La Facultatea de Medicină din Oradea, examenele se dau de câte ori e nevoie, pentru ca studenţii fără chef de învăţat să nu rămână repetenţi şi să continue să plătească taxele de şcolarizare.
Patru tineri care au terminat anul III şi care nu puteau accede în anul superior decât integralişti erau cât pe ce să repete anul, după ce n-au promovat la Fiziopatologie, disciplină predată de doctorul Ovidiu Burtă, cu reputaţia unui profesor mai strict.
După ce în vară au picat de două ori la rând, tinerii şi-au încercat norocul la sesiunea de toamnă.
Au dat examenul pe 9 septembrie, dar pentru că n-au învăţat destul, au picat iar.
La rugăminţile lor, profesorul le-a mai dat o şansă, chit că regulamentul nu permite asta, şi i-a reevaluat pe 12 septembrie, când însă lucrările scrise ale tinerilor au rămas tot de nota 4, pe care Burtă a şi trecut-o în catalog, dar cu data de 9.
Cum nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită, studenţii l-au reclamat la conducerea facultăţii, povestind că i-a evaluat de două ori, iar pe motiv că Burtă a încălcat procedura decanul Adrian Maghiar n-a vrut să le fie re-corectate lucrările slabe, ci a decis să le aprobe o nouă evaluare!
Şi, cum regulamentul FMF prevede că reexaminarea în caz de contestaţie se face cu o comisie de profesori din care titularul cursului nu face parte, probabil tocmai ca să poată da dovadă de indulgenţă, trei din cei patru au trecut examenul şi au evitat repetarea anului.
Spre bucuria lor şi, probabil, spre ghinionul viitorilor pacienţi care le vor ajunge pe mână...
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.