URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 14 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 August 2015, 14:45

Anchetatoarea lui Paprika s-a mutat la DNA şi a preluat dosarul medicilor şpăgari de la Casa de Pensii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procuroarea Felicia Irina Popovici, de la Parchetul Oradea, cunoscută opiniei publice ca anchetatoarea care, în 2011, a obţinut în premieră locală arestarea unui şofer celebru, autorul unui accident rutier soldat cu moartea unei tinere şi rănirea gravă a altor două, lucrează, de luni, în cadrul Serviciului Teritorial DNA Oradea.

Este vorba despre tragicul accident rutier petrecut în vara anului 2011 la intersecţia străzilor Meşteşugarilor şi Barcăului soldat cu moartea orădencei Adriana Jurcan şi rănirea gravă a altor două fete, geamăna Adrianei şi verişoara lor, provocat de interlopul Iuliu Kiss, alias Paprika. Acesta a şi fost trimis în judecată şi condamnat în iunie 2012 la o pedeapsă de 5 ani de închisoare cu privare de libertate.

Un alt dosar cu greutate instrumentat de Popovici este cel care o priveşte pe directoarea juridică a Primăriei Oradea, Eugenia Borbei, pe care a şi trimis-o în judecată în 2013, sub acuzaţia de abuz în serviciu, după ce ar fi a împiedicat Comisia Locală de aplicare a Legii fondului funciar să pună în aplicare o sentinţă definitivă şi irevocabilă. Dosarul a fost întors, însă, de la judecată, de către magistraţii Judecătoriei Oradea, care au stabilit că, având în vedere funcţia deţinută de Borbei, investigaţiile în caz ar fi trebuit efectuate de DNA, unde se află şi acum în anchetă.

Procuror din 2012, Irina Popovici a fost numită în cadrul DNA Oradea deocamdată cu delegaţie, pentru o perioadă de 6 luni, care poate fi ulterior prelungită şi, potrivit surselor BIHOREANULUI, se va ocupa pentru început tot de un dosar "greu", cel al medicilor şpăgari de la Casa de Pensii Bihor.

Tot de luni, 3 august, fostul şef al Biroului teritorial Satu Mare al DIICOT, procurorul Lucian Rus, a fost delegat la Biroul DNA Satu Mare. Anul trecut, Rus a coordonat ancheta în dosarul de fraudă cu reţete medicale ce vizează doi medici sătmăreni, asistente medicale şi o farmacie cu două puncte de lucru. La fel ca Popovici, Lucian Rus a ajuns la DNA Oradea cu delegare, tot pentru o perioadă de 6 luni, care ulterior poate fi prelungită.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
ancheta corecta
Ancheta trebuie sa fie corecta si pedeapsa aplicata catre medicii corupti.si sa nu mai facem distinctie intre mita -adica inainte de interventii si atentii-dupa interventii.este acelasi lucru si acelasi scop urmareste-bani luati la negru pt un serviciu.aproape toti medicii fac acest lucru,este foarte grava situatia.la privat iar nu iti da nici unul bon fiscal,exceptie fac clinicile mari.faptul ca nu sunt suficient platiti nu-i o scuza si sincer multi nici nu merita mai mult la ce pregatire slaba au.
Postat 03 August 2015, 16:23 de Reka
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6156 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON