URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Martie 2016, 20:45

Răsfăţ à la Scărlătescu: Orădenii sunt invitaţi la Chef’s Table, un concept culinar unic al unuia dintre cei mai apreciaţi bucătari români

Răsfăţ à la Scărlătescu: Orădenii sunt invitaţi la Chef’s Table, un concept culinar unic al unuia dintre cei mai apreciaţi bucătari români CINĂ CU SURPRIZE. Orădenii au ocazia să guste preparatele concepute de Chef Cătălin Scărlătescu, un guru al gastronomiei autohtone din ultimii ani. Pentru evenimentul programat pe 8 Martie, acesta va pregăti cinci feluri de mâncare surpriză
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Anul acesta, la Oradea, ziua de 8 Martie nu e rezervată exclusiv doamnelor, ci dedicată tuturor gurmanzilor. Chef Cătălin Scărlătescu, cunoscut publicului drept cel mai exigent jurat al emisiunilor de gătit, le va prezenta orădenilor, la Restaurantul Palazzo, o poveste culinară specială în cadrul unui eveniment numit "Chef’s table" - Masa bucătarului. 

Amatorii vor fi răsfăţaţi doar cu preparate şi cu vinuri alese, dar şi muzică live. "Va fi o poveste spusă altfel", anunţă maestrul Scărlătescu.

Chef-ul cel dur

Cătălin Scărlătescu a început să gătească în adolescenţă, îndrumat de bunică. "Bucătăria m-a ales pe mine. Cam toată familia mea a lucrat sau lucrează în domeniul ospitalităţii. Pot să spun că m-am născut în această meserie", mărturisea bucătarul într-un interviu. Convins că "bucătăria este ştiinţă pură", s-a perfecţionat continuu, urmând cursuri în ţară, dar şi stagii în restaurante faimoase din Germania, unde a avut şansa să înveţe de la maeştri.

Cu timpul, a ajuns să-şi pună semnătura pe preparate speciale ale unor restaurante de top din Bucureşti şi să fie solicitat pentru evenimente cu ştaif. Publicul larg l-a cunoscut în postura de jurat la Masterchef (PRO TV) şi, mai nou, la Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor (Antena 1), unde îşi arată exigenţa, cu convingerea că clienţii merită să primească cea mai bună mâncare, iar aceasta să fie servită perfect. În curând, maestrul va apărea din nou pe sticlă, tot la Antena 1, într-un show nou numit "Chefi la cuţite". Fascinat de gastronomia tradiţională românească, Scărlătescu culege reţete din diverse zone ale ţării, pe care le reinventează. De altfel, recent a şi lansat o gamă de produse pe bază de carne după îmbunătăţiri proprii.

Pe mâna bucătarului

Anul acesta, Cătălin Scărlătescu a lansat un concept gastronomic nou, numit "Chef’s table" (Masa bucătarului), în cadrul mai multor evenimente culinare unde oferă reţete surpriză, aşa cum deja a procedat în oraşe precum Bucureşti şi Timişoara. Pe lista destinaţiilor au fost adăugate, pentru această primăvară, Constanţa, Iaşi, Craiova şi, fireşte, Oradea.

Ediţia de aici se anunţă una specială, fiind programată pe 8 Martie, de la ora 19, la Restaurantul Palazzo, co-organizator împreună cu agenţia One Media & Events. Într-o atmosferă elegantă, dar destinsă, participanţii vor fi ademeniţi cu cinci feluri de mâncare, inclusiv desert, prezentate de însuşi maestrul Scărlătescu. Reţetele sunt deocamdată ţinute la secret, în dorinţa de a-şi surprinde invitaţii, artistul culinar cerându-le să meargă pe mâna lui. Sigur este, spune el, că vor face cunoştinţă cu ceva din care până acum nici nu au mai gustat...

Seară regească

Organizatorii au pregătit şi o incursiune în lumea vinurilor, felurile de mâncare fiind însoţite de sortimente de vinuri albe şi roşii, inclusiv spumante din gama premium, produse de Jidvei şi de Recaş, cum este gama Grand Appetit realizată de Recaş pentru reţeaua Selgros şi destinată gusturilor rafinate, cu vin alb şi vin roşu. Evident, şi selecţia de vinuri va fi prezentată de somelieri pricepuţi. Iar pentru ca seara să fie completă, amatorilor de fineţuri le-au fost pregătite şi coveruri de muzică românească şi din repertoriul internaţional interpretate de trupa Berki MusicPro.

La Oradea, Chef’s Table va fi un eveniment larg, organizatorii oferind doritorilor 275 de locuri, la 275 de lei locul. Cei interesaţi trebuie să-şi facă rezervările din timp, sunând la numerele 0748-118.535 şi 0740-205.282. Deşi preţul le poate părea unora piperat, multe locuri au fost deja rezervate de grupuri şi de cupluri. Căci, măcar de 8 martie, doamnele şi domnişoarele merită să fie răsfăţate ca la 5 stele, cu operele unui maestru.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON