URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Martie 2018, 13:04

Bani pentru mafia italiană: Şeful grupării de fraude informatice cu ramificaţii în Bihor, arestat la Bucureşti (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şeful reţelei acuzate de fraude bancare care acţiona inclusiv în Bihor şi în dosarul căreia au fost făcute, miercuri, percheziţii în judeţ, a fost arestat, joi, în Capitală. Este vorba despre Giuseppe Pensabene, însuşi liderul temutei N'dragheta, mafia din regiunea Calabria, anunţă Digi24.ro.

Potrivit sursei citate, individul a fost ridicat din Bucureşti miercuri dimineaţă, și reținut, iar alături de el, zeci de români şi italieni au ajuns la DIICOT, unde procurorii antimafia îi acuză că au escrocat sute de persoane. Un milion de euro ar fi furat din conturi bancare. Giuseppe Pensabene a fost arestat joi, pentru 29 de zile, de magistrații bucureșteni.

Tradus în română, numele lui Giuseppe Pensabene ar însemna Iosif Gândeşte Bine, iar procurorii DIICOT l-au ridicat pentru că a gândit o metodă prin care storcea bani din conturile naivilor. Fiecare membru al rețelei a avut un rol bine definit în schema gândită de mafiot. Trei români ar fi clonat site-urile unor bănci sau instituţii financiare şi ar fi trimis mii de mesaje electronice către clienţi, chipurile, pentru reactualizarea datelor personale ori pentru remedierea unor breşe de securitate.

În felul acesta, clienţii naivi care au accesat link-ul prezentat în cuprinsul mesajelor şi au introdus datele de identificare în relaţia cu banca se regăsesc acum pe lista victimelor. Datele lor au fost folosite de grupare pentru a le goli conturile.

În acest caz, 15 percheziţii au fost făcute la adrese din Bucureşti şi din şapte judeţe, inclusiv Bihor. Simultan, 20 de percheziţii au fost făcute şi în Italia, cele mai multe la Milano şi în zona Calabria. "Carabinierii au ridicat mai multe documente şi calculatoare cu care speră să-şi întărească acuzaţiile. De asemenea, mai mulţi italieni au fost ridicaţi pentru explicaţii, iar investigaţiile carabinierilor arată că aceştia fac parte din N'dragheta, una dintre cele mai puternice organizaţii criminale din Italia", arată Digi24.

În Bucureşti, zeci de persoane au fost aduse la DIICOT pentru explicaţii.

În total, procurorii români şi italieni au identificat 50 de persoane implicate în fraude.

Giuseppe Pensabene trăia de cel puţin patru ani în România sub identitate falsă. Gruparea mafiotă din care face parte, N'dragheta, este una dintre cele mai feroce şi mai sângeroase din lume, fiind suspectată de numeroase asasinate la comandă. Denumită 'Ndrangheta, mafia calabresa este derivată din Cosa Nostra. Numele vine din cuvantul grec "andragathia", care înseamnă loialitate, iar clanul adună 6000 de membri în total şi se ocupă inclusiv cu traficul de cocaină, aducând marfă din Mexic şi Columbia.

Organizaţiile antidrog apreciază că N'dragheta controlează 80% din piaţa de cocaină din Europa. De altfel, este una dintre cele mai bogate organizaţii criminale din lume. În urmă cu zece ani, presa din Italia publica informaţii potrivit cărora N'dragheta avea o avere mai mare decât PIB-ul Sloveniei şi Estoniei la un loc, mai arată Digi24.ro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON