URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 August 2017, 15:02

Poliţia Bihor are radar - pistol, care "miroase" vitezomanii de la 1200 de metri chiar și noaptea (FOTO / VIDEO)

Un nou aparat radar care va intra în dotarea poliţiştilor rutieri din Bihor a fost prezentat, luni, pe centura municipiului Oradea. Aparatul este printre cele mai performante de pe piaţă, după cum a explicat şeful Biroului Drumuri Naţionale şi Europene din cadrul Serviciului Rutier Bihor, inspectorul principal Sorin Indrieş.

"Aparatul înregistrează viteza autovehiculelor de la o distanţă de 1.200 metri şi în decurs de 0,33 de secunde de la momentul în care utilizatorul apare pe trăgaci. Pistolul este echipat cu un sistem de detectare a dispozitivelor antiradar, interzise prin lege, are un kit pentru noapte, cameră video de înaltă fidelitate şi stochează pe cardul de memorie înregistrări şi fotografii detaliate, referitoare la marca autovehiculului, numărul de înmatriculare, coordonatele GPS şi chiar trăsăturile faciale ale conducătorului auto", a declarat ofiţerul.

Spre deosebire de aparatele radar tradiţionale folosite până acum de poliţişti, care funcţionează pe bază undelor Dopler, noul echipament este dotat cu sistem laser. "Asta înseamnă că aparatul elimină ambiguităţile, nu va da viteza unui alt vehicul, care circulă în apropiere, ceea ce este un mare avantaj, mai ales în situaţiile în care procesele verbale încheiate sunt contestate în instanţă", a mai spus inspectorul principal Sorin Indrieş.

Pistolul a şi fost testat, în prezenţa jurnaliştilor, de pe pasajul rutier suprateran de la intersecţia străzii Ogorului cu strada Nojoridului din municipiul Oradea, datele fiind comunicate unui echipaj aflat la circa 200 de metri de pasaj. În decurs de câteva minute, lângă maşina poliţiştilor era deja coadă de vehicule oprite,  printre care şi un Chevrolet Corvette, surprins de aparat cu viteza de 97 km/oră.

Echipamentul de ultimă generaţie a fost achiziţionat de Primăria Aleşd şi cedat gratuit, spre folosinţă, în baza unui contract de comodat, Poliţiei Aleşd, localitatea străbătută de DN1, extrem de circulată, în special la sfârşit de săptămână sau în perioada sărbătorilor.

Potrivit şefului Poliţiei Bihor, comisarul şef Alin Haniş, există demarate discuţii cu mai multe administraţii locale din judeţ pentru achiziţionarea altor echipamente similare. "Există şi în planul Inspectoratului General al Poliţiei achiziţionarea unor astfel de aparate, pe finalul anului vor ajunge şi în Bihor", a spus comisarul şef Alin Haniş.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON