Alte 48 de blocuri s-ar putea alătura, începând de anul viitor, celor 84 de blocuri reabilitate termic din Oradea. Consiliul Local a aprobat marţi, cu unanimitate de voturi şi fără comentarii, indicatorii tehnico-economici ai lucrărilor de reabilitare termică pentru un număr de 48 de blocuri din toate cartierele oraşului.
Realizate în 2014, documentaţiile pentru izolarea termică a acestor imobile au fost actualizate pentru a putea fi depuse spre finanţare europeană.
La solicitarea consilierului local Kiss Gabor Ferenc, primarul Ilie Bolojan a explicat că indicatorii din documente s-au modificat inclusiv din punct de vedere al suprafeţelor afectate de lucrări, care au crescut.
"Nu s-au dilatat blocurile, ci trebuind să izolezi şi partea de subsol, care nu era iniţial făcută, sau anumite elemente de la ultimul etaj, a crescut şi suprafaţa afectată de lucrări", a explicat Bolojan.
Cele 48 de blocuri pentru reabilitarea cărora municipalitatea vrea să atragă fonduri comunitare sunt situate în cartierele Rogerius (zonele Lacu Roşu şi Aleea Rogerius), Ioşia (zonele Meşteşugarilor, Salcâmilor, Lăpuşului, Sovata, Cazaban, Brîncoveanu), Nufărul (zonele Morii şi Leonardo da Vinci) şi centrul oraşului (zonele Piaţa Bucureşti şi Bulevardul General Magheru).
Conform condiţiilor de finanţare a investiţiilor în reabilitarea condomeniilor, asociaţia de proprietari suportă integral valoarea lucrărior executate pentru spaţiile cu altă destinaţie decât cea de locuit şi doar 25% din valoarea lucrărilor executate în locuinţă.
Diferenţa este suportată în procent de 15% de municipalitate şi 60% de Guvern şi Uniunea Europeană.
Asociaţiile de proprietari orădene au depus până acum la Primărie 356 de solicitări de înscriere în programul multianual de reabilitare termică 2017-2023.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.