URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 August 2015, 14:45

Anchetatoarea lui Paprika s-a mutat la DNA şi a preluat dosarul medicilor şpăgari de la Casa de Pensii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procuroarea Felicia Irina Popovici, de la Parchetul Oradea, cunoscută opiniei publice ca anchetatoarea care, în 2011, a obţinut în premieră locală arestarea unui şofer celebru, autorul unui accident rutier soldat cu moartea unei tinere şi rănirea gravă a altor două, lucrează, de luni, în cadrul Serviciului Teritorial DNA Oradea.

Este vorba despre tragicul accident rutier petrecut în vara anului 2011 la intersecţia străzilor Meşteşugarilor şi Barcăului soldat cu moartea orădencei Adriana Jurcan şi rănirea gravă a altor două fete, geamăna Adrianei şi verişoara lor, provocat de interlopul Iuliu Kiss, alias Paprika. Acesta a şi fost trimis în judecată şi condamnat în iunie 2012 la o pedeapsă de 5 ani de închisoare cu privare de libertate.

Un alt dosar cu greutate instrumentat de Popovici este cel care o priveşte pe directoarea juridică a Primăriei Oradea, Eugenia Borbei, pe care a şi trimis-o în judecată în 2013, sub acuzaţia de abuz în serviciu, după ce ar fi a împiedicat Comisia Locală de aplicare a Legii fondului funciar să pună în aplicare o sentinţă definitivă şi irevocabilă. Dosarul a fost întors, însă, de la judecată, de către magistraţii Judecătoriei Oradea, care au stabilit că, având în vedere funcţia deţinută de Borbei, investigaţiile în caz ar fi trebuit efectuate de DNA, unde se află şi acum în anchetă.

Procuror din 2012, Irina Popovici a fost numită în cadrul DNA Oradea deocamdată cu delegaţie, pentru o perioadă de 6 luni, care poate fi ulterior prelungită şi, potrivit surselor BIHOREANULUI, se va ocupa pentru început tot de un dosar "greu", cel al medicilor şpăgari de la Casa de Pensii Bihor.

Tot de luni, 3 august, fostul şef al Biroului teritorial Satu Mare al DIICOT, procurorul Lucian Rus, a fost delegat la Biroul DNA Satu Mare. Anul trecut, Rus a coordonat ancheta în dosarul de fraudă cu reţete medicale ce vizează doi medici sătmăreni, asistente medicale şi o farmacie cu două puncte de lucru. La fel ca Popovici, Lucian Rus a ajuns la DNA Oradea cu delegare, tot pentru o perioadă de 6 luni, care ulterior poate fi prelungită.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
ancheta corecta
Ancheta trebuie sa fie corecta si pedeapsa aplicata catre medicii corupti.si sa nu mai facem distinctie intre mita -adica inainte de interventii si atentii-dupa interventii.este acelasi lucru si acelasi scop urmareste-bani luati la negru pt un serviciu.aproape toti medicii fac acest lucru,este foarte grava situatia.la privat iar nu iti da nici unul bon fiscal,exceptie fac clinicile mari.faptul ca nu sunt suficient platiti nu-i o scuza si sincer multi nici nu merita mai mult la ce pregatire slaba au.
Postat 03 August 2015, 16:23 de Reka
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON