URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Octombrie 2017, 20:17

Atenţie şoferi: Maratonul "Ştafeta veteranilor", organizat de Invictus România, traversează judeţul pe DN 19 spre Carei (FOTO / VIDEO)

Atenţie şoferi: Maratonul 'Ştafeta veteranilor', organizat de Invictus România, traversează judeţul pe DN 19 spre Carei (FOTO / VIDEO) Sursa foto: Marian Ovidiu, Grupul Facebook Infotrafic al Județului Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Traficul este îngreunat pe DN 19, până miercuri dimineaţă, de maratonul "Ştafeta veteranilor", organizat pentru a atrage atenţia societăţii civile asupra respectului şi preţuirii care se cuvin veteranilor şi urmaşilor celor decedaţi ca urmare a participării la acţiuni militare.

Maratoniştii au intrat în Bihor dinspre Arad, la ora 14, pe DN 79, au ajuns la Oradea la ora 19.00 şi se îndreaptă, pe DN 19, spre judeţul Satu Mare, la Carei, destinaţia finală.

La Oradea, voluntarilor li s-au alăturat şi ultramaratonistul Polgár Levente Ioan, campionul naţional al României la ciclism Mircea Călin Boldi, dar şi patru orădeni: Mihaela Georgeta Cîmpanu, fiul ei, Andrei, Adrian Alecu şi Sorin Cosma.

De altfel, marţi seară, maratoniştii au poposit pentru câteva momente în Parcul 1 Decembrie, la statuia Ostaşului Român.

Se estimează că vor ieși din județ în jurul orei 4.

"Poliţiştii rutieri din Bihor îi însoţesc până la limita cu judeţul Satu Mare, ca să se asigure că evenimentul sportiv se derulează fără incidente", a declarat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

Ajuns la a patra ediţie, evenimentul constă într-o alergare cu purtarea ştafetei - constând în steagul românesc - pe 35 de tronsoane. Traseul însumează 2396 de kilometri și reface drumul parcurs prin lupte de Armata Română în 1944.

98 de voluntari alergători, biciclişti însoţitori şi coordonatori sunt implicaţi în această acţiune în toată ţara, fiind repartizaţi pe trei trasee: cel albastru, pornind de la Craiova, traseul galben de la Bucureşti şi cel roşu de la Iaşi.

Toate se vor reuni pe 25 octombrie în Carei, ultima localitate eliberată în cel de-al Doilea Război Mondial.

Maratonul este organizat de Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, în colaborare cu Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, Asociaţia Naţională Cultul Eroilor "Regina Maria" şi Grupul de Iniţiativă Invictus.

Grupul Invictus România, constituit preponderent de tineri veterani ai teatrelor de operaţii din Irak şi Afganistan, are drept scop promovarea valorilor naţionale prin comemorarea celor care au luptat sub Drapelul României.

De altfel, participanţii adună fonduri pentru a trimite cel puţin un militar rănit în teatrele de operaţii la Jocurile Paramilitare Invictus.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON