URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Februarie 2018, 17:17

Atenţie cui vindeţi! O bandă de escroci a făcut victime în Bihor, plătind cu valută falsă bunuri cumpărate de pe internet

Atenţie cui vindeţi! O bandă de escroci a făcut victime în Bihor, plătind cu valută falsă bunuri cumpărate de pe internet foto arhivă, generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O bandă de escroci specializată în fals de monedă, care a făcut victime în 10 judeţe, inclusiv în Bihor, plătind cu valută falsă mărfuri luate de pe site-uri de vânzări se află în atenţia procurorilor DIICOT, care, marţi, au efectuat 5 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Dâmboviţa şi Giurgiu.

Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presă al DIICOT, din grupare au făcut parte cel puţin 5 persoane care au acţionat în perioada noiembrie 2017 - februarie 2018. Acestea au cumpărat bunuri expuse spre vânzare pe site-uri de anunţuri online, în special telefoane mobile din cele scumpe, cu prețuri cuprinse între 500 şi 1000 euro, pe care le plăteau cu bancnote contrafăcute din cupiura de 100 euro.

Escrocii stabileau întâlniri cu vânzătorii la ore târzii, după lăsarea întunericului, pentru a fi greu de identificat, vorbeau de pe cartele prepay, care după fiecare achiziţie erau dezactivate, şi foloseau la deplasări mai multe autoturisme.

"Până în prezent au fost identificate 6 autoturisme, având acelaşi scop, respectiv îngreunarea identificării acestora", se precizează în comunicat.

Până acum, procurorii au descoperit că escrocii au introdus in circuitul financiar, printr-un număr de 17 plasări, aproximativ 10.000 euro contrafăcuţi şi au prejudiciat un număr de 17 persoane.

"În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că membrii grupului au acţionat coordonat pe raza mai multor județe, respectiv Argeş, Giurgiu, Dâmboviţa, Buzău, Focşani, Sibiu, Vâlcea, Olt, Bihor, Ilfov precum şi pe raza municipiului Bucureşti", se mai spune în informare.

În urma percheziţiilor efectuate cu sprijinul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au fost ridicate 15 telefoane mobile, cartele SIM şi 300 de euro susceptibili a fi contrafăcuţi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON