URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Octombrie 2017, 15:58

Antrenorul austriac de origine română Raul Cristescu a predat, gratuit, lecții de tenis tinerilor bihoreni (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aproximativ 30 de iubitori ai sportului alb, cu vârste între 5 şi 35 de ani, din comuna Vadu Crişului s-au prezentat la cursul oferit prin voluntariat de către antrenorul Raul Cristescu, fondatorul Şcolii de tenis „Tennis 4 you”.

Tehnicianul român a pregătit 20 de ani tenismeni în Austria, patria lui Thomas Muster şi Dominic Thiem, iar acum s-a întors în ţară, unde doreşte să continue activitatea şi să construiască o bază sportivă.

„Raul Cristescu a continuat, în toţi aceşti ani să sprijine tenisul românesc prin oferirea de materiale sportive la turneele organizate la noi ca reprezentant a firmei Isospeed România. Din dorinţa de a ajuta sportul alb din Bihor, a acceptat cu plăcere să ofere cursuri pe bază de voluntariat la Oradea şi în comunele din judeţ. Marţi, s-a aflat la sala de sport din Vadu Crişului, unde ne-a încântat din nou prin metoda lui interactivă de predare a tenisului, câştigându-i din start pe copii care au trecut astfel mai uşor peste emoţiile începutului”, a precizat Mircea Drăgoi, directorul clubului Voința.

Prima parte a cursului a fost acordată celor 10 sportivi din comună care bat la uşa performanţei, care practică tenisul de trei ani şi care au participat la câteva turnee. Ei au început cu exerciţii de încălzire din care nu au lipsit scăriţele, jaloanele şi alte accesorii. După ce a schimbat mingi cu ei, Raul Cristescu le-a dat fiecăruia în  parte câteva sfaturi legate de modul cum ar putea să-şi îmbunătăţească loviturile de bază, forehand-ul şi backhand-ul şi despre efectele pe care le pot imprima mingii de tenis. Metoda austriacă predată de şcoala „Tennis for you” i-a încântat de tinerii tenismeni, care au ascultat cu mare atenţie sfaturile antrenorului austriac.

În ultima parte, 20 de copii, dar şi două mămici, au făcut primii paşi în tenis sub coordonarea lui Raul Cristescu. S-a început, bineînţeles cu exerciţiile de încălzire, asemănătoare cu cele de la grupa de avansaţi,  şcoala alergării cu accentul pe pasul adăugat, specific tenisului, prezentarea rachetei, exerciţii cu mingea şi racheta de tenis pentru control şi orientarea în spaţiu.

Lecţia a continuat cu prezentarea primei lovituri de bază, forehand-ul pe care cei mici dar şi cei mai mari l-au executat din mingea pe care ei singuri şi-au lansat-o. Finalul a fost un concurs de precizia aruncării mingii de tenis, cel mai bun fiind recompensat cu un cadou sportiv oferit de antrenor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON