URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
20 Decembrie 2018, 12:02

AVE şi „patriotismul”

AVE şi „patriotismul” foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La două zile după 1 Decembrie, când Liviu Dragnea a pierdut majoritatea în Camera Deputaţilor, ajungând exclusiv la mâna lor (poza ce-l arată încolţit de Kelemen Hunor, Cseke Attila şi Szabo Odon ca de nişte bătăuşi de cartier care-i cer încă o taxă de protecţie va rămâne în istorie), UDMR-iştii au aruncat pe piaţă un nou proiect scandalos.

Invocând cu tupeu Rezoluţia de Unire din 1918, cea ale cărei urmări le consideră izvor de doliu pentru întreaga maghiarime, au pretins autonomie teritorială şi privilegii etnice care le-ar transforma clientela în belferi bugetari de neatins: reprezentare proporţională din oficiu în toate instituţiile la nivel local, judeţean, naţional şi european (!), în ministere, agenţii, oficii şi autorităţi centrale, şi nu în ultimul rând în instanţele de judecată. Altfel spus, competenţa să nu mai conteze nici cât până acum, ci doar apartenenţa la o rasă pretins superioară.

Previzibil, niciun "patriot" din PSD n-a îndrăznit măcar să murmure, imputând o tentativă de divizare a României, iar explicaţia e dezarmant de simplă: fără UDMR-işti, tovarăşii lor din PSD n-ar mai avea putere nici cât să traverseze strada.

În schimb, aceştia au sărit la beregatele celor patru primari care au iniţiat Alianţa Vestului - Ilie Bolojan, Emil Boc, Nicolae Robu, Gheorghe Falcă. În mintea lor, a PSD-iştilor, nu hoaverii Hunor, Odon şi Attila aprind fitile la temelia Statului Român, ci neaoşii Ilie, Emil, Nicolae, Ghiţă "rup" Ardealul, nu e clar pentru ce şi pentru cine.

Între primii care au ţipat de grija ţărişoarei s-a evidenţiat eurodeputatul bihorean Emilian Pavel, avid să intre în graţiile mai-marilor Partidului pentru un nou mandat la Bruxelles, susţinând că Alianţa Vestului "nu dă un mesaj de unitate", deci, vezi bine, e separatistă. Un alt Miluţ, de prin Moldova feudală, a bolborosit că asocierea oraşelor transilvane este cel mai mare pericol "la adresa integrităţii şi independenţei statului român" din 1918 încoace. Şi dă-i, şi luptă...

Atitudinea PSD trădează o neînţelegere crasă a relaţiilor dintre guvernanţi şi guvernaţi, între centru şi provinciile pe care le văd doar ca pe nişte feude de stors şi niciodată de ascultat, dar şi dispreţul funciar pentru dialog al "elitei" guvernamentale (vai de "elita" asta de analfabeţi şi interlopi!) cu societatea pe care o consideră demnă doar să le achite huzurul, indemnizaţiile, secretarele, voiajele şi pensiile din ce în ce mai speciale.

Vestea proastă pentru acest partid autocrat şi tot mai revolut este că numărul românilor dispuşi să-i consume propaganda se împuţinează vertiginos. Şi cum să fie altfel când tot omul vede cum alde Dragnea, Mazăre, Udrea le dijmuiesc banii pentru a-i "exporta" prin Brazilia, Madagascar, Costa Rica şi alte ţări calde, pe când primarii, cum-necum, aduc în ţară fonduri de care beneficiază toţi. Modernizând pieţe, croind drumuri, reastaurând monumente, construind aquaparkuri, întinzând poduri şi bucurându-se de toate acestea, zi de zi...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
bucurându-se...
"primarii, cum-necum, aduc în ţară fonduri de care beneficiază toţi. Modernizând pieţe, croind drumuri, reastaurând monumente, construind aquaparkuri, întinzând poduri şi bucurându-se de toate acestea, zi de zi..." O mica erata: primarii, prinsi cu atitea treburi ,nu prea mai au timp sa se bucure zi de zi, iar odata cu infiintarea AVE, vor avea si mai putin timp.Sau poate totusi se bucura,zi de zi,cine stie ? Bucuria lor este sansa noastra...
Postat 20 Decembrie 2018, 21:08 de excalibur
Sanda, eu sunt "mama" lor !?!
Eu îi laud și tot eu îi înjur ... dacă e de bine sau de rău, după caz !?! Când o să ajungă alții la putere o să fac la fel cu aceia, că doar sunt "tata" lor și în acel ipotetic caz !?! Capisci?
Postat 20 Decembrie 2018, 18:54 de CrisDumi
crisdumi
Ai fi surprins sa afli ca zoofilia este legala in Cehia, Ungaria sau Romania. Sursa: Wikipedia
Postat 20 Decembrie 2018, 18:52 de Alcor
CrisDumi
Gândești ca un PSD-ist
Postat 20 Decembrie 2018, 14:32 de Sandu1206
Să luăm un exemplu, după modelul LGBT ... ca să definim mai bine AVE !?!
În 1976 a apărut prima lege în Europa, în Olanda pentru început, care permitea parteneriatele gay !?! Astăzi se dezbat deja condiții permisive care să dea voie oamanilor, în Canada spre exemplu, să facă sex cu animalele !?! Nu e clar dacă și sălbatice, nu numai domestice !?! Cam cât credeți că ar dura de la acceptarea primei reorganizări administrativ-financiare, cum ar fi această AVE ... până s-ar dezintegra România d.p.v. teritorial ?!? Fix două cicluri bugetare ale UE ... adică până cel mult în 2035, spre bucuria nedisimulată a globaliștilor de tip #rezist ori #insist !?!
Postat 20 Decembrie 2018, 14:11 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON