URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Octombrie 2014, 09:41

Au vrut-o şi-au avut-o: o seară superbă la Oradea cu Dan Andrei Aldea şi Pasărea Colibri (FOTO/VIDEO)

Câteva zeci bune de orădeni au stat, joi seară, în faţa Filarmonicii, sperând că vor procura un bilet de la cineva care să renunţe la plăcerea de a-i asculta pe Dan Andrei Aldea şi Pasărea Colibri. Alte câteva sute au fost norocoşii care au şi reuşit să-şi asigure intrarea la un concert de zile mari pe care, cu siguranţă, nu-l vor uita niciodată.

Deşi şi-a făcut intrarea cu o întârziere de un sfert de oră (ceea ce nici n-a fost deranjant, publicul având timp să-şi închidă telefoanele), Dan Andrei Aldea a captat atenţia de la prima piesă - "Om bun", interpretată vocal şi la block-flote. Adresându-se apoi celor pe care, deşi este bucureştean născut şi munchenez făcut, îi consideră deja concitadini, muzicianul a mărturisit că se simte extraordinar la Oradea încă de acum două săptămâni, de când a ajuns aici. "Nu am cuvinte să vă spun cât de bine mă simt la Oradea. De două săptămâni bat oraşul cu piciorul... Mi-am făcut şi prieteni, pe doamna Adina, de la magazinul de electrice", a spus bonom şi hâtru Dan Andrei Aldea, descriindu-se apoi într-un autoportret lapidar: "Ce e bine să ştiţi despre mine? Sunt un om serios şi sunt chitarist. Mereu am fost un chitarist de trupă, toată muzica pe care am făcut-o cu Sfinx sau singur a fost concepută să fie cântată de trupă".

Asumându-şi rolul de om-orchestră, Aldea a cântat apoi din creaţiile sale ("Brad bătrân", "Bun venit acasă") la claviaturi, chitară electrică şi acustică, voce şi vioară, după care, presupunând că "nu v-ar deranja să cânt şi câteva piese care m-au influenţat", a trecut la Jimi Hendrix, Santana ("Black magic woman"), Eagles ("Hotel California" - cu care a cucerit publicul, ce-l ascultase până atunci cuminte, mai degrabă cu veneraţie decât cu ataşament), Lynyrd Skynyrd ("Sweet Home Alabama"), Eric Clapton ("Lay down Sally), Deep Purple ("Smoke on the water").

După mai bine de o oră, abia încălzit, Aldea a făcut loc pe scenă prietenilor de la Pasărea Colibri, alături de care a cântat din nou "Om bun", lăsându-i apoi să ia publicul şi să facă ce vor cu el. Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Vlady Cnejevici şi Teo Boar au cântat apoi, convingându-i rapid pe orădeni să li se alăture cu toţii, mai toate piesele lor de rezistenţă, de la "Tristeţi provinciale" până la cele din anii tinereţii - "Cântec pentru Miruna", "Eşarfă în dar", "La porţile Orientului", "Un zvon", "Dragostea e o salată", "Un om pe nişte scări", "Vara la ţară", "Vremuri" - pentru ca la final Dan Andrei Aldea să revină alături de ei şi să cânte împreună "Cântecul bufonului" şi, apoteotic, "Andrii Popa".

După stingerea ultimelor acorduri, mulţi spectatori parcă nu se îndurau să plece, adăstând la ieşire pentru a-şi mai vedea încă o dată preferaţii, pentru a-şi împărtăşi impresiile ori pentru a ghici dacă şi când o să-i mai vadă şi asculte.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON