URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 04 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vinerea trecută, în dimineața când Administrația Fondului de Mediu a lansat sesiunea pentru depunerea cererilor în Programul Casa Verde, pentru finanțarea instalării de panouri fotovoltaice și, în premieră, și a dotării cu acumulatori, am simțit gustul frustrării. Nu al invidiei față de cei care le-au înregistrat în mai puțin de 2 minute (am prieteni care au reușit), ci al frustrării că n-am priceput unde am greșit...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Octombrie 2019, 17:14

„Asistentul Cetăţeanului”: Elevi din Oradea, premiaţi pentru o aplicaţie ingenioasă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O echipă de elevi de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" a câştigat locul III la o competiţie de IT, în care copiii au fost provocaţi să găsească soluţii la problemele adulţilor.

Concursul organizat de Asociaţia "Descoperă-ţi pasiunea în IT" a reunit 170 de liceeni din judeţele Cluj, Bihor, Sibiu, Mureş, Braşov şi Maramureş. Timp de şapte luni, aceştia au avut acces în firmele de IT partenere, unde, grupaţi în echipe şi sub îndrumarea unor developeri cu rol de mentori, au muncit efectiv la realizarea unor produse "cap-coadă", pornind de la idee şi până la prototip, parcurgând toţi paşii necesari dezvoltării unui proiect, învăţând să gândească "out of the box".

Intitulată Bond Coders, echipa orădeană formată din elevii Zaha Diana, Gherghel Vlad, Sasu Daniel Vlad, Baciu Ioana, Tomoiagă Dragoş Andrei şi Horvath Paul, a creat aplicaţia "Citizen Assistant", care ar urma să asiste contribuabilii în apeluri telefonice, ajutându-i să îşi rezolve probleme birocratice. "Ar putea fi numit Asistentul Cetăţeanului, pentru că răspunde la apelurile cetăţenilor, având o conversaţie naturală şi relevantă cu utilizatorii.  Îi ajută să identifice şi să completeze documentele de care au nevoie, în timp record", se arată într-un comunicat de presă al oorganizatorilor.

Pentru inovaţia lor, liceenii orădeni au primit un premiu în valoare de 2.900 de lei.

Programul "Academia DpIT", dezvoltat de Asociaţia "Descoperă-ţi Pasiunea în IT", oferă liceenilor din judeţele Cluj, Bihor, Sibiu, Mureş, Braşov şi Maramureş posibilitatea interacţunii directe cu responsabilităţi reale şi mediul de muncă dintr-o companie, fiind susţinut de peste 30 de parteneri din mediul de business, învăţământ şi mediul academic, printre care Fortech, NetMatch, AROBS Transilvania Software, Bosch România, ArtSoft Consult, Accenture, 3Pillar Global România, Betfair România Development, iQuest, NTT DATA România, Softing, Universitatea "Babeş-Bolyai" (UBB) Cluj, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN), Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, Oracle Academy şi Smart HR România.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Și cine o să răspundă la telefon ?!?
Una de la PNL ... care o să spună că tovarășul Bolojan nu e disponibil, ca să-l întrebe de ce în ultimul deceniu a crescut impozitarea locală cu 300% !?!
Postat 28 Octombrie 2019, 09:37 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5085 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON