Aproximativ 30 de iubitori ai sportului alb, cu vârste între 5 şi 35 de ani, din comuna Vadu Crişului s-au prezentat la cursul oferit prin voluntariat de către antrenorul Raul Cristescu, fondatorul Şcolii de tenis „Tennis 4 you”.
Tehnicianul român a pregătit 20 de ani tenismeni în Austria, patria lui Thomas Muster şi Dominic Thiem, iar acum s-a întors în ţară, unde doreşte să continue activitatea şi să construiască o bază sportivă.
„Raul Cristescu a continuat, în toţi aceşti ani să sprijine tenisul românesc prin oferirea de materiale sportive la turneele organizate la noi ca reprezentant a firmei Isospeed România. Din dorinţa de a ajuta sportul alb din Bihor, a acceptat cu plăcere să ofere cursuri pe bază de voluntariat la Oradea şi în comunele din judeţ. Marţi, s-a aflat la sala de sport din Vadu Crişului, unde ne-a încântat din nou prin metoda lui interactivă de predare a tenisului, câştigându-i din start pe copii care au trecut astfel mai uşor peste emoţiile începutului”, a precizat Mircea Drăgoi, directorul clubului Voința.
Prima parte a cursului a fost acordată celor 10 sportivi din comună care bat la uşa performanţei, care practică tenisul de trei ani şi care au participat la câteva turnee. Ei au început cu exerciţii de încălzire din care nu au lipsit scăriţele, jaloanele şi alte accesorii. După ce a schimbat mingi cu ei, Raul Cristescu le-a dat fiecăruia în parte câteva sfaturi legate de modul cum ar putea să-şi îmbunătăţească loviturile de bază, forehand-ul şi backhand-ul şi despre efectele pe care le pot imprima mingii de tenis. Metoda austriacă predată de şcoala „Tennis for you” i-a încântat de tinerii tenismeni, care au ascultat cu mare atenţie sfaturile antrenorului austriac.
În ultima parte, 20 de copii, dar şi două mămici, au făcut primii paşi în tenis sub coordonarea lui Raul Cristescu. S-a început, bineînţeles cu exerciţiile de încălzire, asemănătoare cu cele de la grupa de avansaţi, şcoala alergării cu accentul pe pasul adăugat, specific tenisului, prezentarea rachetei, exerciţii cu mingea şi racheta de tenis pentru control şi orientarea în spaţiu.
Lecţia a continuat cu prezentarea primei lovituri de bază, forehand-ul pe care cei mici dar şi cei mai mari l-au executat din mingea pe care ei singuri şi-au lansat-o. Finalul a fost un concurs de precizia aruncării mingii de tenis, cel mai bun fiind recompensat cu un cadou sportiv oferit de antrenor.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.