URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Mai 2014, 12:59

Avocata care a cerut în numele unui procuror 17.000 euro şpagă de la doi tineri din Valea lui Mihai a fost condamnată cu suspendare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Curtea de Apel Oradea a pronunţat hotărârea în cazul avocatei Ancuţa Ardelean de la Baroul Satu Mare, prinsă în flagrant anul trecut de procurorii DNA Oradea în timp ce lua 5000 de euro din cei 17.000, pretinşi de la doi tineri din Valea lui Mihai în numele prim-procurorului Parchetului Satu Mare.

Astfel, instanţa a dispus condamnarea avocatei la 2 ani de închisoare cu suspendarea sub supraveghere a pedepsei pe o perioadă de încercare de 4 ani, timp în care ea este obligată să se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Satu Mare, să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, să comunice dar şi să justifice schimbarea locului de muncă.

Hotărârea Curţii de Apel Oradea poate fi atacată, prin apel, în termen de 10 zile de la pronunţare, iar procesul se va relua la Înalta Curte de Casaţie.

Ancuţa Ardelean a fost trimisă în judecată de procurorii DNA în noiembrie anul trecut, sub acuza de trafic de influenţă, la două săptămâni după ce femeia a fost prinsă în flagrant în timp ce încasa 5000 de euro din cei 17.000 pretinşi de la doi tineri din Valea lui Mihai în numele prim-procurorului Parchetului Satu Mare.
Cei doi fuseseră cercetaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare pentru trecere ilegală a frontierei, iar Ancuţa Ardelean i-a apărat în timpul anchetei.

În finalul cercetărilor, bihorenii, plecaţi la muncă în Belgia, fuseseră scoşi de sub urmărire penală şi amendaţi administrativ pentru faptele lor, soluţie care le-a fost comunicată acasă.

Ardelean, neştiind acest aspect, i-a aşteptat când cei doi se întorceau în ţară, la Punctul de trecere a frontierei Valea lui Mihai, pentru a le aduce la cunoştinţă faptul că trebuie să plătească 17.000 de euro, bani care ar fi fost ceruţi de prim-procurorul Parchetului Satu Mare, pentru a nu fi trimişi în judecată.

În aceeaşi seară, în jurul orei 23, Ardelean a fost sunată de denunţătorii ei şi chemată la Valea lui Mihai ca să-i înmâneze un avans de 5.000 de euro din cei 17.000 solicitaţi. Tranzacţia a fost supravegheată, însă, de poliţiştii DGA Bihor şi procurorul şef al Biroului Satu Mare din cadrul DNA Oradea, Ciprian Man.

Citiţi mai multe, în articolul: Doi tineri din Valea lui Mihai şi-au dat în gât avocata care le-a cerut 17.000 euro şpagă în numele unui procuror

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON