URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Martie 2015, 10:27

Atenţie la salariile subdeclarate şi munca la negru! Inspectorii Fiscului au pornit la vânătoare de evazionişti

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucraţi cu muncitori plătiţi la negru sau cu salarii nedeclarate în întregime? Ar fi bine să vă grăbiţi să intraţi în legalitate. Purtătorul de cuvânt al Administraţiei judeţene a Finanţelor Publice Bihor, Vasile Farc, a anunţat, miercuri, că Inspecţia Fiscaţă va declanşa ample verificări în rândul angajatorilor din Bihor bănuiţi că lucrează cu angajaţi plătiţi la negru sau cu salarii subdeclarate faţă de media pe ramură.

"Au fost selectaţi un număr de contribuabili cu risc, la care vor fi verificate impozitul pe veniturile din salarii şi a contribuţiilor sociale obligatorii. E vorba, mai ales, de firme din domeniul construcţiilor, transporturilor, agricultură, etc, unde se lucrează cu oameni plătiţi la negru sau cu salariul minim trecut în cartea de muncă", a explicat purtătorul de cuvânt al Administraţiei judeţene a Finanţelor Publice Bihor.

Potrivit lui Farc, la selectarea angajatorilor care vor intra în colimatorul inspectorilor fiscali s-au avut în vedere mai multe criterii,  printre care ponderea cheltuielilor de personal în cifra de afaceri şi în cheltuielile de exploatare, numãrul mediu de salariaţi conform bilanţ, cheltuiala medie cu salariile, ponderea numãrului de angajaţi cu timp parţial de muncã în total numãr angajaţi, numãr de angajaţi cu salariu minim pe economie şi codul CAEN.

Programul de inspecţii fiscale care vizează salariile subdeclarate a fost lansat cu data de 1 iulie 2014, iniţial pentru 500 de contribuabilii din regiunile Braşov şi Ploieşti. Controalele au scos la suprafaţă o pagubă de aproape 20 milioane de lei, pentru recuperarea căreia s-au făcut mai multe plângeri penale şi s-au aplicat măsuri asiguratorii de peste 45 milioane de lei.

De asemenea, pentru contravenţiile găsite, inspectorii au aplicat  amenzi în valoare 340.000 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Inspecţia Muncii a intrat în vacanţă !!!
Poate fi decimată, că se ocupa numai cu şpăguirea sistematică a agenţilor economici, de a trebuit decisă suprapunerea de acţiuni cu Inspecţia Fiscală ... ruşine ITM, că ai putea să lucrezi strict online, cu evidenţa electronică din cărţile de muncă, că pe partea muncii "la negru" te-ai descalificat cu mult timp în urmă ... şpăgari, şpăgari, şpăgari !!!
Postat 05 Martie 2015, 13:18 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON