URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Septembrie 2020, 17:00

AJF Bihor a stabilit componenţa seriilor Ligii a 4-a şi Ligii a 5-a pentru noul sezon competiţional (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Asociaţia Judeţeană de Fotbal a organizat sâmbătă, 12 septembrie, într-o locaţie inedită, Parcul Nicolae Bălcescu din Oradea, şedinţa Adunării Generale Ordinare. Evenimentul s-a desfăşurat în condiţii de distanţare fizică cu aplicarea măsurilor de prevenţie pentru răspândirea coronavirusului.

Radu Bitea, preşedintele AJF Bihor, a subliniat că AJF Bihor are scenariile pregătite pentru începerea noului sezon, însă totul depinde de măsurile de relaxare venite din parte autorităţilor, fără de care fotbalul amator nu poate depăşi pauza competiţională.

"În România anului 2020 nu este interzis să joci fotbal la nivel de amatori, dar este aproape imposibil (mai ales din punct de vedere financiar) să respecţi cerinţele impuse prin protocolul medical emis de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Tineretului şi Sportului. Cel puţin până la ora actuală am sperat în zadar la adoptarea unor măsuri de relaxare care să permită reluarea activităţii la nivelul cluburilor, iar apoi şi al competiţiilor. Împreună cu alte AJF-uri din ţară am lansat propuneri către FRF privind măsuri care ar putea relansa fotbalul amator, iar forul nostru tutelar le-a prezentat reprezentanţilor Guvernului (MS şi MTS), însă, fără a primi un răspuns pozitiv, cel puţin deocamdată", a subliniat preşedintele AJF.

Echipe dezafiliate, dar şi afiliate

Pe lângă hotărările standard care sunt luate la fiecare Adunare Generală (aprobarea raportului de activitate, bugetul de venituri şi cheltuieli, raportul cenzorilor, planul de activitate şi cel financiar pentru anul curent), delegaţii prezenţi au decis şi dezafilierea tuturor cluburilor care figurau ca membri fondatori ai AJF, dar juridic nu mai există, respectiv afilierea tuturor structurilor sportive actuale, care vor fi introduse în registrul de la Judecătorie.

Au fost şi câteva propuneri ale unor membrii afiliaţi. FC Universitatea Oradea a dorit ca să se voteze revenirea la sistemul cu 16 echipe în Liga a 4-a, începând cu sezonul 2021-2022, "aspect ce va fi discutat într-o şedinţă care va reuni doar formaţiile angrenate în acest eşalon", după cum a precizat Petru Boros, secretarul general AJF. Voinţa Cheresig a solicitat ca în cazul în care competiţiile vor fi reluate şi nu toţi jucătorii vor putea efectua vizita medicală, două - trei etape să se accepte adeverinţe medicale de la medicii de familie. Răspunsul secretarului AJF Bihor a fost tranşant, acesta precizând că din momentul anunţării eventualelor măsuri de relaxare, echipele vor avea 3-4 săptămâni pentru a se pregăti de noul sezon. Cât despre concesii privind viza medico-sportivă, nu se poate pune în discuţie. "Bihorul a fost printre judeţele care au respectat regulamentul privind obligativitatea vizei medico-sportive chiar şi în vremuri în care judeţele învecinate practicau metoda adeverinţelor eliberate de medicii de familie. Chiar dacă vizele medicale obţinute la începutul acestui an au expirat şi e nevoie de reînnoirea lor, efortul fizic şi cel financiar nu sunt în zadar, fiind vorba de o măsură de prevenţie pentru a proteja sănătatea jucătorilor", a mai susţinut Petru Boros.

Reprezentantul CSO Ştei a fost interesat de posibilitatea folosirii jucătorilor juniori U19 atât la Liga a 4-a cât şi în campionatul A1, ceea ce va fi pus în practică din acest sezon, când jocurile nu se vor mai desfăşura în cuplaj.

Serii pe criterii geografice

Comisia de Competiţii a stabilit, iar Comitetul de Urgenţă al AJF a aprobat seriile celor două campionate de seniori organizate în sezonul 2020-2021. Astfel, Liga a 4-a va avea un format inedit, două serii cu câte 10 echipe fiecare. La fel şi Liga a 5-a va menţine formatul din sezoanele precedente, 2 serii pe criterii geografice.

La copii şi juniori se pregătesc variante de desfăşurare pentru întrecerile organizate sub egida AJFB, însă, o decizie va fi luată doar după ce Federaţia Română de Fotbal, care în martie a suspendat toate competiţiile juvenile desfăşurate pe teritoriul ţării, va da semnalul verde pentru reluarea întrecerilor. "Sectorul juvenil a fost cel mai afectat de noua situaţie pandemică sanitară, echipele, dar mai ales copiii resimţind din plin efectele interdicţiilor de a face antrenamente şi mai ales de a juca meciuri amicale şi oficiale. Sper ca odată cu redeschiderea şcolilor să primim undă verde şi pentru reînceperea campionatelor de juniori", a precizat Radu Bitea.

Componenţa Ligii a 4-a:

Seria 1 (Nord): CS Viitorul Bors, CSC Crisul Sântandrei, CS Unirea Valea Lui Mihai, CS Osorhei, CS Diosig Bihardioszeg, CS Foresta Tileagd, ACS Vulturii - Sasok Săcueni, CS Crisul Alesd, ACS Slovan Valea Cerului şi CS Vointa Suplacu de Barcău.

Seria 2 (Sud): CS Bihorul Beiuş, CSC Sânmartin 2, CS Mădăras, CS Olimpia Municipal Salonta, AS Gloria Beius, ACS Victoria Avram Iancu, CSO Stei, AS Unirea Embrak Livada, FC Universitatea Oradea, AS Cetatea Biharia sau AS Izvorul Cociuba Mare (una din aceste două echipe va juca în Liga a 4-a în locul echipei CAO 1910 promovată în Liga a 3-a).

Componenţa Ligii a 5-a:

Seria 1 (Nord): CS Inter Astileu, CSC Viitorul Bratca, CS Minerul Şuncuiuş, ACS CAO 1910 Oradea, Toldy Sânnicolau de Munte, AS Vadu Crişului, CS Voinţa Cheresig, AS Locadin Ţeţchea, ACS Progresul Sâniob – Szentjobbi Haladás, ACS Poienarii Popeşti şi Cetatea Biharia*.

Seria 2 (Sud): ACS Voinţa Ciumeghiu, AS Zorile Bunteşti, ACS Victoria Tulca, AFC Biharea Marmogranit Vaşcău, CS Viitorul Tărian, CS Unirea Roşia, ACS Viitorul Batăr, CS Vida Pomezeu, CS Gloria Căbeşti, ACF Vulturul Dobreşti, AS Partizanul Sânnicolau Român şi AS Izvorul Cociuba Mare*.

De menţionat că una dintre echipele marcate cu * va juca în Liga a 4-a, cealaltă va rămâne în Liga a 5-a.

În sectorul juvenil sunt programate campionatele U19 (separat faţă de Liga a 4-a), U15, U13, U11, dar şi turneele Gheorghe Ola şi Gheorghe Ene, respectiv Interliga la Fotbal, dar nu s-a renunţat nici la ideea organizării Cupei Satelor ori a unei întreceri rezervate juniorilor U17.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON