URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Decembrie 2012, 17:09

Atleţii orădeni, premiaţi pentru rezultatele din 2012

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ca de obicei, la sfârşit de an, la cantina de la LPS Bihorul, Asociaţia de Atletism a judeţului Bihor, în frunte cu preşedintele Virgil Preda, a organizat Gala Atletismului Orădean.

Ajunsă la ediţia a XV-a, gala, menită a premia laureaţii atletismului din Oradea, avut loc sâmbătă şi a reunit, pe lângă cei aproximativ 40 de sportivi aflaţi în atenţia AJA-ului şi diferiţi invitaţi, precum Iacob Hanţiu, directorul clubului CSU, Ionel Bungău, directorul clubului Crişul, Dan Matei şi Lucian Stance, directorul şi directorul adjunct al CSS LPS Bihorul, sau Iosif Korodi, inspector al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bihor.

Ca de fiecare dată, gala a debutat cu intonarea imnului naţional, după care profesorul Virgil Preda, înainte să treacă la premiere, a ţinut un scurt discurs de apreciere a acestui an, atrăgând încă o dată atenţia asupra faptului că "din păcate, atletismul bihorean nu este sprijinit aşa cum ar trebui de factorii îndreptăţiţi s-o facă" şi că, "în pofida condiţiilor precare, atleţii bihoreni s-au aflat la înălţime şi anul acesta".

Primii premiaţi au fost cei de la secţiunea "piticul de viitor". Aici au fost nominalizaţi: Mihnea Popovici, Iulian Timoftiu, Viviana Vereş, Anca Teuşda, Matei Antal, Nicolas Gligor, Paula Hoduţ şi Andrei Martin.

Au urmat momentele artistice, în special muzicale, susţinute de unii dintre sportivi, care, aşa cum spunea Virgil Preda, "au şi deprinderi artistice". Astfel, Matei Antal şi Antal Gergo au cântat la vioară, iar sora lor, Cristina Antal, şi Iulia Cristea, la orgă.

Nu au lipsit nici concursurile, în special cele de cultură muzicală, unde mai mulţi sportivi şi-au putut adjudeca câte un DVD, cu formaţii muzicale sau chiar filme.

A doua categorie premiată a fost cea a "speranţelor", unde cei chemaţi în faţă şi aplaudaţi au fost Anda Ologu, Ioana Ianchiş, Narcisa Nistoroiu, Luca Abrudan, Andrea Teuşda, Larisa Brîndaş, Andoli Gergo, Vad Matyas, Kelemen Kristof şi David Pentie.

După nominalizarea colaboratorilor, inclusiv al unui om de afaceri din Sibiu, care a declarat că va susţine atletismul orădean, s-a trecut la premierea sportivilor care au debutat cu o medalie anul acesta, intitulată "debut pe podium". Astfel, au fost premiaţi Sabin Variu, Ioan Cosma, Kiraly Valeria, Jakab Silveszter, David Barabaş, Laviniu Chiş, Raul Banizs, Eusebiu Junc, Mihaela Benţe, Antoniu Paşca, Jakab Elek, Denisa Coita şi Anda Pogăcean.

Unul dintre cei mai buni atleţi ai anului, Silviu Uivaroşan a avut o surpriză în această gală, realizând un colaj cu diferite videoclipuri şi fotografii din concursuri, de la pregătiri, dar şi un clip în care câţiva dintre atleţi erau elfi. Acesta a fost proiectat şi îndelung gustat de public.

S-a trecut apoi la premierea categoriei "confirmări", unde au fost răsplătiţi: Alexandru Drîmbea, Ioana Bologa, Mihai Haş, Alexandru Cormoş, Mihai Dringo, Cristian Meheş, Cristian Tăut, Geanina Mândrilă, Borbely Gergo, Robert Bacan, David Varga şi Andrei David.

După ce a fost amintit şi profesorul Marţian Pirtea, care l-a adus în Oradea pe Virgil Preda în urmă cu 40 de ani, li s-a dat cuvântul şi invitaţilor, precum Dan Matei, Ionel Bungău, Iacob Hanţiu sau veteranului Constantin Pană, secretarul Asociaţiei Judeţene de Atletism, a avut loc şi premierea celor mai buni atleţi ai anului în Bihor. Aceştia au fost 13 la număr, fiindcă pe trei locuri s-au regăsit câte doi.

Pe locul X a fost desemnat Sergiu Foltuţ, de la lăritura în lungime, pe locul IX, Matyas Jozsef, de la aruncarea ciocanului, pe locul VIII, la egalitate, Ionuţ Benea (ciocan) şi Sergiu Perţe (înălţime). Pe poziţia a VII-a s-a situat anul acesta, Cristian Sidea (400 m garduri), pe cea de-a VI-a, Silviu Uivaroşan (lungime), pe locul V, Halai Erika (triplusalt şi lungime), iar pe poziţia a IV-a, la egalitate, Andrei Sasca (lungime) şi Alexandru Meheş (ciocan).

Cele mai importante locuri ale clasamentului de sfârşit de an au fost ocupate de Ligia Grozav (înălţime, rezultat 1,80 m) şi Korozsi Dorina (800 m, vicecampioană naţională de seniori), pe locul III, Bianca Lazăr Fazekaş (ciocan, rezultat 58,46 m), pe poziţia secundă, şi de Cornelia Deiac, la lungime, cu rezultatul de 6,67 m. Acesta din urmă a fost declarată atleta anului în Bihor.

În pofida faptului că a devenit dublă campioană de senioare, atât în sală, cât şi în aer liber, Cornelia a declarat că nu este tocmai mulţumită de rezultatele din acest an, "fiindcă se putea şi mai mult". Vă reamintim faptul că atleta orădeană Cornelia Deiac a fost foarte aproape de participarea la Olimpiadă anul acesta.

La final a fost premiată şi antrenoarea care a descoperit-o pe Cornelia Deiac, Felicia Bulzan, dar nu au fost uitaţi nici ceilalţi antrenori, precum soţii Meheş Livia şi Adalbert, Carol Cadas sau Marius Marinău.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
bobby cam aberezi baiete
Bobby daca ai sti ce inseamna etapa de diamond league sau de golden gala in atletism atunci ai tacea si nu ai abera ca un retardat. Poti sa te uiti si la valoarea rezultatelor in tabelele de echivalare a rezultatelor din probe diferite din atletism si o sa vezi realitatea nu visele tale. Pina una alta mai fa joc de glezne ca nu ai habar!
Postat 19 Ianuarie 2013, 00:19 de un atlet
sportiv
Cornelia, nu i baga in seama pe toti dobitocii, pt ei singurul sport e ridicatul sticlei de bere... Stii vorba aia, daca te bagi in laturi te maninca porcii. Sincere felicitari si tie si tuturor atletilor din Oradea pt ca tineti steagul sus, numai voi stiti cum si cit de greu e... LA MULTI ANI cu sanatate si la cit mai multe medalii.
Postat 31 Decembrie 2012, 09:46 de @Cornelia
Draga Bobby
Da esti un idiot frate care nu merita explicatiile mele! si proba de lungime fete e una dintre cele mai tari probe din tara! Dar daca ai fi urmarit asta ai fi stiut! si ruleta e lunga,da nu pt mine..stiu asta din proprie experienta! Habar nu ai ce vorbesti ma!!! Si datoria si'o face fiecare sportiv care merge si isi mananca zilele si sanatatea pe stadion! nu e voba doar de unu si doar de altu!
Postat 30 Decembrie 2012, 22:40 de Cornelia
Draga Bobby
Draga Bobby,sa'ti zic eu tie ceva...daca cumva erai acolo sau macar ai sti ce am zis cand mi s'a dat voie sa vorbesc te'as fi inteles..da asa esti cam pe langa si praf...da ma rog...in tara da castig,da sa stii ca proba e ft tare atat in tara cat si in afara,iar la concursuri internationale de cele mai multe ori am prins o finala mica care e un lucru mare,nu multi sportivi din lotu romaniei reusesc asta! Dar sunt praf...ai dreptate...ma din cauza idiotilor ca voi nu merita sa mai faci nimica! Daca nu'ti place de mine sau de ce fac eu pt ce comntezi,sunt sigura ca sunt si alte site'uri unde sa intri sa te uiti si sa comentezi! Scuteste'ma pe mine de idioteniile tale! vino si sari tu si fa tu mai mult ca mine! Insist! DA esti un idiot care habar nu are ce vorbeste! Si da sincere felicitari pt Dodo si sincer credeam ca ea fi pe primu loc a fost o surpriza si pt mine!
Postat 30 Decembrie 2012, 22:36 de Cornelia
Plescar esti tu
Te rog eu :)) comite suicid cu tine
Postat 30 Decembrie 2012, 22:19 de Savana II
Pt .PLESCARUL Savana
Savana asta pe linga ca e prostul satuli mai si tipa,daca tu esti fan Preda,foarte bine...poti sa faci si dragoste cu el ca nu deranjeaza pe nimeni!!! Nu contesta nimeni rezultatele Antrenorului Preda doar ca DEAC nu merita sa fie sportiva nr.1 ..a fost favorizata si gata ce e asa greu!!! Korozsi Dorina a punctat mai mult decat ea si anul acesta a avut rezultate mai bune.poate asa intelegi si tu despre ce vorbesc si nu cred ca esti tu in masura sa sa ma critici tu pe mine sau sa ma faci prosd din moment ce nu ma cunosti. Vorbesti si tu sa teafli in treaba cap sec
Postat 30 Decembrie 2012, 18:49 de BOBBY
Cersetorilor
Mai Golanilor de la gala lui "Confucius" apropo la ceea ce s-a scris mai adineauri "castiga numa cine vrea Preda" este valabil si pentru a aminti adevaratii antrenori care muncesc nu pierd timpul degeaba pe stadioane. Sper sa va dati seama de cine vorbesc, este un adevarat antrenor care merita toti laurii, nu ca si sacalii care cersesc pe la gale. Putin respect pentru un antrenor de valoare nemintit. Huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.
Postat 29 Decembrie 2012, 21:52 de Tzh2o
Anii 90
SI tu anii 90 dute in * matiii
Postat 29 Decembrie 2012, 21:32 de Savana
Bobby
Domnule Bobby sau daca vad bine ca asa te-ai putut semna cand scriei niste elucubratii care in mintea ta pareau logice, Dar; e foarte greu sa pari asa cult si inteligent cand esti prost de dai in gropi. Dar esti umpic dus pe P*la, daca vrei sa mai rostesti numele de Preda, te rog fa-o cu Dl. Preda pentru ca nu te ridici nici la nivelul picioarelor lui. _)_ Fuck offf
Postat 29 Decembrie 2012, 21:31 de Savana
castiga cine vrea PREDA:))
nu inteleg de ce tot o promoveaza atata pe Deac.....,in tara sare de rupe si afara nu a confirmat niciodata....,a fost tot timpul prafaoooo....sau poate ruleta e de vina care la noi in tara e mai lunga si pragul mai inalt!!!! la ce concurenta e in tara la lungime poate castiga linistita si Livia Mehes :))) felicitari pt Korozsi Dorina care si a facut datoria la maxim si a punctat ce l mai mult!!! merita ea sa castige de departe dar ea nu e din grupa lu Preda si nu avea cum sa castige!!!
Postat 29 Decembrie 2012, 20:55 de Bobby
ani 90
preda asta arata exact ca in anii 90 da nu la fata ci la haine
Postat 29 Decembrie 2012, 20:06 de stefan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON