URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.

Atacul robelor: Judecătorii de la două instanţe s-au plâns la CSM că DNA le "lezează" independenţa

Atacul robelor: Judecătorii de la două instanţe s-au plâns la CSM că DNA le "lezează" independenţa VÂNATĂ. Într-o scrisoare deschisă, judecătoarea Florica Roman consideră dosarul în care a fost inculpată alături de ceilalţi trei colegi ca fiind o "vânătoare de judecători" şi spune că - dacă CSM va da dreptate procurorilor - "un judecător incomod va putea fi chestionat cu privire la orice hotărâre", iar parchetele se vor transforma "într-o supra-instanţă chemată să cenzureze hotărâri judecătoreşti". "O astfel de justiţie originală ar completa foarte bine tabloul democraţiei în care trăim", a comentat judecătoarea.
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poate un judecător cercetat să divulge anchetatorilor săi date dintr-un dosar soluţionat, să vorbească despre probele pe care şi-a argumentat sentinţa şi despre cum le-a interpretat pentru a o pronunţa?

E doar una dintre întrebările celor 48 de judecători ai Curţii de Apel Oradea şi ai Tribunalului Bihor, care cer Consiliului Superior al Magistraturii să-şi spună punctul de vedere despre anchetarea de către DNA a patru dintre colegii lor: Florica Roman, Ovidiu Galea, Raluca Cuc şi Denisa Vidican. Aceştia sunt acuzaţi că l-au scăpat de puşcărie pe ginerele unei avocate din Beiuş, pe care tot ei îl trimiseseră după gratii pentru tentativă de viol, printr-un lanţ de decizii justificate ba cu acte care nu există, ba cu documente măsluite.

BIHOREANUL vă prezintă întrebările puse de procurorii DNA care au declanşat acţiunea fără precedent a judecătorilor şi la care nu au primit niciun răspuns. În timp ce poziţia CSM se lasă şi ea aşteptată, anchetatorii îşi continuă ofensiva, cei patru magistraţi sunt deja puşi sub inculpare.

Unde dai...

BIHOREANUL a prezentat deja pe larg ancheta DNA împotriva celor patru judecători acuzaţi că, în iunie 2010, l-au scăpat de puşcărie pe Viorel Bodin, din comuna Budureasa, ginerele avocatei Mariana Mihoc din Beiuş, care fusese condamnat definitiv la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru tentativă de viol.

Manevra ar fi fost pusă la cale de avocată, care - la "pontul" şefei Secţiei Civile de la Curtea de Apel, Florica Roman - a cerut anularea hotărârii de condamnare. Mihoc a adus ca probă un înscris cum că Bodin s-a împăcat cu victima, plătindu-i 30.000 lei pe 27 mai 2010, adică în timpul procesului, deşi de pe hârtie lipsea tocmai semnătura bărbatului, care era deja în spatele gratiilor. La această hârtie se mai adăuga o declaraţie datată 25 mai 2010, prin care victima violului, Florina Roman (nepoata primarului din Budureasa), îşi retrăgea plângerea, şi o adeverinţă de la locul de muncă al acesteia, potrivit căreia în perioada 15-27 mai nu putuse lipsi de la serviciu pentru a înregistra la dosar, în timp util, actul de împăcare. Or, în realitate, tânăra se angajase doar pe 28 mai.

Apoi, prin intermediul altor trei magistraţi de la Tribunal - Ovidiu Galea, Raluca Cuc şi Denisa Vidican - sentinţa de condamnare a lui Bodin a fost anulată, iar în iunie 2011 procesul de viol a încetat "ca urmare a voinţei ambelor părţi", după cum arată sentinţa.

... şi unde crapă

În acelaşi an, însă, după un denunţ înregistrat la Direcţia Generală Anticorupţie, cazul a fost redeschis sub forma unui nou dosar, din noile informaţii reieşind că judecătoarea Florica Roman ar fi oferit avocatei Mariana Mihoc nu doar consultanţă, ci şi promisiunea unui ajutor pe lângă colegii de la Tribunal, la schimb cerând şi primind, spun anchetatorii, "bani, păstrăvi, whisky, plus angajamentul că va primi şi un ceas cu cuc".

Probe că Roman şi-ar fi influenţat colegii nu s-au găsit, dar deciziile Tribunalului erau în mod cert bizare: pe 9 iunie 2010 (la o zi după ce avocata a înaintat instanţei contestaţia în anulare pe care ginerele său, Viorel Bodin, a făcut-o pentru anularea condamnării care era deja definitivă) un complet condus de judecătorul Ovidiu Galea a dispus preschimbarea primului termen de judecată, din 24 septembrie 2010 în 16 iunie 2010, motivând acest lucru cu o cerere formulată de către condamnat, care potrivit DNA nu exista însă la dosar.

Pe 16 iunie, Bodin ieşea din Penitenciar, iar pe 4 martie 2011 judecătoarele Raluca Cuc şi Denisa Vidican îi anulau definitiv condamnarea fără să analizeze soluţia cu cel de-al treilea coleg, Ovidiu Musta, aşa cum impunea legea, motiv pentru care acesta a exprimat o aşa-numită "opinie separată", ataşată la hotărâre.

Abuz, trafic de influenţă, favorizarea infractorului

Cazul a fost făcut public în martie 2014, când DNA a anunţat începerea urmăririi penale împotriva a 8 persoane: judecătoarea Florica Roman (pentru trafic de influenţă, favorizarea făptuitorului şi complicitate la fals în înscrisuri), Raluca Cuc şi Denisa Vidican (abuz în serviciu, obţinerea unui folos necuvenit şi fals intelectual), Ovidiu Galea (acuzat, în plus, de uz de fals, participaţie improprie la fals intelectual şi fals informatic).

Procurorii au pus-o sub învinuire şi pe avocata Mariana Mihoc (pentru favorizarea făptuitorului şi falsuri), pe unchiul violatorului, Gheorghe Jurcă, care ar fi cărat şpăgile pentru judecătoare (cumpărare de influenţă, favorizarea făptuitorului şi complicitate la fals). De asemenea, este cercetată victima violatorului, Florina Roman, care a acceptat să semneze acte măsluite şi să le susţină în faţa judecătorilor (pentru fals), la fel ca şeful ei, Gelu Mărăcineanu, care i-a emis adeverinţa fictivă.

Care pe care

Judecătorii au fost chemaţi la DNA să dea explicaţii, trei dintre întrebări vizând direct modul în care au decis anularea condamnării lui Bodin: pe baza căror probe au admis contestaţia în anulare, cât a durat deliberarea, care le-au fost contraargumentele la opinia separată a judecătorului Ovidiu Musta şi dacă apreciază corectă sau greşită această opinie separată?

05_galea_bihoreanul.jpgJudecătoarea Raluca Cuc a invocat dreptul la tăcere, iar Denisa Vidican a răspuns doar parţial la întrebări. Doar Ovidiu Galea (foto) a acceptat să răspundă la toate, spunând că a respectat întru totul normele legale. De altfel, acesta consideră că singura miză a DNA e îndepărtarea din sistem a magistraţilor incomozi. "Personal, simt că judecătorii care sunt apreciaţi incomozi de unii procurori, pentru că nu arestează şi nu menţin arestul în cazurile în care lipsesc probele ori în care nu se respectă normele, trebuie îndepărtaţi", a explicat BIHOREANULUI Galea.

Totodată, însă, supăraţi că procurorii le cer socoteală pentru modul în care au cântărit probele ce miroseau de la o poştă a făcătură, judecătorii au trecut la contraatac. Adunările Generale ale magistraţilor din cele două instanţe au decis să sesizeze CSM, căruia îi cer să se pronunţe dacă judecătorii pot fi interogaţi cu privire la detaliile deliberărilor, omiţând să prezinte că ancheta viza suspiciuni de abuz şi corupţie, nu un atac deliberat la independenţa lor.

Atentat la imagine

"Aspectele semnalate au generat în rândul judecătorilor o îngrijorare legată de posibilitatea lezării independenţei acestora, în condiţiile în care ar putea fi chemaţi oricând în faţa DNA pentru a da explicaţii despre interpretarea probelor din dosar, cum a decurs deliberarea şi cum se raportează la o opinie separată", şi-au explicat demersul judecătorii Curţii de Apel Oradea, adăugând că "precizările se impun întrucât încălcarea secretului deliberării constituie abatere disciplinară".

Totodată, judecătorii au cerut CSM să se pronunţe şi dacă judecătorii anchetaţi nu se află în conflict de interese atunci când soluţionează cauzele în care una din părţi e "organul penal care îi anchetează". Concret, fiind cercetaţi de DNA, nu ar trebui să nu mai judece procesele intentate de procurorii anticorupţie? "Se impune ca judecătorii să se abţină de la soluţionarea acestor cauze?", au întrebat magistraţii, cerând CSM să concluzioneze: "Aceste aspecte sunt de natură să afecteze imaginea şi independenţa justiţiei?"

Inculpaţi

Cu toate acestea, DNA continuă cercetarea judecătorilor, spunând că aceştia încearcă să abată atenţia de la faptele lor penale la principii, în scopul de a obţine solidaritatea colegilor de breaslă. De altfel, din ancheta procurorilor reiese că cei patru magistraţi nu sunt traşi la răspundere pentru soluţia pronunţată, ci pentru că s-au folosit de sentinţă pentru a-l favoriza pe "clientul" lor, ginerele avocatei.

De altfel, zilele trecute procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de judecătorii Florica Roman, Ovidiu Galea, Raluca Cuc şi Denisa Vidican, faţă de avocata Mariana Mihoc şi de unchiul "cărăuş" al violatorului, Gheorghe Jurcă, o procedură ce se aplică în momentul în care anchetatorii consideră că au probe solide împotriva celor pe care îi cercetează, iar aceştia din urmă "avansează" de la statutul de suspecţi la cel de inculpaţi.

Până la intrarea în vigoare a noului Cod penal, asemenea măsură atrăgea automat şi suspendarea din magistratură a judecătorilor. Acum, însă, aceasta se întâmplă doar dacă inculpaţii ajung în faţa instanţei, ceea ce este de aşteptat să se şi întâmple. Asta fiindcă - a aflat BIHOREANUL - procurorii sunt hotărâţi să-i trimită în judecată, cerând Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să stabilească unde va avea loc procesul, iar instanţa supremă indicând Curtea de Apel Cluj.

Anchetă la anchetă

Cât despre sesizarea înaintată CSM, aceasta a fost trimisă Inspecţiei Judiciare, care va trebui să lămurească cine are dreptate. Judecătorii, care consideră că, întrebându-i cum judecă, procurorii au încălcat legea şi le-au afectat independenţa, ori anchetatorii, care consideră că judecătorii, fiind suspectaţi de corupţie, trebuie să răspundă la fel ca orice muritor de rând în faţa legii.

"În urma sesizării, se fac verificări prealabile pentru a vedea dacă procurorii DNA ar putea fi suspectaţi de comiterea vreunei abateri disciplinare", a explicat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al Inspecţiei Judiciare, Tamara Manea, precizând că procedura poate dura până la 90 de zile. Ca urmare, judecătorii orădeni mai au de aşteptat răspunsul la solicitarea lor, iar până la un rezultat ei trebuie să decidă dacă dau socoteală pentru modul în care îşi fac treaba în faţa procurorilor sau o vor face doar în faţa colegilor lor, care îi vor judeca.


PREGĂTIRI
Ajutor în familie

În timp ce DNA adună ultimele probe pentru a-i trimite în faţa instanţei pe cei patru judecători orădeni, aceştia îşi pregătesc deja apărarea. Judecătorul Ovidiu Galea, de pildă, a cerut colegilor o caracterizare cu care să ateste că este o persoană integră şi de bună-credinţă. Potrivit normelor penale, documentul poate fi probă într-un proces şi poate micşora o eventuală pedeapsă. Potrivit surselor BIHOREANULUI, "adeverinţa de bună purtare" i-a fost întocmită de propria fină de cununie, judecătoarea Angela Tod (de la Tribunalul Bihor), la rându-i clientă a DNA, într-un dosar întocmit după ce s-a descoperit că peste 1.000 de maşini second-hand au fost scutite de plata taxei de poluare în baza unor sentinţe falsificate.

În acest caz, Tod e acuzată de abuz în serviciu şi fals, la fel ca şi colega sa Adina Cioflan, cu care a semnat sentinţe scrise de grefiere în loc să le redacteze personal. Împreună cu cele două judecătoare, în acest dosar mai sunt anchetaţi doi avocaţi şi cinci grefieri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
6:6 POARTĂ ÎN CASĂ
Ar fi interesant ca procurorii să verifice contractele-abonament ale avocaţilor din dosarele unde Roman este în complet şi să urmărească traseul banilor primiţi de aceşti avocaţi de la instituţii publice (adică banii noştri). Vor avea surpriza să vadă că aceştia primesc lunar sume echivalente cu salariile procurorilor pe un an! Se simt în siguranţă pentru că ori sunt neveste de procurori (ghinion) ori neveste de “mari” oameni de afaceri. În spatele lor se află politicieni care au interese în instituţiile unde tot politic au numit directorii. Când primim dosarele la cercetare, trebuie să ne luăm concediu medical până se pre(a)scriu.
Postat 17 Mai 2014, 19:52 de Adrian POPOVICI
“DREPTATEA” SE RECOMPENSEAZĂ CU UN PARANDĂRĂT
Daţi şi dumneavoastră un treij' de milioane, acolo, zice judecătorul. Justiţiabilul, resemnat, deschide casa şi îi arată legiuitorului că n-a încasat decât şapte milioane. De unde să dea? Aşa intră în discuţie doamna judecătoare, pe un ton matern. – Păi, sunt bune şi nişte produse. Daţi cash-ul şi restul produse. Merg şi bonurile de masă. Plicul şi sacoşa se duce în spate, departe de ochiul indiscret al camerelor, dar vă pot povesti eu urmarea. Aşa nu rămân probe. Mai nou, nu mai contează nici măcar că sunt înregistrate convorbirile (nu doar de DaNA) ci şi în sala de judecată. Tranzacţia se face pe faţă şi în faţa tuturor ca o axiomă pe care totuşi în continuare cei implicaţi ţin să o demonstreze de fiecare dată (şi asta de dragul de a umili auditoriul cu performanţele profesionale). Dar asta nu durează mult, căci inculpatul (de data asta), ţăran sadea, cedează şi ştie că, pentru a supravieţui, trebuie să fenteze Fiscul şi să măsluiască facturi. El este baza capitalismului românesc, esenţa democraţiei mioritice, pentru că, fără unul ca el, funcţionarii publici ar muri săraci, judecătorii şi-ar pune telefonul pe perete pe post de cuc, partidele ar rămâne fără bani pentru campanii electorale şi am ajunge fără sistem parlamentar, pradă dictaturii până la adânci bătrâneţi.
Postat 17 Mai 2014, 19:27 de Seling Paula
MULŢUMESC, CIOMU,
PENTRU FAIR PLAY !!!!
Postat 17 Mai 2014, 15:25 de ADINA
Ploaia verde, Mestrul Manole si Bolojan!
Dar de fapt, sa fiu CLAR! De ce sa n-o spun VERDE-N FATA? Este vorba despre Dosarul 9297/111/2010! Am o presimtire! Tribunalul condus de Masterul Manole va da sigur, sigur, o solutie in favoarea firmei de mare IMPACT(cum spuneam)de pe piata! Asta pentru ca Bolojan NU VA DA CURS INITIATIVEI MELE DE A FI PROPUS MARTOR IN CAUZA DE CATRE CLO! De ce? Pentru ca as strica PLOILE! Din VOLUNTARI vine PLOAIA! VERDE!
Postat 17 Mai 2014, 14:03 de TDS
REVOLUŢIE SAU LOVITURĂ DE-MPĂCAT?
Nicicînd nu e mai enervantă o femeie ca atunci cînd nu vrea să înveţe lucruri elementare. Pune faţa aia de savant care se gîndeşte numai la expasiunea Universului şi pentru care orice altă informaţie este detestabilă, solicitându-i inutil (gratuit) memoria şi atenţia.
Postat 17 Mai 2014, 12:57 de Mediatorul
PIELEA CARE ÎMBRACĂ RAHATUL
Trist lucru, longevitatea! Nu ştiu alţii cum sunt, dar pe mine, cînd mă gândesc la longevitate, m-apucă plânsu’. Oare tanti cît o mai trăi până să se facă oale şi ulcele? (Ce frumoasă expresie pentru arheologi şi excavatorişti: „oale şi ulcele“!). După ce-a consultat-o, medicul i-a spus: „Cu ce inimă aveţi, trăiţi 100 de ani!“. Cineva cunoştea şi i-a adus alt medic falnic care, după ce-a consultat-o, i-a spus: „Lele Floare, dumneata o să ne-ngropi pe toţi!“ Fără să ştie că Roman are un frate siamez din *: trecutul. Praf şi pulbere.
Postat 17 Mai 2014, 12:55 de Adio arme!
MANCURTA (ca o floare)
Pornind de la definiţia cuvântului, puţin articulat, aşa cum şi personajul o face de câte ori are ocazia (*mancurt – cel care și-a uitat etnia și îndeplinește ca un robot poruncile stăpînului), ajungem la justiţia PROfundă dincolo de codul de bare. Nu ştiu cum era actul de justiţie înainte de epoca modernă. Dacă e să credem cele zise de cronicari, totul mergea strună şi vodă le făcea dreptate tuturor, mai puţin în cazurile în care nenorocitul ăla era susţinut de altă facţiune. Situaţie în care drumul sinuos al dreptăţii era drept. Drept la eşafod. Din fericire, lumea a evoluat, România s-a civilizat şi, mai nou, Codul Penal s-a rafinat. Vorbitorii trec, limba rămîne. Apare astfel România cu răsputere limitată. Cum poţi transforma în ficţiuni persoane în carne şi oase, şi, mai ales, cum poţi schimba, într-un roman, istoria cît se poate de recentă a Curţii, aşa cum ai tu chef, fără să te poată acuza nimeni că falsifici probele. Există mai multe metode lejere. Scrii de pildă un roman cu cheie, în care botezi altfel persoanele în viaţă şi le amesteci cu morţii, pe care-i consemnezi cu nume şi prenume. Sau ticluieşti un roman memorialistic în care RESTABILEŞTI adevărul atât de tare, că îl faci de nerecunoscut. Dar dacă îţi faci curaj şi-ţi baţi singur cuie în tălpi încît nu să rescrii, ci să inventezi istoria? Adică dacă îţi dă prin cap să decizi că într-o ţară care nu şi-a dezminţit niciodată tradiţiile nepotismului, în anul 2010 a devenit preşedinte Tanti FLORICA. Şi aproape toţi judecătorii (48) au strigat (acum) în cor: This is ŢEAPAAAAAA! Pare mai mult un Cântec de play-off şi jale.
Postat 17 Mai 2014, 11:06 de zeghe.ro
Mesterul Manole
@ADN: ai perfecta dreptate! Eu astept cu nerabdare acum sa vad ce solutie se va da intr-o cauza la Tribunalul Bihor(al Mesterului Manole)in care parti sunt Consiliul Local si o firma de mare impact pe piata! Tinand cont de antecedente(Mesterul Manole aparea intotdeauna la termenul de dinaintea pronuntarii), bag mana in foc ca Municipiul(prin CLO)VA PIERDE iar firma de mare impact se va lauda peste tot cu victoria obtinuta! Multa lume este tentata sa creada ca justitia ii afecteaza doar pe politicieni! Nu este adevarat! JUSTITIA SE FACE DE LA BAZA! Si Baza de cele mai multe ori scapa neatinsa! Pe Arges in jos/Pe un mal frumos/Negru Voda trece/Cu tovarasi zece! Intre ei si...Manoli!
Postat 17 Mai 2014, 10:53 de TDS
Frustratul
Iar putopalmistul Lelea, aflat in sevraj, se slobozea pe forum asa cum stie doar el !!!
Postat 17 Mai 2014, 10:43 de pseudonim
Dna le lezeaza afacerile eventual
Bine spunea cineva mai jos, aceasta Carmen Serban a justitiei bihorene; Nu e nici o diferenta intre baietii de la Garant din anii 90 si aratarile astea imbracate in negru. Striga oamenii, striga presa, striga DNA ca dubiosii astia iau spaga si o stie tot orasul nostru, ba sunt si tarife oficiale si apare bufnita asta rosie si se plange ca o adolscenta la ciclu. Nu o fi ciclu, o fi menopauza si e mai rau. Astept ziua cand DNA le va sigila birourile, ii va invita in duba si ii va duce nitel in excursie. Coruptia, nesimtirea, grotescul justitiei bihorene nu are egal in Romania, poate doar la Craiova. Sper sa platesca pitecantropii astia pentru toate mizeriile facute. Astia chiar nu cred ca li se poate intampla nimic, pana chiar se va intampla.
Postat 17 Mai 2014, 10:30 de ADN
Recunoastere
Singurul lucru bun pe care ar putea sa-l recunoasca si fac referire la completele DNA., Vidican&Patra, este recunoasterea publica si in fata CSM, faptul ca toate solutiile au fost date direct sub indrumarea procurorului DNA, si ca de cele mai multr ori nici nu au studiat dosarele. Pacat de cei care sufera de pe urma lor. ,
Postat 17 Mai 2014, 10:00 de Vasile
Re:Nice
Onanistule! Era vorba de comentarii!!!
Postat 17 Mai 2014, 09:16 de CIOMU
Re: ADINA
Esti dusa rau daca ai orgasm citind Bihoreanul!
Postat 17 Mai 2014, 08:16 de Nice
Hotii care striga hotii sunt mai multi ca hotii!
.
Postat 17 Mai 2014, 08:14 de Love
Cât timp rămâne şefă la CA, Dana Margareta Cigan !?!
Până dispare din sistem DMC, şefa Curţii de Apel Oradea, instanţele bihorene vor fi "încălecate" de corupţie !?! După plecarea ei vor mai trece mulţi ani ca să se instaureze o nouă morală, pentru că încrengătura este transpartinică şi transprofesională, ştergându-se doar prin "dispariţia" fizică a protagoniştilor !?! Iar odată cu ei trebuie să dispară din peisaj toţi beneficiarii !?!
Postat 17 Mai 2014, 08:11 de Carp III
DOMNULE,
SELING LA CURTE, SCRIEŢI EXCEPŢIONAL !!! DACĂ MAI AVEŢI INSPIRAŢIE, VĂ ROG, POSTAŢI! E ATAT DE METAFORIC, INCAT DEVINE EUFORIC!!!!
Postat 16 Mai 2014, 23:15 de ADINA
CÂT DE MOALE E JUSTIŢIA TARE?
Nu doar piţipoancele îşi pun boturi şi ţâţe. Chirurgia plastică are trecere şi la cei ajunşi în primărie dar mai ales în justiţie. O lungire de buzunar, o dublare de guşă vezi la tot pasul. Durerile sunt resimţite de obicei în penis, iar pacienţii plâng rar şi numai la Curtea de Apel. Sunt atâtea operaţi(un)i efectuate clandestin în instituţiile statului, pe banii contribuabilului şi fără declararea veniturilor, încât ai sentimentul că toată ţara e cazată la Spitalul de Arşi. Arşi la cele ce ard (la gaze, la pompa de benzină) dar şi la cele ce nu ard (la respectul de sine, la viitor, la dreptate). Grupul de chirurgi plasticieni împreună cu asistentele lor, urmăriţi de procurori făcea, de fapt, terapie de grup în masă. Să strâmtezi libertatea de exprimare a unor labii, să lungeşti trompa prin care aspiră etnobotanice vedeta fitness din Curte sau să injectezi într-o fată din Beiuş siliconul de BOARD înseamnă de fapt să acorzi semenilor tăi primul ajutor. Depresia şi nerăbdarea cer, iată, acest tratament cu toate că trompa i-ar fi crescut şi singură, cel puţin de la frecat (vezi foto, prietenii ştiu de ce – şogorii ştiu şi cum). Din fişa pacientei instanţa va reţine că viaţa ei este un roman: Roşie la nas şi Negru(l). Pe lângă operaţiile de mentenanţă (curente cum ar veni) de transformare a bucilor din formă de omega (de la atâtea hotărâri) în formă de W, poate cea mai necesară operaţie este umflarea cicănelului cu silicon (că tot e la modă femeia cu barbă). Există, desigur, la Spitalul de Arşi, şi fals în acte, şi evaziune fiscală, după cum există şi prostia medicilor de a târâ statul în afacere şi a deconta la CNAS costul unor operaţi(un)i imaginare, de care se puteau lipsi. Această Carmen Şerban a justiţiei orădene s-a lăsat pe tânjeală după ce a constatat că poate să primească cucul şi fără ceas în schimbul consulltaţiei plătită de generaţia tânără de avocaţi-abonament care gâfăie sub povara prostiei. Astfel, Irinuca îşi plimbă capra şută pe banii de apă, DAR mai ales de canal ai CAO (2000 euro/lună) plătiţi de cei ce beau apă cu paharul doar atât cât poate organismul asimila (fără crema lui Liiceanu), pentru a nu mai folosi şi REŢEAUA de canal. Pe scurt: Cu fructele stăm prost, la poame suntem campioni!
Postat 16 Mai 2014, 22:40 de Seling la Curte
Die endgültige Lösung
Zigeuner ist ein tollwütiger Hund ! Schießen !
Postat 16 Mai 2014, 19:53 de richard
s a mutat justitia in presa?
Nu stim daca judecatorii imparteau dreptatea sau mita, asta o vor decide alti judecatori, nicidecum ziaristii, justitie prin presa nu i ceva corect! ps Mai schimbati poza cu judecatoarea roman, nu de alta dar o sa zica lumea ca e razbunare. A cui razbunare? A prefectului, cel pe care l a lasat fara 60.000 de euroi!
Postat 16 Mai 2014, 19:38 de warren
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON