URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.

AIO cheamă ONG-urile să le dea în comodat spaţii în Cetate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

                                                                ANUNŢ

Referitor la organizarea unei sesiuni de depunere a dosarelor pentru spaţiile destinate organizaţiilor non-guvernamentale (din domeniul culturii şi educaţiei) din Corpul I - Consorţiu Cultural, situate în incinta Cetăţii Oradea

Prin prezentul anunţ se aduc la cunoştinţa publică următoarele informaţii:

Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 652/16.10.2015 s-a aprobat organizarea unei sesiuni de depunere a dosarelor pentru spaţiile destinate Organizaţiilor Non-Profit din Corpul I - Consorţiu Cultural, situate în incinta Cetăţii Oradea.

În mod concret se vor oferi, în comodat (excepţie plata utilităţilor), pe o perioadă de doi ani:

- 2 spaţii către ONG-uri din aria muzicală clasică;

- 2 spaţii către ONG-uri din domeniul teatru/cinematografie;

- 2 spaţii către ONG-uri din domeniul educaţional (patrimoniu, istorie, turism, ecologie, astronomie);

- 1 spaţiu către ONG-uri din domeniul artei plastic (pictură, sculptură, grafică etc.);

- 2 spaţii către ONG-uri din aria sporturilor tradiţionale premoderne (arcaşi, spadasini etc.).

Perioada de depunere a dosarelor în vederea obţinerii unor astfel de spaţii este 19 octombrie - 18 noiembrie 2015. Acestea se vor depune la Registratura Administraţiei Imobiliare Oradea din cadrul Primăriei Oradea (în Piramidă, ghişeele nr. 7 şi 9).

Dosarul pentru obţinerea unui astfel de spaţiu de către Organizaţiile Non-Profit interesate trebuie să cuprindă actele stipulate în Anexa 1 - Caiet de sarcini, respectiv Anexa 2 - Model plan de management, pentru care persoanele interesate se pot adresa personalului care deserveşte ghişeele nr. 7 sau 9 din Centrul de relaţii cu publicul - Piramidă, Primăria Municipiului Oradea, sau pot vizita site-urile www.aioradea.ro şi www.oradea.ro.

Conducerea Administraţiei Imobiliare Oradea

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
afacere păguboasă
pare corect... doar că statul isi dă spații lui în chirie și tot el plătește salariile angajațiilor săi care vor sta în chirie :) e ca si cum ai aduce acasă pe cineva si, in loc să dai la familie, ai da pe salariile oamenilor pe car i-ai angaja la tine :) pe de altă parte, dacă lași nefolosit spațiul se deteriorează în timp, deși poate sunt mai mici cheltuielile finale de reparare... există și privați, condiții de chirie, festivaluri, vernisaje etc. etc. etc.
Postat 22 Octombrie 2015, 09:37 de vg
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON