URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 16 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Fosta a doua armată a țării, CFR-ul, a ajuns într-o stare jalnică. Firma e cu datorii uriașe la bugetul de stat, dar managerii prosperă și primesc bonusuri de performanță. Salariile s-au mărit simțitor la toate nivelurile, la fel cum a crescut și stratul de jeg pe garnituri. Locomotivele se aprind pe traseu, dar și pălinca în mecanicii de locomotive. Nașii se uită urât la tine dacă faci imprudența să cumperi bilet, iar întârzierile sunt atât de mari încât instituția pare că nu a ieșit din Evul Mediu...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Noiembrie 2012, 17:40

Artiştii orădeni şi-au expus cele mai "proaspete" lucrări la Salonul Municipal de Artă (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Circa 70 de persoane s-au strâns, joi seară, la Palatul Baroc, în sălile Secţiei de Artă, pentru a participa la vernisajul Salonului Municipal de Artă Oradea, organizat de Uniunea Artiştilor Plastici, filiala Oradea, în colaborare cu Complexul Muzeul Ţării Crişurilor.

Organizat de mai bine de 20 de ani, Salonul este un prilej anual pentru artiştii plastici orădeni, membri sau nu ai UAP, să expună câte o lucrare sau două pe care le consideră reprezentative pentru creaţia lor din ultimul an. Această ediţie a reunit 31 de artişti, care au prezentat 52 de lucrări de pictură, sculptură, grafică şi artă decorativă, trecute de o selecţie a organizatorilor.

Prezent la vernisajul Salonului, Aurel Roşu, preşedintele UAP Oradea, a declarat că numărul artiştilor dispuşi să expună în cadrul Salonului a scăzut, în condiţiile în care la alte ediţii au existat chiar şi 100 de participanţi. "Din multe motive, numărul nostru scade pe ce trec anii. Trebuie să ne gândim la o altă formulă de organizare anul viitor, mai interactivă, şi sper să fim mai mulţi", a spus Aurel Roşu.

Luând cuvântul, poetul Ioan Moldovan, invitat să vorbească în deschiderea Salonului Municipal de Artă, s-a arătat bucuros să vadă lumea multă care s-a dus la eveniment. "Eu sunt uluit de câtă lume este la acest vernisaj. Venind încoace mă gândeam că vom fi aşa o sectă, câţiva care o să rezolvăm repede această formalitate. Mă bucură în special prezenţa tinerilor", a spus poetul.

El a declarat că tinerii artişti care au expus în cadrul acestui salon pot să fie mândri că şi-au prezentat operele alături de cele ale unor maeştri. "Nu voi da niciun nume. Un salon nu este un prilej de etalare a uneia sau alteia dintre personalităţi. Salonul este un spaţiu în care vin şi socializează cei care au înrudiri, fie artistice, fie de receptare a artisticului. Aş zice eu că este o piaţă de cărţi de vizită", a mai afirmat Ioan Moldovan.

Printre lucrările expuse se află şi unele semnate de Radu Tîrnovean, Aurel Roşu, Florian Heredea, Alexandru Damaschin, Horia Popa şi Diana Gavrilaş. Expoziţia rămâne deschisă până la sfârşitul lunii decembrie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4826 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON