URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Ianuarie 2013, 17:20

Baschetbaliştii au depus coroane şi lumânări la mormântul lui Antonio Alexe (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În memoria regretatului jucător de baschet Antonio Alexe, care a activat şi la Oradea şi care, împreună cu Şerban Sere şi Mircea Matei, au repus bazele baschetului masculin orădean prin înfiinţarea echipei CAO, actuala CSM, conducerea clubului CSM Oradea, staff-ul tehnic al echipei de baschet masculin şi jucătorii au fost luni la mormântul din Oradea al reputatului baschetbalist unde au depus coroane de flori şi au aprins lumânări.

"De fiecare dată ne aducem aminte cu tristeţe de dispariţia lui Tony Alexe, un om extraordinar, care a ajutat mult baschetul orădean. Nu puteam să-l uităm nici de această dată, când se împlinesc 8 ani de la tragica sa dispariţie. Sunt convins că de acolo de undeva de sus se uită la noi şi se bucură de rezultatele pe care echipa noastră a reuşit să le obţină între timp", a spus managerul formaţiei orădene CSM, Şerban Sere.

Toni Alexe a decedat în dimineaţa zilei de 21 ianuarie 2005, în urma unui groaznic accident rutier petrecut la intrarea în Sinaia. În dreptul bornei ce indică kilometrul 120 pe ruta DN1, maşina sa - un Peugeot 307 HDI - a derapat şi a intrat pe contrasens într-un camion. La autopsie s-a constatat că decesul a survenit în urma secţionării aortei de către două coaste.
Trupul lui Antonio este înmormântat la Oradea, locul unde se stabilise de 15 ani.

După pierderea sportivului, autorităţile orădene, în semn de respect şi apreciere au decis ca Sala Sporturilor să poarte numele celui care a fost reputatul baschetbalist.

Născut la 21 decembrie 1969, Antonio Alexe a jucat, în ultima perioadă, pentru CSU Asesoft Ploieşti. Toni Alexe a jucat la echipa de juniori din Constanţa până a fost remarcat de către antrenorul Dan Berceanu de la Dinamo I.M.P.S. Oradea. A debutat în Divizia A cu Oradea în 1988 şi a rămas la această echipă până în 1993. Din 1993 şi până în 2000 a evoluat în Ungaria la Szolnoki Olaj, Sopron, F.C. Szombathely şi Fehervar.

În 2000, sportivul a revenit la West Petrom Arad, pentru care a jucat 2 ani. În 2002 s-a transferat din nou la F.C. Szombathely, iar ultimul contract a fost pentru CSU Asesoft Ploieşti între 2003 şi 2005.

Toni Alexe este considerat unul dintre cele mai bune produse ale baschetului românesc din ultimii 15 ani.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON