URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Octombrie 2018, 10:54

Anchetatorii cred că directoarea şcolii din Tinca s-a intoxicat cu gaze de la pesticide. Soţul ei este în continuare în comă indusă

Anchetatorii cred că directoarea şcolii din Tinca s-a intoxicat cu gaze de la pesticide. Soţul ei este în continuare în comă indusă foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Se complică ancheta în cazul directoarei şcolii din Tinca, învăţătoarea Alina Ştiube, care a murit, marţi, la doar 49 de ani. Dacă la internare, atât ea cât şi soţul ei, Vasile Ştiube, au crezut că s-au intoxicat de la o conservă cu ton, în urma verificărilor efectuate la locuinţa celor doi, anchetatorii au găsit un pesticid care emană gaze toxice, motiv pentru care nu exclud ca aceştia să fie victimele unei intoxicaţii chimice.

Un echipaj complex de poliţişti şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, coordonaţi de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au scotocit în ultimele zile în locuinţa familiei, dar şi în imobilele societăţii administrate de Vasile Ştiube. „Poliţia ne-a solicitat sprijinul pentru prelevarea unor eventuale probe, a fost trimis la faţa locului echipajul CBRN (pentru evaluare chimică, biologică, radiologică şi nucleară)”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, Camelia Roşca.

În mai multe spaţii verificate, anchetatorii au găsit cantităţi diverse dintr-un pesticid sub formă solidă, care acţionează în contact cu aerul, emanând gaze toxice pentru dăunători. „Nu e clar dacă această substanţă este sursa intoxicării, dar este una dintre piste. S-a găsit substanţa şi în locuinţă, însă era în ambalajul original, deci nedesfăcut”, a explicat unul dintre anchetatori.

Pentru a clarifica situaţia, medicii legişti care au efectuat necropsia în cazul învăţătoarei au prelevat probe pentru analize toxicologice, însă procedura este de durată. „Deocamdată nu avem date care să poată fi făcute publice. Când vor fi informaţii, vom transmite un comunicat”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, prim-procurorul adjunct Maria Cotrău.

În acest timp, medicii Spitalului Municipal Gavril Curteanu încearcă să-l salveze pe soţul Alinei Ştiube. Vasile Ştiube, în vârstă de 51 ani, inginer, asociat şi administrator la o companie agricolă din Tinca, se află internat la secţia de Terapie Intensivă a spitalului, în comă indusă, şi a fost supus mai multor investigaţii de specialitate, fără să se poată stabili afecţiunea de care suferă.  

„S-a stabilit, însă, cu certitudine, că nu este vorba despre o infecţie alimentară”, spun surse medicale.

Din analize a reieşit, însă, că bărbatul are plămânii afectaţi, motiv pentru care a şi fost conectat la aparate şi este supus, zilnic, unui lavaj pulmonar, o procedură care permite recoltarea eventualelor particule, celule, agenţi patogeni.

Oficial, singura informaţie comunicată de reprezentanţii spitalului este că „pacientul se află în continuare pe secţia ATI în stare gravă cu prognostic rezervat”.

Legat de Alina Ştiube, în comunicatul transmis, miercuri, de spital, se precizează că „în acest moment nu pot fi individualizate, din punct de vedere medical, circumstanţele concrete şi cauzele decesului pacientei. Urmează ca, de îndată ce va fi finalizat raportul de autopsie să revenim cu informaţiile de interes public pe care le deţinem în legatură cu situaţia dată".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON