URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 August 2020, 14:42

Amendă de 10.000 de lei, pentru un şofer care a aruncat gunoaie la marginea Paleului (FOTO)

Amendă de 10.000 de lei, pentru un şofer care a aruncat gunoaie la marginea Paleului (FOTO) sursa foto: Garda de Mediu Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un bihorean a fost amendat cu 10.000 de lei de Garda de Mediu, după ce comisarii l-au prins în timp ce descărca gunoaie la marginea comunei Paleu.

"Ca urmare a unei inspecţii de mediu pe raza comunei Paleu din data de 29 iulie 2020, comisari ai Gărzii de Mediu Bihor au identificat o autoutilitară basculantă Volvo care a descărcat deşeuri din construcţii pe strada Toamnei din sat Paleu, comuna Paleu, în cantitate de circa 15 mc pe o suprafaţă de circa 40 mp", se arată într-o informare a Gărzii de Mediu Bihor.

După cum el însuşi a recunoscut, bărbatul arunca deşeuri din construcţii rămase în urma demolării unei anexe gospodăreşti din satul Tăutelec.

Prins în flagrant, a fost amendat, însă şoferul se poate considera norocos. Comisarii Gărzii de Mediu Bihor semnează acum protocoale cu toate primăriile din Zona Metropolitană, care vor permite confiscarea autovehiculelor folosite de contravenienţi la depozitarea ilegală a deşeurilor.

"Avertizăm că în următoarele inspecţii se va proceda la confiscarea autovehiculelor", a mai transmis Garda de Mediu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
excalibur
Eu plătesc pt gunoi. Tu de ce nu plătești? Sau ești mai special??
Postat 03 August 2020, 02:04 de Sandu2100
Da,ma...fa-ti rost de o bascula,om te faci
https://www.ebihoreanul.ro/stiri/case-pe-faras-proprietarii-a-1000-de-constructii-ridicate-ilegal-in-oradea-amenintati-cu-demolarea-151166.html
Postat 02 August 2020, 23:23 de excalibur
excalibur
știi tu sigur ca 1000 de imobile ??
Postat 02 August 2020, 22:45 de Sandu2100
Uite cine face moloz in oras
[https://www.ebihoreanul.ro/stiri/o-vila-ridicata-ilegal-in-oradea-a-fost-demolata-cu-excavatorul-foto-150830.html].Omu ala,gitan,a cumparat totusi materiale de constructie de vreo 50.000€.La care statul a incasat 10.000. Sa vii tu cu excavatorul sa distrugi un imobil,de dragul LEGII,de dragul muschilor tai tatuati,sa faci moloz care trebuie debarasat,procesat.La caramida si cimentul casei s-a folosit energie,gaz in speta,irosit pe altarul ZEU-lui orazii.Urmeaza inca 1000 imobile,asa ca atentie la moloz...
Postat 02 August 2020, 15:35 de excalibur
Sinlight si umbra comisarului de la garda.
Vezi ca un inspector de mediu te-a vazut zilele trecute aruncand pe geamul de la bucatarie un muc de tigara. I s_a parut, desigur. Vezi sa nu_ti confiste locuinta cu dulaii lui Bolo. Cum gandesti, asa traiesti.
Postat 02 August 2020, 08:52 de WinDoss
Flagrant
Masura confiscarii masinilor este foarte buna.
Postat 01 August 2020, 22:34 de Sunlight
Mașina e a unei firme, sau a persoanei amendate?
Că nu de capul lui a făcut ce a făcut, loaza nesimțită. Iar protocoalele alea cu primăriile, arată că la Garda de Mediu este vreun șef liberal, tot atât de descreierat precum guvernanții care l-au pus pe funcție și care, pentru a emite un ordin, hotărâre sau ordonanță, au nevoie de asistență de specialitate atât de la CCR cât și de la Socola ori Cighid. Confiscarea unui bun se poate face doar cu mandat judecătoresc ... la propunerea Gărzii de Mediu, care va înainta un dosar execuțional instanței, prin executor judecătoresc. GM și primăriile nu au atribuțiuni de confiscare directă. Altfel, persoana păgubită, după ce plătește amenda și tot ce-i aferent repunerii locului afectat la starea inițială, se va îndrepta împotriva funcționarilor decidenți, atât civil cât și penal. Așa că, cine nu greșește ... nu plătește !?!
Postat 01 August 2020, 18:04 de CrisDumi
de ce nu s-a aplciat legea?
si de ce nu sa confiscat masina? in padurea de la husasau de tinca gasesti televizoare, in parcul taranilor din oradea canapele aruncate, pana nu se confisca masinile dobitocii cu buletin nu se vor opri.
Postat 01 August 2020, 15:58 de Traian
Felicitări pt acțiune
Rușine cetățeanului
Postat 01 August 2020, 15:43 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON