URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Noiembrie 2015, 10:04

Aplicaţia Oradea City Report a luat premiul I la un concurs al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea a ajuns exemplu de bune practici la nivel naţional. Aplicaţia pentru telefonul mobil, Oradea City Report, care permite cetăţenilor să transmită sesizări Primăriei, a obţinut locul I la cea de-a VIII-a ediţie a "Competiţiei celor mai bune practici în administraţia publică din România".

"Scopul competiţiei a fost identificarea şi evidenţierea celor mai eficiente şi inovative practici din sectorul public românesc", se menţionează într-un comunicat al municipalităţii.

În cadrul conferinţei au fost prezentate şi premiate exemplele de bună practică înscrise în "Competiţia celor mai bune practici în administraţia publică din România", derulată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) în perioada mai-iulie 2015, fiind acordate 9 premii şi 5 menţiuni. Aplicaţia a participat la secţiunea "Metode şi practici de stimulare a participării cetăţenilor la viaţa publică".

Concursul organizat de ANFP s-a derulat în perioada mai-iulie 2015, fiind structurat pe secţiunile: Cooperare internaţională pentru modernizare a serviciilor publice, mecanisme de eficientizare a comunicării interne şi de consolidare a imaginii publice, respectiv metode şi practici de stimulare a participării cetăţenilor la viaţa publică.

"Acesta este cel de-al treilea premiu obţinut de Oradea City Report. Dincolo de premii, ne bucură însă reacţia cetăţenilor, care demonstrează că această aplicaţie este un mijloc foarte apreciat de comunicare", a declarat city managerul Eduard Florea.

Aplicaţia Oradea City Report, pentru telefon şi tabletă, le permite orădenilor să transmită Primăriei sesizări referitoare la probleme sau incidente din oraş. Ea poate fi descărcată gratuit din Magazin Play (Play Store). Aplicaţia este structurată pe şapte categorii, după ce au trecut de un prim filtru de conţinut, sesizările ajungând la dispeceri ai Primăriei sau ai operatorilor de servicii publice.

Cele şapte categorii sunt: drumuri, iluminat şi spaţii verzi (sesizările ajung la dispeceratul Primăriei Oradea şi se referă la probleme legate de gropi, trotuare, semne de circulaţie, iluminat public, spaţii verzi, parcuri), transport public (OTL - tramvaie, autobuze), reţele de apă caldă şi canalizare (Compania de Apă - reţele de apă, canalizare menajeră, canalizare pluvială, hidranţi), ordine şi domeniul public (Poliţia Locală - tulburare linişte publică, cerşetorie, trafic greu, parcări la domiciliu, parcări neregulamentare, maşini abandonate, câini comunitari, construcţii ilegale, activităţi comerciale ilegale), salubritate (RER Ecologic: curăţenia locurilor publice, containere şi coşuri de gunoi, igluuri colectare selectivă) şi altele (Primăria Oradea).

Lansată în noiembrie 2014, Oradea City Report a fost concepută pentru municipalitate de firma Mobiversal, alături de aplicaţiile Oradea City App şi Oradea Mobile Pay la un preţ total de 18.000 euro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON