URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 22 IANUARIE 2019

Ediția tipărită

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La cum arată bugetul Oradiei, e clar că cele peste o sută de investiţii se vor întinde pe mai mulţi ani. Asta pentru că în România este imposibil să-ţi planifici ceva şi să iasă la timp. Cauzele sunt multiple, de la suprasolicitarea personalului, la greşeli elementare, la lipsa proiectanţilor şi a constructorilor, toate pe fondul unei birocraţii ucigătoare, bine întreţinute de funcţionarii puşi politic în posturi. Totuşi, Primăria are două restanţe pe care nu mai are voie să le rostogolească pe anii viitori.
Zic şi eu
Adrian Cris
N-aveţi de unde şti cine-i Lori. E normal, dar asta nu însemnă că nu merită câteva rânduri. Poate nu atât pentru că el, fotoreporterul nostru, Szilágyi Loránd, tocmai a fost recompensat pentru câteva reuşite de anul trecut, câştigând Cupa Fotoreporterilor Bihoreni. Mai degrabă pentru că e unul dintre cei care, în plină tiranie smartphone, în care oricine îşi scoate device-ul pentru orice nimic, continuă să care un DSLR, să socotească zgomotul de lumină, să dea atenţie compoziţiei, subiectului, să dea cele mai bune poze posibile.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Prea multă lume nu a auzit de Adrian Berinde! Nici nu prea avea cum, din moment ce singurul post de radio care îi mai scapă câte o melodie în eter este România Cultural. În Oradea, Radio Transilvania, ce îl mai difuza sporadic, și-a banalizat grila de programe la fel ca restul radiourilor comerciale, iar singurul post românesc ce difuzează exclusiv muzică românească, Național FM, pornit tot din Oradea, nu are și nu a avut niciodată o melodie de Adrian Berinde în playlist.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveţi despre cerinţele organismelor europene adresate României privind consolidarea statului de drept şi stoparea modificării legilor justiţiei?




De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Aşa cum arătam anterior, legislaţia României permite oricărui cetăţean să aibă acces la informaţiile de interes public, arătând expres ce categorii de informaţii nu sunt considerate de interes public. În ceea ce priveşte procedura prin care cetăţeanul poate avea acces la informaţiile de interes public, Legea nr. 544/2001 prevede că autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia de a organiza compartimente specializate de informare şi relaţii publice sau de a desemna persoane cu atribuţii în acest domeniu.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Trichineloza este o boală parazitară acută produsă de Trichinella spiralis (un vierme cilindric lung de 1-4 mm şi cu diametrul de 0,04 mm), care parazitează animalele carnivore, porci mistreţi, urşi, vulpi, câini, pisici, şobolani etc. Sursa de infecţie pentru om este carnea infestată şi insuficient preparată termic...
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Inteligenţa este râvnită în ziua de azi ca un atribut fără de care persoana nu se poate descurca eficient în viaţă. Adevărul este însă că inteligenţa corelează extrem de bine cu probleme de ordin mental, afectiv şi social. Oamenii cu IQ ridicat întâmpină mai multe dificultăţi în a se integra în societate, mulţi suferă de depresie, anxietate sau alte tulburări, iar o mică parte au chiar şi boli mintale.
07 Martie 2016, 20:45

Răsfăţ à la Scărlătescu: Orădenii sunt invitaţi la Chef’s Table, un concept culinar unic al unuia dintre cei mai apreciaţi bucătari români

Răsfăţ à la Scărlătescu: Orădenii sunt invitaţi la Chef’s Table, un concept culinar unic al unuia dintre cei mai apreciaţi bucătari români CINĂ CU SURPRIZE. Orădenii au ocazia să guste preparatele concepute de Chef Cătălin Scărlătescu, un guru al gastronomiei autohtone din ultimii ani. Pentru evenimentul programat pe 8 Martie, acesta va pregăti cinci feluri de mâncare surpriză
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Anul acesta, la Oradea, ziua de 8 Martie nu e rezervată exclusiv doamnelor, ci dedicată tuturor gurmanzilor. Chef Cătălin Scărlătescu, cunoscut publicului drept cel mai exigent jurat al emisiunilor de gătit, le va prezenta orădenilor, la Restaurantul Palazzo, o poveste culinară specială în cadrul unui eveniment numit "Chef’s table" - Masa bucătarului. 

Amatorii vor fi răsfăţaţi doar cu preparate şi cu vinuri alese, dar şi muzică live. "Va fi o poveste spusă altfel", anunţă maestrul Scărlătescu.

Chef-ul cel dur

Cătălin Scărlătescu a început să gătească în adolescenţă, îndrumat de bunică. "Bucătăria m-a ales pe mine. Cam toată familia mea a lucrat sau lucrează în domeniul ospitalităţii. Pot să spun că m-am născut în această meserie", mărturisea bucătarul într-un interviu. Convins că "bucătăria este ştiinţă pură", s-a perfecţionat continuu, urmând cursuri în ţară, dar şi stagii în restaurante faimoase din Germania, unde a avut şansa să înveţe de la maeştri.

Cu timpul, a ajuns să-şi pună semnătura pe preparate speciale ale unor restaurante de top din Bucureşti şi să fie solicitat pentru evenimente cu ştaif. Publicul larg l-a cunoscut în postura de jurat la Masterchef (PRO TV) şi, mai nou, la Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor (Antena 1), unde îşi arată exigenţa, cu convingerea că clienţii merită să primească cea mai bună mâncare, iar aceasta să fie servită perfect. În curând, maestrul va apărea din nou pe sticlă, tot la Antena 1, într-un show nou numit "Chefi la cuţite". Fascinat de gastronomia tradiţională românească, Scărlătescu culege reţete din diverse zone ale ţării, pe care le reinventează. De altfel, recent a şi lansat o gamă de produse pe bază de carne după îmbunătăţiri proprii.

Pe mâna bucătarului

Anul acesta, Cătălin Scărlătescu a lansat un concept gastronomic nou, numit "Chef’s table" (Masa bucătarului), în cadrul mai multor evenimente culinare unde oferă reţete surpriză, aşa cum deja a procedat în oraşe precum Bucureşti şi Timişoara. Pe lista destinaţiilor au fost adăugate, pentru această primăvară, Constanţa, Iaşi, Craiova şi, fireşte, Oradea.

Ediţia de aici se anunţă una specială, fiind programată pe 8 Martie, de la ora 19, la Restaurantul Palazzo, co-organizator împreună cu agenţia One Media & Events. Într-o atmosferă elegantă, dar destinsă, participanţii vor fi ademeniţi cu cinci feluri de mâncare, inclusiv desert, prezentate de însuşi maestrul Scărlătescu. Reţetele sunt deocamdată ţinute la secret, în dorinţa de a-şi surprinde invitaţii, artistul culinar cerându-le să meargă pe mâna lui. Sigur este, spune el, că vor face cunoştinţă cu ceva din care până acum nici nu au mai gustat...

Seară regească

Organizatorii au pregătit şi o incursiune în lumea vinurilor, felurile de mâncare fiind însoţite de sortimente de vinuri albe şi roşii, inclusiv spumante din gama premium, produse de Jidvei şi de Recaş, cum este gama Grand Appetit realizată de Recaş pentru reţeaua Selgros şi destinată gusturilor rafinate, cu vin alb şi vin roşu. Evident, şi selecţia de vinuri va fi prezentată de somelieri pricepuţi. Iar pentru ca seara să fie completă, amatorilor de fineţuri le-au fost pregătite şi coveruri de muzică românească şi din repertoriul internaţional interpretate de trupa Berki MusicPro.

La Oradea, Chef’s Table va fi un eveniment larg, organizatorii oferind doritorilor 275 de locuri, la 275 de lei locul. Cei interesaţi trebuie să-şi facă rezervările din timp, sunând la numerele 0748-118.535 şi 0740-205.282. Deşi preţul le poate părea unora piperat, multe locuri au fost deja rezervate de grupuri şi de cupluri. Căci, măcar de 8 martie, doamnele şi domnişoarele merită să fie răsfăţate ca la 5 stele, cu operele unui maestru.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

FOTO BIHOREANUL

  • Poliţia Bihor în 2018: Au fost identificaţi toţi autorii infracţiunilor de mare violenţă şi toţi şoferii care au părăsit locul faptei (FOTO)
  • 'Infractor chestor şi infractor avocat': Afişe cu avocatul Răzvan Doseanu şi fostul şef al Poliţiei, Liviu Popa, lipite pe instituţii din Oradea (FOTO / VIDEO)
  • Accident în Ungaria: Cinci români au fost răniţi în apropiere de Borş, după ce maşina lor a fost lovită de TIR şi aruncată-n şanţ (FOTO)
  • 'Sunt sechestrată!' O tânără a ameninţat că se aruncă de la etajul trei al unui bloc din Oradea (FOTO / VIDEO)
  • 'Cum să vinzi o pereche de bocanci în toiul verii'. O tânără orădeancă a lansat o carte cu ponturi de vânzări (FOTO)
  • Vernisajul fotojurnaliştilor: Fotograful BIHOREANULUI, Szilágyi Loránd, a primit Cupa Fotoreporterilor Bihoreni (FOTO)
  • Incendiu de proporții la Centrul de plasament pentru copii cu dizabilități din Oradea (FOTO/VIDEO)
  • La polul frigului: În debutul geros al anului, BIHOREANUL a făcut o incursiune în cea mai rece așezare locuită din județ (FOTO / VIDEO)
  • An nou, aceleaşi bătălii... PNL-iştii au boicotat prima şedinţă din 2019 a Consiliului Judeţean, iar un proiect de 7 milioane euro a fost din nou amânat! (FOTO/VIDEO)
  • Un bebeluş de 7 luni, bolnav de rujeolă, este în stare gravă la Spitalul Municipal din Oradea. Părinţii acuză doctorii că ar fi ascuns riscul de îmbolnăvire (FOTO)

TIMP LIBER

Timp liber

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 3.8697 RON
  • 1 EUR = 4.5959 RON
  • 1 HUF = 0.015 RON