URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Iulie 2017, 14:04

Au "ars" gazul: Cornel Popa îl atenţionează pe premier că şteienii vor să dea statul în judecată fiindcă n-a băgat gaz în oraş

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu şase ani în urmă, în 2011, Ministerul Energiei atribuia unei firme italiene, SC Melfi SRL, contractul pentru racordarea oraşului Ştei la magistrala de gaz prin construirea unei reţele locale de aproximativ 80 kilometri lungime, iar în 2015 a fost fixat ca termen de execuţie, printr-un act adiţional, data de 4 iulie 2017. Indolenţa autorităţilor a determinat, însă, un record uluitor: la două zile după expirarea termenului de finalizare, executantul nu are nici măcar actele necesare pentru a le... începe.

Drepturi cetăţeneşti încălcate

Dată fiind situaţia, senatorul PNL Bihor Cornel Popa a adresat în cursul zilei de joi o interpelare premierului României, Mihai Tudose, după ce a abordat pe aceeaşi temă, dar fără niciun rezultat, conducerea Ministerului Energiei.

„Firma nu a depus încă nici măcar documentaţia tehnică, studiile şi avizele necesare, acordurile pentru obţinerea autorizaţiei de construire”, arată în demersul făcut de parlamentar, care îi cere şefului Guvernului „să veniţi în sprijinul cetăţenilor care doresc să beneficieze de un serviciu deja achitat de statul român şi a cărui furnizare este blocată de neseriozitatea unei firme care a călcat în picioare un contract asumat cu seriozitate de partea română”.

În interpelare, Popa a ataşat şi două petiţii pe această temă, una semnată de 65 de către reprezentanţi ai mediului de afaceri şi instituţiilor din Ştei, iar cealaltă de reprezentanţii tuturor celor 20 de asociaţii de proprietari din oraş, care reclamă faptul că le sunt încălcate „drepturile cetăţeneşti” şi avertizează că îşi rezervă dreptul de a acţiona în justiţie instituţiile responsabile ale statului român.

Oraşul stivelor de lemne

În petiţii, şteienii precizează că în oraşul lor nu mai există un sistem centralizat de termoficare încă din 1990, imediat după căderea regimului comunist, astfel că singura sursă de încălzire a apartamentelor de bloc şi a caselor a rămas cea pe bază de lemne.

„Şteiul a devenit oraşul stivelor de lemne şi al coşurilor de fum ce străpung pereţii apartamentelor, iar principala preocupare a cetăţenilor în sezonul rece este să care lemne cu sacoşa”, arată semnatarii petiţiilor trimise Ministerului Energiei şi premierului Mihai Tudose.

Oamenii spun că pe de o parte şi preţul lemnului s-a dublat, încât îşi permit tot mai greu încălzirea chiar şi în condiţii de disconfort, iar pe de alta că din cauza lipsei infrastructurii de gaz agenţii economici nu investesc în zonă, aceasta rămânând neatractivă.

„Fără a avea intenţia de a ameninţa, ci doar de a ne apăra drepturile cetăţeneşti, dacă vom constata că demersul nostru nu este luat în seamă, vom avea în vedere soluţionarea în instanţa de judecată”, arată semnatarii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
@ gigi
Lasa ca nici cu termoficare Oradea nu mi-e rusine: sunt santiere in oras incepute iarna trecuta si care inca sunt in "lucru" (vorba vine..)
Postat 07 Iulie 2017, 09:23 de User anonimizat
vreau gaz
o sa ma interesez peste cati ani vor veni pe strada mea si o sa ii dau si eu in judecata
Postat 07 Iulie 2017, 07:51 de gicacontra
@bihoreanoradean
Intreseaza te in cat timp rezolva distrigaz vest o cerere sa vezi ce seriosi sunt...............
Postat 06 Iulie 2017, 18:29 de unomsimplu
"...capra vecinului"
Dar pentru oradeni de ce nu lupta nimeni ca sa aiba dreptul de a se racorda la gaz? Sau oradenii-s mai fraieri? Normal ca-s mai fraieri! Singurul in Oradea care are dreptul sa gandeasca si sa decida ce e bine si ce nu, e bolovanul. Restul mucles! Halal penali... aaa.. pardon... penelisti!
Postat 06 Iulie 2017, 14:18 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON