URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Iunie 2022, 16:45

Arina Moș este noua șefă a femeilor liberale din Oradea. Ilie Bolojan: Nu este atât de importantă cota de gen, cât este cota de competență (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Arina Moș, unul dintre viceprimarii Oradiei, a fost aleasă, miercuri, în funcția de președintă a organizației municipale a Partidului Național Liberal. La întrunirea Biroului Politic Local al Organizației Femeilor Liberale, care s-a desfășurat în sala mare a Primăriei, Ilie Bolojan a spus că „nu este atât de importantă cota de gen cât este cota de competenţă...”.

Cota de competență

Prim-vicepreședinte au fost alese Ligia Oala şi Camelia Buhaş. „De profesie jurist, Ligia Oala este actualul director de cabinet al Cancelariei Instituţiei Prefectului din judeţul Bihor. Medic legist şi consilier local PNL la Primăria nunicipiului Oradea, Camelia Buhaş, după 5 ani la conducerea OFL Oradea, a predat ştafeta Arinei Moş”, se arată într-un comunicat al PNL. 

La întrunirea Biroului Politic Local au participat și președintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, totodată șeful CJ Bihor, președintele PNL Oradea, Florin Birta, primarul Oradiei, precum şi Florica Cherecheş, preşedinte al Organizaţiei Femeilor Liberale din România.

„Nu este atât de importantă cota de gen într-o societate care tinde către dezvoltare, cât sunt de importante: cota de competenţă, cota de responsabilitate şi cota de muncă în echipă. Acestea sunt coordonatele care ar trebui să ghideze fiecare organizaţie politică", a spus, în deschidere, Ilie Bolojan, potrivit comunicatului. 

Șeful PNL Bihor le-a mulțumit femeilor liberale pentru susţinerea politică dovedită în ultimii ani, dar şi pentru spiritul de echipă manifestat prin prezenţă şi implicare. 

„Doamna Moş are întreaga mea susţinere având în vedere atât competenţele sale administrative şi profesionale, fiindu-mi un sprijin în Primăria municipiului Oradea, cât şi cele politice, prin implicarea din calitatea de simplu membru până la funcţia de vicepreşedinte al PNL Bihor", a spus și Florin Birta.

Femei tinere, femei frumoase, femei deștepte

Noua șefă a OFL Oradea, Arina Moș, a spus că își dorește să primească noi membre competente în organizație.

„Din capul locului, vă spun că nu îmi propun să conduc această organizaţie doar de dragul unei funcţii în plus. Nu simt nevoia unei noi titulaturi la rever. Îmi doresc să fiu înconjurată, în OFL, de femei serioase, puternice, cu realizări profesionale, hotărâte să schimbe ceva în jurul lor. O organizaţie care îşi stabileşte obiective clare şi le îndeplineşte, fără să caute alibiuri. În anii ce vin, avem nevoie de evenimente care sa ne unească, de iniţiative multiple care să stimuleze un cadru cât mai larg de participare, deoarece OFL nu poate fi o organizaţie cu circuit închis. Ţin ca OFL să devină cadrul în care să se dezvolte femei tinere, femei frumoase, şi deştepte, care să primească sprijinul membrelor cu experienţă. Extrem de important pentru viitorul acestui partid, avem nevoie de femei lideri pentru PNL”. 

Pentru cele 10 locuri de vicepreşedinţi au candidat 15 femei, în timp ce, pentru cele 15 locuri de membri, au candidat 18 femei liberale. 


Noua componenţă a biroului politic OFL Oradea:

Preşedinte: Arina Patricia Simina Moş
Prim-Vicepreşedinţi:
Ligia Oala
Camelia Liana Buhaş
Trezorier: Mădălina Cormoş
Vicepreşedinţi: 
Camelia Dulca
Paula Marian
Ancuţa Florina Şchiop
Nicoleta Faur
Ioana Teodora Mocan
Liliana Moşincat
Luminiţa Vulcu
Anca Popescu
Cristina Ioana Todoran
Simona Martin

Membri:
Maria Ardeleanu
Mariana Onuţan
Monica Ambro
Ramona Mateaş
Nela Herman
Maria Letea
Ioana Pop Coman
Valeria Ana Trifa
Adriana Farkas
Elena Popa
Cristina Maria Parasca Marc
Alexandra Popa
Mihaela Cecilia Codrea
Liliana Bungău
Mihaela Popoviciu
Secretar General: Alina-Maria Balaj
Secretar General Adjunct:
Loredana Mihăescu
Olivia Popovici

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Batranetea e cruda si nu iarta pe nimeni!
Mi-am amintit acest adevar gandindu-ma la coana ambrozica.... Mai precis la lipsa ei din fotografia de famiglie.
Postat 01 Iulie 2022, 17:42 de pinonel
E bine că ați dat toată lista cu "neterminații" liberali ai urbei.
Ca să știe tot orădeanul cine sunt supușii și supusele care-l pupă-n fund pe "primul incompetent" al Bihorului. E de râs și plâns în același timp, să-l auzi pe Bolojan vorbind de competența membrilor PNL, în timp ce el a dispus ani la rând cum să facă rău contribuabililor, cheltuindu-le banii fără nicio gândire pe termen lung. Nu există capitol bugetar pe care să nu-l fi devalizat și/sau prăduit în ultimii 14 ani, de la resurse umane la fonduri europene și de la infrastructuri la servicii publice de utilități. Este chiar jenant pentru acești incompetenți, să pronunțe cuvântul competență precum cel care vorbește de funie în casa spânzuratului.
Postat 01 Iulie 2022, 09:06 de KP
„Nu este atât de importantă cota de gen într-o societate care tinde către dezvoltare, cât sunt de importante: cota de competenţă, cota de responsabilitate şi cota de muncă în echipă. Acestea sunt coordonatele care ar trebui să ghideze fiecare organizaţie
tipul asta face reforme, justitie cinstita, democratie, cu curaj si cu autoritate, aduce si dezvoltare si real progres, dar are minte si creier in cap sa discearna ce e bun din occident si nu preia derapajele lor, respect Bolo! Si respect si femeilor din organizatia locala, pe Competenta, Excelenta si Meritocratie au luat functii si au ajuns unde sunt, nu pe "cota de sex"
Postat 01 Iulie 2022, 06:45 de unu
competente
felicitari, doamna mos, cel mai corect si legal lucru cu care puteti incepe este sa va dati demisia din comisia de urbanism. nu aveti nici o calificare pentru a fi acolo si nici nu ati dat dovada ca stapaniti legislatia in materie de constructii, avand in vedere aberatiile care trec pe sub nasul dvs zilnic! in rest, sa fiti sanatoasa si sa reusiti in orice activitate unde aveti pregatire si competente!
Postat 30 Iunie 2022, 22:50 de roger
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON