URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
25 Februarie 2016, 13:17

Apa bălteşte la poalele Dealului Ciuperca

Apa bălteşte la poalele Dealului Ciuperca Foto Facebook Gheorghe Cristian
Apa bălteşte la poalele Dealului Ciuperca Foto Facebook Gheorghe Cristian
Apa bălteşte la poalele Dealului Ciuperca Foto Facebook Gheorghe Cristian
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Grădina publică Ciuperca nu a făcut faţă ploilor din ultimele zile. Sistemul de drenaj de pe Dealul Ciuperca a cedat în această săptămână, iar platoul de la baza acestuia a fost inundat.

Un orădean care s-a plimbat miercuri pe Dealul Ciuperca a postat pe grupul de pe Facebook Oradea suntem noi mai multe fotografii cu apa băltind la poalele dealului, lucru care a stârnit reacţii din partea altor orădeni nemulţumiţi de situaţie. "Când vom ajunge să primim lucrări de calitate pentru banii noştri şi nu lucrări de propagandă?", a scris unul dintre ei.

Reprezentanţii Direcţiei de Managment Proiecte cu Finanţare Internaţională (DMPFI) din cadrul Primăriei Oradea spun că sistemul de drenaj ar trebui să funcţioneze, dat fiind că a fost proiectat tocmai pentru a face faţă irigaţiilor şi ploilor.

"Vom purta discuţii cu constructorul privind această situaţie, care mă miră. Pe Dealul Ciuperca nu s-a făcut cimentare, ci s-au pus dale tocmai pentru ca apa să se poată scurge. Dalele, la rândul lor, au fost montate pe o plasă care permite scurgerea apei", a declarat Eugen Negruţiu, consilier în cadrul DMPFI pentru BIHOREANUL.

Lucrările la grădina publică Ciuperca au fost realizate printr-un proiect european de asocierea formată din firmele Abed Nego şi Adenandra. Investiţia s-a ridicat la 1,9 milioane euro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
DA ..TDSEULE
Bolo asta e dracu gol,din cauza lui ploua de o saptamana...si inundatiile din 70 au fost tot din cauza lui.....iar ai ramas cuplat?
Postat 26 Februarie 2016, 09:07 de zorro
SI INC-O DATA MAI BAIETI
Apa , apa , apa...Si uite-asa vedem hibele MARILOR PROIECTE marca Bolojan !
Postat 25 Februarie 2016, 20:13 de TDS
Lucrări lăsate baltă
Pe marginea drumului expres apa băltea exact la fel. Este o realizare de excepţie să băltească apa cu toate că nu există nici un tronson fără pantă longitudinală! Asta da realizare.
Postat 25 Februarie 2016, 13:26 de eutanasiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON