URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Ianuarie 2018, 19:30

Antreprenor pentru Oradea. Faist Mekatronic a fost cel mai mare contribuabil la bugetul local de anul trecut (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Producătorul de construcţii metalice şi părţi componente Fais Mekatronic a fost cel mai mare contribuabil la bugetul local din 2017.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, compania a plătit bugetului local taxe şi impozite în valoare totală de 3,5 milioane lei.

În topul celor mai mari contribuabili orădeni, premiaţi miercuri seară de primarul Ilie Bolojan în cadrul galei Antreprenor pentru Oradea, s-au mai numărat companiile Plexus Services Ro (3 milioane lei), Plastor (2,5 milioane lei) şi Transilvania General (2,4 milioane lei).

Lista este completată de RCS&RDS (2 milioane lei), Lotus Center (1,8 milioane lei), H. Essers (1,5 milioane lei), UAMT (1,4 milioane lei), Comau (1,3 milioane lei) şi Bihore (1,3 milioane lei).

Cei mai mari zece contribuabili orădeni au plătit anul trecut municipalităţii taxe şi impozite în valoare totală de 21 milioane lei, echivalentul a 4,5 milioane euro.

"Am avut un buget mare"

La eveniment au participat peste 100 de invitaţi din mediul de afaceri. Primarul Ilie Bolojan le-a mulţumit reprezentanţilor firmelor pentru contribuţia adusă la vistieria oraşului. "Datorită dumneavoastră am avut un buget mare pe care l-am direcţionat înspre investiţii", a spus edilul.

Municipalitatea vizează printre altele o conectare cât mai bună a oraşului cu exteriorul prin dublarea, începând din luna martie, a legăturilor aeriene cu Capitala printr-un parteneriat cu Blue Air şi construirea unei şosele de centură extinse care să facă legătura cu viitoarea autostradă Transilvania.

Printre priorităţi se mai numără adaptarea învăţământului la piaţa muncii prin modernizarea internatelor de la liceele Traian Vuia şi Partenie Cosma, pentru a oferi din toamnă cazare şi masă gratuită elevilor care doresc să înveţe o meserie, dar şi încurajarea construcţiei de locuinţe, pentru a atrage populaţie în Oradea. "Ştiu că există un deficit al forţei de muncă, dar sper să putem continua dezvoltarea acestui oraş într-un ritm susţinut", a spus edilul.

La rândul său, directorul Agenţiei de Dezvoltare Locală Oradea, Alina Silaghi, a lăudat eforturile companiilor orădene. "Vă mulţumesc celor care aţi creat locuri de muncă şi aţi asigurat stabilitatea acestora, meritaţi respectul întregii comunităţi", a spus ea.

Un top stabil

Firmele care au intrat în topul celor mai mari contribuabili orădeni sunt aceleaşi ca anul trecut, cu diferenţa că societăţile în dezvoltare UAMT şi Comau au luat locul firmelor Selina şi Zahărul, prima în insolvenţă, iar cea de a doua în pragul închiderii.

La fel, premiul pentru cea mai mare investiţie în 2017 a revenit firmei WPD Development, care şi-a asumat în primăvara anului trecut o investiţie de 5 milioane euro într-un centru de producţie şi depozitare care urmează să funcţioneze în Parcul Industrial Eurobusiness II din strada Ogorului.

În cadrul galei, reprezentanţii municipalităţii au mai acordat şapte premii pentru proiecte de responsabilitate socială companilor: RCS&RDS, Raiffeisen Bank, Eco Bihor, Vandana, Nis Petrol, Gavella şi organizaţiei Salvaţi Copiii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Pe cand un top al persoanelor fizice contributoare !?!
Nu de alta dar ... sunt cativa patroni ai unor firme ce apar ca bune contributoare pe lista municipalitatii si care sunt scutiti, ca persoane fizice, de supraimpozitari pentru ca nu-si termina de ani si ani constructiile personale ce hidoșesc orașul !?!
Postat 25 Ianuarie 2018, 19:55 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON