stare s-o preia, alta toxică - o laudă pe Facebook cum că „ne asigurăm că drepturile angajaților români din străinătate, și ale copiilor lor mai ales, nu sunt afectate de diverse politici populiste”.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Am o mică plăcere perversă, nemărturisită până acum: îmi place să urmăresc mitingurile electorale. Acele întâlniri dintre "ne prefacem că ne pasă" şi "ne prefacem că vă credem că vă pasă" sunt o combinaţie irezistibilă ce te face să întorci capul, în timp ce, paradoxal, te atrage să priveşti mai departe.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Care credeţi că ar fi soluţia cea mai bună pentru reintroducerea zborurilor internaţionale e Aeroportul din Oradea?





De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
În 19 martie 2019 a fost publicată în Monitorul Oficial Decizia nr. 76/2018 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prin care s-a stabilit că legea aplicabilă dreptului la repararea pagubei de către stat ca urmare a unei hotărâri de achitare ulterioare unei hotărâri definitive de condamnare este cea în vigoare la momentul rămânerii definitive a hotărârii de achitare.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Gastrita este o inflamaţie a mucoasei gastrice (învelişul interior al stomacului). Nu se poate vorbi despre gastrită ca despre o boală singulară, ci despre un grup de boli care au în comun modificări la nivelul mucoasei gastrice şi care se deosebesc clinic între ele.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Din păcate, cinematografia şi oamenii neinformaţi perpetuează o serie de mituri care impun o stigmă asupra bolnavilor şi asupra celor cu afecţiuni psihice. Un schizofrenic este confundat des cu cei cu personalitate multiplă, cu criminalii în serie, cu cei malefici şi răi, gata de violenţe inimaginabile. Adevărul este, însă, altul...
07 Martie 2016, 20:45

Răsfăţ à la Scărlătescu: Orădenii sunt invitaţi la Chef’s Table, un concept culinar unic al unuia dintre cei mai apreciaţi bucătari români

Răsfăţ à la Scărlătescu: Orădenii sunt invitaţi la Chef’s Table, un concept culinar unic al unuia dintre cei mai apreciaţi bucătari români CINĂ CU SURPRIZE. Orădenii au ocazia să guste preparatele concepute de Chef Cătălin Scărlătescu, un guru al gastronomiei autohtone din ultimii ani. Pentru evenimentul programat pe 8 Martie, acesta va pregăti cinci feluri de mâncare surpriză
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Anul acesta, la Oradea, ziua de 8 Martie nu e rezervată exclusiv doamnelor, ci dedicată tuturor gurmanzilor. Chef Cătălin Scărlătescu, cunoscut publicului drept cel mai exigent jurat al emisiunilor de gătit, le va prezenta orădenilor, la Restaurantul Palazzo, o poveste culinară specială în cadrul unui eveniment numit "Chef’s table" - Masa bucătarului. 

Amatorii vor fi răsfăţaţi doar cu preparate şi cu vinuri alese, dar şi muzică live. "Va fi o poveste spusă altfel", anunţă maestrul Scărlătescu.

Chef-ul cel dur

Cătălin Scărlătescu a început să gătească în adolescenţă, îndrumat de bunică. "Bucătăria m-a ales pe mine. Cam toată familia mea a lucrat sau lucrează în domeniul ospitalităţii. Pot să spun că m-am născut în această meserie", mărturisea bucătarul într-un interviu. Convins că "bucătăria este ştiinţă pură", s-a perfecţionat continuu, urmând cursuri în ţară, dar şi stagii în restaurante faimoase din Germania, unde a avut şansa să înveţe de la maeştri.

Cu timpul, a ajuns să-şi pună semnătura pe preparate speciale ale unor restaurante de top din Bucureşti şi să fie solicitat pentru evenimente cu ştaif. Publicul larg l-a cunoscut în postura de jurat la Masterchef (PRO TV) şi, mai nou, la Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor (Antena 1), unde îşi arată exigenţa, cu convingerea că clienţii merită să primească cea mai bună mâncare, iar aceasta să fie servită perfect. În curând, maestrul va apărea din nou pe sticlă, tot la Antena 1, într-un show nou numit "Chefi la cuţite". Fascinat de gastronomia tradiţională românească, Scărlătescu culege reţete din diverse zone ale ţării, pe care le reinventează. De altfel, recent a şi lansat o gamă de produse pe bază de carne după îmbunătăţiri proprii.

Pe mâna bucătarului

Anul acesta, Cătălin Scărlătescu a lansat un concept gastronomic nou, numit "Chef’s table" (Masa bucătarului), în cadrul mai multor evenimente culinare unde oferă reţete surpriză, aşa cum deja a procedat în oraşe precum Bucureşti şi Timişoara. Pe lista destinaţiilor au fost adăugate, pentru această primăvară, Constanţa, Iaşi, Craiova şi, fireşte, Oradea.

Ediţia de aici se anunţă una specială, fiind programată pe 8 Martie, de la ora 19, la Restaurantul Palazzo, co-organizator împreună cu agenţia One Media & Events. Într-o atmosferă elegantă, dar destinsă, participanţii vor fi ademeniţi cu cinci feluri de mâncare, inclusiv desert, prezentate de însuşi maestrul Scărlătescu. Reţetele sunt deocamdată ţinute la secret, în dorinţa de a-şi surprinde invitaţii, artistul culinar cerându-le să meargă pe mâna lui. Sigur este, spune el, că vor face cunoştinţă cu ceva din care până acum nici nu au mai gustat...

Seară regească

Organizatorii au pregătit şi o incursiune în lumea vinurilor, felurile de mâncare fiind însoţite de sortimente de vinuri albe şi roşii, inclusiv spumante din gama premium, produse de Jidvei şi de Recaş, cum este gama Grand Appetit realizată de Recaş pentru reţeaua Selgros şi destinată gusturilor rafinate, cu vin alb şi vin roşu. Evident, şi selecţia de vinuri va fi prezentată de somelieri pricepuţi. Iar pentru ca seara să fie completă, amatorilor de fineţuri le-au fost pregătite şi coveruri de muzică românească şi din repertoriul internaţional interpretate de trupa Berki MusicPro.

La Oradea, Chef’s Table va fi un eveniment larg, organizatorii oferind doritorilor 275 de locuri, la 275 de lei locul. Cei interesaţi trebuie să-şi facă rezervările din timp, sunând la numerele 0748-118.535 şi 0740-205.282. Deşi preţul le poate părea unora piperat, multe locuri au fost deja rezervate de grupuri şi de cupluri. Căci, măcar de 8 martie, doamnele şi domnişoarele merită să fie răsfăţate ca la 5 stele, cu operele unui maestru.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

FOTO BIHOREANUL

  • S-au turnat cei 92 de piloţi care vor susţine viaductul drumului rapid de la ieșirea din Oradea spre Biharia (FOTO / VIDEO)
  • Biciclete în aer, în fața Primăriei Oradea: Sute de bicliști au participat la „Critical Mass” (FOTO / VIDEO)
  • Accident grav pe DN 76, în Beiuș. O persoană a decedat, iar alta a fost preluată de elicopterul SMURD. Trafic blocat pe ambele sensuri de mers! (FOTO)
  • Bihorenii participă la atelierul de încondeiat ouă al Muzeului Ţării Crişurilor (FOTO)
  • Elevii de la Liceul Nicolae Bolcaş Beiuş, experienţă IT la malul Oceanului Atlantic (FOTO)
  • Accident în Oradea: Un taxi a ajuns cu roţile-n sus pe Republicii. Şoferul şi pasagera au fost transportaţi la spital (FOTO / VIDEO)
  • Cei mai buni elevi din ţară la biologie, reuniţi la Oradea (FOTO)
  • Sărbătoarea artelor: European Music Open aduce la Oradea o pleiadă de personalităţi (FOTO)
  • Haita Raksi: Un cuplu din Salonta îngrijeşte peste 180 de câini abandonaţi, într-un adăpost privat amenajat la marginea oraşului (FOTO / VIDEO)
  • Final spectaculos pentru centenarul Oradiei: Andra a cântat „tradițional”, soldaţii s-au retras cu torţe, iar artificiile au fost tricolore (FOTO / VIDEO)

TIMP LIBER

Timp liber

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.2421 RON
  • 1 EUR = 4.756 RON
  • 1 HUF = 0.0148 RON