La mai puţin de două ore de la pronunţarea sentinţei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie prin care şeful PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare în aşa-numitul Dosar Bombonica, al angajărilor ilegale la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman a unor secretare care de fapt prestau pentru organizaţia judeţeană a PSD, circa 50 de orădeni de toate vârstele s-au adunat în Piaţa Ferdinand pentru a „sărbători” momentul.
Dotaţi cu recuzita obişnuită - drapele tricolore şi ale Uniunii Europene, pancarte şi vuvuzele (pe care, însă, nu le-au folosit) -, oamenii au ascultat în deschidere Oda Bucuriei difuzată din boxele activiştilor de la Oradea Civică şi au scandat sloganul zilei: „Azi e zi sărbătoare: Liviu Dragnea la-nchisoare!”.
La un moment dat, din boxe a răsunat piesa „Don't worry, be happy”, completată de protestatari, care spuneau la microfon: „Don't worry, Codruța, be happy”, cu trimitere la șefa DNA, pe care PSD o vrea revocată din funcție.
Cea mai mare parte a timpului, totuşi, oamenii au petrecut-o verificându-şi telefoanele mobile pentru a afla noutăţile de după, adică declaraţiile unor reprezentanţi ai PSD, înfuriindu-se să afle că, potrivit acestora, condamnarea lui Dragnea ar fi fost nelegală şi că partidul rămâne "strâns unit" în jurul acestuia, sau amuzându-se la citirea a numeroase postări pe Facebook legate de eveniment, precum cea cu sigla Antenei 3, urmată de cifra 6, trimitere la perioada pe care, potrivit judecătorilor, va trebui ca liderul PSD s-o petreacă în spatele gratiilor.
Din când în când, orădenii au mai strigat obişnuitele „PSD, Ciuma Roşie!”, „Demisia!” şi „Sunteţi un partid de hoţi, de corupţi şi mafioţi!”, în timp ce şoferii ce străbăteau zona claxonau în semn de acord, iar turiştii străini făceau poze.
Spre deosebire de manifestarea din seara precedentă, care a avut drept cauză furia provocată de modificările la Codul de Procedură Penală şi de violenţele jandarmilor asupra protestatarilor din Bucureşti, cea de joi s-a încheiat fără că participanţii să fi încercat să mărşăluiască prin oraş.
De altfel, chiar şi cele trei echipaje de Poliţie şi două ale Jandarmeriei, cu efective totale de vreo 20 de angajaţi, au stat retrase spre Teatru şi în cea mai mare parte a timpului păreau să se fi aflat acolo pentru cu totul altă misiune decât pentru supravegherea „rebelilor”.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.