URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 01 APRILIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Mie-mi plac tipii de la ONG-ul Pro Infrastructura. Din câte știu, e o organizație imaginată de fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, de la care aflăm multe dintre dedesubturile care ne fac să nu avem autostrăzi decât pe hârtie și la prețuri exorbitante.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Justiţia din Bihor a învins săptămâna trecută DNA Oradea, dar şi societatea bihoreană. La capătul a 9 ani de procese, fostul boss al UDMR şi al CJ Bihor, Alexandru Kiss, a fost achitat pentru fapte de corupţie pentru care în 2018, în prima fază a procesului, Tribunalul îl condamnase la 8 ani de închisoare, iar pe doi dintre tovarăşii săi de dosar - patronul Selina, Beneamin Rus, şi cetăţeanul ungar Bojtor Vilmos, prin intermediul căruia politicianul şi amicul său, Alexandru Mudura, fondatorul Lotus Center, au încasat şpăgi de 4,3 milioane euro - la 4 şi respectiv la 6 ani de închisoare.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 17 martie 2023 Autoritatea de Supraveghere Financiară a retras autorizația de funcționare a societății de asigurare Euroins, aspect foarte discutat în spațiul public. Cu toate acestea, nici comunicatele oficiale, nici știrile de presă nu prezintă întreaga realitate a acestui act, astfel încât se pot crea confuzii în practică, majoritatea fiind, evident, profitabile statului, care „scapă” de niște datorii.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. 
16 Noiembrie 2012, 17:40

Artiştii orădeni şi-au expus cele mai "proaspete" lucrări la Salonul Municipal de Artă (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Circa 70 de persoane s-au strâns, joi seară, la Palatul Baroc, în sălile Secţiei de Artă, pentru a participa la vernisajul Salonului Municipal de Artă Oradea, organizat de Uniunea Artiştilor Plastici, filiala Oradea, în colaborare cu Complexul Muzeul Ţării Crişurilor.

Organizat de mai bine de 20 de ani, Salonul este un prilej anual pentru artiştii plastici orădeni, membri sau nu ai UAP, să expună câte o lucrare sau două pe care le consideră reprezentative pentru creaţia lor din ultimul an. Această ediţie a reunit 31 de artişti, care au prezentat 52 de lucrări de pictură, sculptură, grafică şi artă decorativă, trecute de o selecţie a organizatorilor.

Prezent la vernisajul Salonului, Aurel Roşu, preşedintele UAP Oradea, a declarat că numărul artiştilor dispuşi să expună în cadrul Salonului a scăzut, în condiţiile în care la alte ediţii au existat chiar şi 100 de participanţi. "Din multe motive, numărul nostru scade pe ce trec anii. Trebuie să ne gândim la o altă formulă de organizare anul viitor, mai interactivă, şi sper să fim mai mulţi", a spus Aurel Roşu.

Luând cuvântul, poetul Ioan Moldovan, invitat să vorbească în deschiderea Salonului Municipal de Artă, s-a arătat bucuros să vadă lumea multă care s-a dus la eveniment. "Eu sunt uluit de câtă lume este la acest vernisaj. Venind încoace mă gândeam că vom fi aşa o sectă, câţiva care o să rezolvăm repede această formalitate. Mă bucură în special prezenţa tinerilor", a spus poetul.

El a declarat că tinerii artişti care au expus în cadrul acestui salon pot să fie mândri că şi-au prezentat operele alături de cele ale unor maeştri. "Nu voi da niciun nume. Un salon nu este un prilej de etalare a uneia sau alteia dintre personalităţi. Salonul este un spaţiu în care vin şi socializează cei care au înrudiri, fie artistice, fie de receptare a artisticului. Aş zice eu că este o piaţă de cărţi de vizită", a mai afirmat Ioan Moldovan.

Printre lucrările expuse se află şi unele semnate de Radu Tîrnovean, Aurel Roşu, Florian Heredea, Alexandru Damaschin, Horia Popa şi Diana Gavrilaş. Expoziţia rămâne deschisă până la sfârşitul lunii decembrie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5545 RON
  • 1 EUR = 4.9485 RON
  • 1 HUF = 0.013 RON