URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Noiembrie 2011, 11:47

Alexandru Sorian: "Nu cred că obiectivul nostru rămâne promovarea"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Unul dintre cei mai constanţi jucători ai echipei FC Bihor este mijlocaşul Alexandru Sorian. Chiar dacă pe perioada antrenorului italian Gabbanini nu a prins tot timpul primul 11, odată cu plecare acesteia, mijlocaşul născut în Oradea a revenit titular de drept. Sorian a început fotbalul la juniuorii clubului fanion al judeţului, iar după un periplu la Liberty s-a întors la clubul FC Bihor la începutul lui 2010, unde, de atunci, a avut evoluţii constant bune.

Alexandru Sorian a început fotbalul la vârsta de 10 ani la juniorii clubului FC Bihor, avându-l ca prim antrenor pe Alexandru Kiss. La 13 ani a plecat la Liberty, unde prim antrenor i-a fost Gheorghe Silaghi. La vârsta de 15 ani a debutat la seniori, cu echipa Liberty, în Liga a III-a, într-un meci disputat pe teren propriu cu CF Bihorul Beiuş. La 16 ani, Alexandru Sorian a luat contactul şi cu eşalonul secund, debutând în liga a II-a, tot la Salonta, într-un meci cu Minerul Lupeni.

La vârsta de 19 ani, la începutul lui 2010, antrenorul Dan Dobai, care la promovat la seniori la Liberty l-a adus la FC Bihor, unde a rămas până în prezent şi unde îşi aduce o bună contribuţie în linia mediană a echipei.

- Care au fost începuturile tale fotbalistice?

- Am avut un început bun aici la FC Bihor. Am reuşit să câştig multe turnee de juniori, multe medalii şi a fost bine.

- Cum de te-ai îndreptat către FC Bihor?

- Am fost îndrumat de tatăl meu, care mi-a zis să vin la FC Bihor şi am făcut un lucru bun, cred eu. Aveam 10 ani atunci, eram clasa a IV-a.

- Aţi început un nou sezon. Aţi ajuns până în etapa a 11-a. Ce ar fi de spus după evoluţia voastră de până acum?

- Am început campionatul prost, cu patru meciuri în care am obţinut doar o victorie, după care am revenit cu şase meciuri fără înfrângere, iar acum am pierdut cu ultima echipă din campionat.

- Cum explici aceste fluctuaţii în acest sezon?

- Poate şi schimbarea mai multor antrenori, şi noi nu mai avem aceaşi dăruire, nu mai avem aceaşi dorinţă de a câştiga, nu mai credem că putem promova. Am rămas cam acelaşi lot, dar nu ştiu ce se întâmplă.

- Obiectivul vostru rămâne promovarea?

- Asta nu ştiu. Nu cred. Depinde ce facem acuma în meciurile astea patru până se termină turul, după care o să vedem.

Citeşte integral interviul cu Sorian, pe siteul oficial al clubului, www.fcbihor.ro


Nume: Sorian
Prenume: Alexandru-Ioan

Data naşterii: 5 ianuarie 1991
Locul naşterii: Oradea
Post: mijlocaş
Echipe la care a jucat: FC Bihor şi Liberty
Echipă preferată: AC Milan
Jucător preferat: Alexandre Pato
Hobby: pescuitul
Film preferat: Zi de instrucţie
Actor preferat: Denzel Washington

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON