URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 21 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Martie 2023, 11:22

Baschet: CSM CSU Oradea s-a impus în faţa Rapidului şi a obținut a 21-a victorie consecutivă

Baschet: CSM CSU Oradea s-a impus în faţa Rapidului şi a obținut a 21-a victorie consecutivă (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Formația de baschet CSM CSU Oradea a obținut sâmbătă seara cea de-a 21-a victorie consecutivă în Liga Națională, după duelul cu formația Rapid București, scor 84-81.

Meciul cu giuleştenii s-a desfăşurat în Piteşti Arena, pentru că Sala Rapid din Capitală a fost ocupată cu întrecerile Campionatului Naţional de tenis de masă.

Trebuie precizat că orădenii au fost lipsiţi de aportul lui Justin Carter, care nu este încă refăcut după operaţia de la genunchi, dar şi al lui Nikola Markovic, suspendat două etape de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Baschet, după incidentele de la derby-ul cu U BT Cluj, precum şi de prezenţa de bancă a antrenorului secund Radovan Markovic, suspendat şi el trei etape.

Prima repriză a fost foarte de echilibrată, cu nu mai puţin de 14 schimbări la conducere, cea mai mare difernţă ajungând să fie de cinci puncte în sfertul al doilea. „CSM-ul a întâmpinat dificultăți în ceea ce privește nivelul de intensitate și astfel s-a văzut în mare dificultate de mai multe ori în ambele faze ale jocului. Circulația mingii nu a strălucit, Oradea având doar șapte pase decisive la jumătatea confruntării”, după cum precizează site-ul clubului bihorean.

Dacă la finele primului sfert CSM CSU conducea cu 22-20, la pauza mare formaţia bucureşteană s-a aflat în avantaj, cu 38-36.

Sfertul al treilea, care a demarat dificil pentru orădeni, a adus totuşi la conducere formaţia pregătită de Cristian Achim, care a marcat 21 de puncte în aceste zece minute, faţă de doar 15 ale giuleştenilor, fapt care a făcut ca în ultima pauză tabela de marcaj să indice scorul de 57-53.

În ultima secvenţă, rapidiştii au revenit la conducere şi chiar s-au desprins la două posesii, dar trupa bihoreană a reacţionat bine, Kris Richard ieşind la rampă printr-o serie de reuşite. Mark Ogden şi Donatas Tarolis şi-au adus şi ei un aport foarte bun ofensiv, iar toate acestea au dus CSM-ul la conducere, în final reuşind să se impună cu scorul de 84-81.

Cu acest succes formaţia orădeană a ajuns la un bilanţ de 14-1 în TOP 10, unde şi-a consolidat prima poziţie a clasamentului.

Kris Richard a fost cel mai eficace jucător al trupei bihorene în jocul cu Rapid, el având 26 de puncte înscrise. Donatas Tarolis, cu 18 puncte, şi Mark Ogden, cu 17 puncte, l-au urmat. În schimb, de la giuleşteni, Tyler Stone a fost principalul marcator, cu 29 puncte, urmat de Demitriuds Conger, autor a 25 de puncte.


Rapid București - CSM CSU Oradea 81-84 (20-22, 18-14, 15-21, 28-27) 

Rapid București: Threatt Jr. 12 puncte (1x3), Dorneanu, Jeremic (căpitan) 2, Olah 10, Stone 29 (4x3), Conger 25 (1x3), Bilinovac 3 (1x3), Yankovitz şi Oprea. Antrenor: Tudor Costescu
CSM CSU Oradea: K. Richard 26 puncte (4x3), Neal 6, Tarolis 18, Nicolescu (căpitan) 2, Ogden 17, Holt 6 (2x3), T. Gheorghe 3 (1x3), Bostic 6 şi Baciu. Antrenor: Cristian Achim 
Au arbitrat: Alexandru Olaru, Sorin Drugău şi Remus Opriș. Comisar FR Baschet: Alexandru Cuțov 


Următorul meci al baschetbaliştilor de la CSM CSU Oradea este programat tot în deplasare, miercuri, 29 martie, de la ora 18, pe terenul celor de la BC CSU Sibiu. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5879 RON
  • 1 EUR = 4.9751 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON