URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2019

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De trei ani Guvernul face giumbuşlucuri cu bugetul pentru a duce la Bucureşti banii municipiilor care se chivernisesc şi sunt pe plus. Oradea are ghinionul să fie mereu cu bani în cont, iar guvernanţii nu ezită să radă tot ce găsesc prin vistieria oraşului. Acum, că demisa Dăncilă s-a apucat să dea pomeni clientelei, s-a văzut clar cât valorează Oradea în ochii guvernanţilor. Zero lei şi zero bani. Veţi zice, normal, că Bolojan e de vină, pentru că-i liberal.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cota primarului Oradiei a cunoscut o nouă creştere săptămâna trecută, după ce două personaje de la vârful politicii şi respectiv presei autohtone au afirmat că dacă preşedintele Klaus Iohannis l-ar fi desemnat pe el premier, nu pe Ludovic Orban, Ilie Bolojan ar fi putut asigura voturile pentru învestirea noului Guvern, ceea ce nu-i exclus la a doua încercare, după ce prima, cea cu Orban, eşuează.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Societatea asta bazată pe consum, care ne face nefericiţi cu propriul automobil imediat ce apare un model mai nou, riscă să ne afecteze şi percepţia politică. De cum se instalează un guvern proaspăt, acesta devine demodat, prost şi neperformant, şi începem să ne dorim altul. Amuzant este că noi chiar credem că asta ne va schimba viaţa în bine. Însă...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveţi despre dorinţa Primăriei Oradea de a demola circa 20 de case pentru a muta parcările de pe bulevardul Nufărul în spatele blocurilor?

De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Aşa cum am arătat în urmă cu aproximativ două luni, în data de 13 august 2019 a fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanţa nr. 11/2019. Potrivit acestui act normativ, "în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mişcare, conducătorului acestuia îi este interzisă ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video".
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Hipertensiunea arterială (HTA) este una dintre cele mai răspândite boli cardiovasculare şi reprezintă o problemă majoră de sănătate publică pentru că afectează arterele şi organe vitale ca inima, rinichii, creierul şi ochii, fiind responsabilă de aproximativ 75% din toate atacurile de cord şi accidentele vasculare.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Din păcate, cinematografia şi oamenii neinformaţi perpetuează o serie de mituri care impun o stigmă asupra bolnavilor şi asupra celor cu afecţiuni psihice. Un schizofrenic este confundat des cu cei cu personalitate multiplă, cu criminalii în serie, cu cei malefici şi răi, gata de violenţe inimaginabile. Adevărul este, însă, altul...

Noutăţi de la Patrimoniu

Primăria organizează licitaţii pentru închirierea mai multor spaţii pentru alimentaţie publică şi locuri de joacă în Cetatea Oradea
Noutăţi de la Patrimoniu
Primăria Municipiului Oradea, prin Direcţia Patrimoniu Imobiliar, cu sediul în Oradea, P-ţa Unirii nr. 1, organizează licitaţie publică deschisă cu strigare pentru închirierea a 6 amplasamente pentru alimentaţie publică şi 4 amplasamente pentru locuri de joacă în Cetatea Oradea.
27 Septembrie 2016, 11:30
Primăria Oradea scoate la licitaţie mai multe spaţii din Cetate
Noutăţi de la Patrimoniu
Primăria Municipiului Oradea - Direcţia Patrimoniu Imobiliar, cu sediul în Oradea, Piaţa Unirii nr.1, organizează licitaţie publică deschisă cu oferta în plic pentru închirierea mai multor spaţii din Cetatea Oradea.
22 Septembrie 2016, 09:08
Direcţia Patrimoniu Imobiliar organizează licitaţie cu strigare pentru un punct de alimentaţie publică la Sărbătoarea Recoltei
Noutăţi de la Patrimoniu
Direcţia Patrimoniu Imobiliar organizează o licitaţie publică deschisă cu strigare pentru închirierea unui amplasament în Cetatea Oradea care să servească drept punct de alimentaţie publică şi băuturi pe parcursul desfăşurării primei ediţii a Sărbătorii Recoltei, programată în perioada 9-11 septembrie.
01 Septembrie 2016, 11:00
Licitaţie deschisă pentru concesionarea unui teren în zona parcului Salca
Noutăţi de la Patrimoniu
Primăria Municipiului Oradea, prin Direcţia Patrimoniu Imobiliar, organizează licitaţie publică deschisă pentru concesionarea suprafeţei de 886 mp teren, situat în Oradea, pe strada Zorelelor, în vederea realizării obiectivului – Construcţie cu destinaţia de unitate pentru alimentaţie publică cu terasă. 
 
16 August 2016, 19:59
Primăria preia dosare pentru atribuirea de locuinţe sociale şi de stat
Noutăţi de la Patrimoniu
Municipalitatea orădeană organizează în perioada 1 august - 30 septembrie o nouă sesiune de preluare de dosare pentru atribuirea de locuinţe sociale şi de stat din fondul aflat în administrarea Direcţiei Patrimoniu Imobiliar. Cererile se pot depune la ghişeele 7 şi 8 din Centrul de relaţii cu publicul de la parterului palatului administrativ al oraşului.
16 August 2016, 13:44
Primăria Oradea scoate la licitaţie închirierea a două amplasamente de alimentaţie publică în Cetate
Noutăţi de la Patrimoniu
Primăria Municipiului Oradea - Direcţia Patrimoniu Imobiliar, cu sediul în Oradea, P-ţa Unirii nr. 1, organizează licitaţie publică deschisă cu strigare pentru închirierea a două amplasamente de alimentaţie publică, situate în incinta Cetăţii Oradea, pentru amplasarea unor puncte de alimentaţie publică şi băuturi (bere, apă, sucuri îmbuteliate) în cadrul evenimentului Festivalul Internaţional de Folclor care va avea loc în perioada 29 – 31 iulie 2016.
19 Iulie 2016, 10:30
Direcţia Patrimoniu Imobiliar închiriază spaţii în Cetatea Oradea
Noutăţi de la Patrimoniu
Primăria Municipiului Oradea - Direcţia Patrimoniu Imobiliar, cu sediul în Oradea, Piaţa Unirii nr. 1, organizează licitaţie publică deschisă cu strigare pentru închirierea mai multor amplasamente situate în incinta Cetăţii Oradea. Află detalii!
15 Iulie 2016, 10:02
Direcţia Patrimoniu Imobiliar scoate la licitaţie spaţii pentru automate de băuturi calde în şcoli
Noutăţi de la Patrimoniu
Primăria Municipiului Oradea – Direcţia Patrimoniu Imobiliar, cu sediul în Oradea, P-ţa Unirii nr. 1, organizează licitaţie publică deschisă cu oferta în plic pentru închirierea unor spaţii pentru amplasarea de automate pentru băuturi calde în incinta colegiilor Iosif Vulcan şi Mihai Eminescu.
27 Iunie 2016, 09:11
Direcţia Patrimoniu Imobiliar scoate la licitaţie spaţii pentru amplasarea unor standuri în Cetatea Oradea
Noutăţi de la Patrimoniu
Primăria Municipiului Oradea – Direcţia Patrimoniu Imobiliar, cu sediul în Oradea, P-ţa Unirii nr. 1, organizează licitaţie publică deschisă cu strigare pentru închirierea mai multor amplasamente în Cetatea Oradea.
21 Iunie 2016, 16:52
În Cetate, adunarea! Localurile din Cetatea Oradea şi cel de pe dealul Ciuperca au fost închiriate prin licitaţie, urmând să fie deschise luna viitoare
Oradea noastră
Licitaţiile au fost adjudecate, contractele de închiriere vor fi semnate săptămâna aceasta, în cel mult o lună meseriaşi din industria ospitalităţii vor readuce freamătul în fortificaţia orădeană. "Am închiriat hostelul, magazinul de antichităţi, bistro-ul şi cafeneaua din Cetate şi am desemnat un câştigător pentru cea de pe dealul Ciuperca. În cel mult o lună toate localurile vor fi deschise. Privaţilor nu le convine să plătească chirie Primăriei fără să aibă încasări", spune Lucian Popa, şeful Direcţiei Patrimoniu Imobiliar.
14 Iunie 2016, 11:59
Curtea interioară a Şcolii Gimnaziale nr. 16 a fost asfaltată
Noutăţi de la Patrimoniu
Prin Direcţia Patrimoniu Imobiliar, Primăria Oradea a finalizat în aceste zile lucrările de asfaltare a curţii interioare a Şcolii Gimnaziale  nr.16, situată în Oradea, pe str. Călugăreni nr. 4. Lucrările au fost efectuate de către firma SC Săgeata Prod SRL, valoarea contractului fiind de 259.964,85  lei, fără TVA.
06 Iunie 2016, 18:59
Direcţia Patrimoniu Imobiliar scoate la licitaţie mai multe terenuri şi chioşcuri din şcoli
Noutăţi de la Patrimoniu
Primăria Municipiului Oradea - Direcţia Patrimoniu Imobiliar, cu sediul în Oradea, Piaţa Unirii nr. 1, organizează licitaţii publice pentru închirierea mai multor terenuri şi chioşcuri în şcoli. Află detalii! 
06 Iunie 2016, 08:38
Direcţia Patrimoniu organizează licitaţie publică pentru derularea comerţului stradal în cadrul evenimentului Euro 2016 din Piaţa Unirii
Noutăţi de la Patrimoniu
Primăria Municipiului Oradea prin Direcţia Patrimoniu Imobiliar, organizează licitaţie publică deschisă cu strigare a amplasamentelor aflate pe domeniul public al Municipiului Oradea situate în Piaţa Unirii, în vederea desfăşurării comerţului stradal ocazional din cadrul evenimentului de vizionare a tuturor meciurilor de la EURO 2016, în perioada 10 iunie - 10 iulie 2016.
Primăria scoate la licitaţie spaţii în Cetatea Oradea pentru amplasarea unor automate de băuturi şi snaksuri
Noutăţi de la Patrimoniu
Primăria Municipiului Oradea – Direcţia Patrimoniu Imobiliar, cu sediul în Oradea, P-ţa Unirii nr.1, organizează licitaţie publică deschisă cu oferta în plic pentru închirierea unor spaţii în Cetatea Oradea. Aflaţi detalii!
20 Mai 2016, 08:18
Clasele Colegiului Traian Vuia vor fi reabilitate de firmele din parcul industrial
Știri Bihor
Sălile de clasă de la Colegiul Tehnic Traian Vuia vor fi reabilitate pe banii firmelor din parcul industrial Eurobusiness. Membri asociaţiei "Parteneriatul pentru educaţie" au convenit să investească în refacerea sălilor circa 100.000 lei. Lucrările se vor desfăşura pe timpul vacanţei de vară.
12 Mai 2016, 12:22
Parcelele libere din cartierul Tineretului şi zona Veteranilor au fost scoase la licitaţie
Știri Bihor
Direcţia Patrimoniului Public a scos la licitaţie parcelele libere din cartierul Tineretului şi zona străzii Veteranilor. 56 de parcele de 250 metri pătraţi din cartierul Tineretului au fost adjudecate, pentru alte 16 parcele urmând să se organizeze o nouă licitaţie. Ofertele pentru cele 17 parcele de minimum 357 metri pătraţi din zona străzii Veteranilor se mai pot depune până pe 27 mai.
12 Mai 2016, 09:15
Primăria Oradea organizează licitaţie publică pentru 17 parcele de teren în vederea construirii de locuinţe familiale
Noutăţi de la Patrimoniu
Primăria Municipiului Oradea, prin Direcţia Patrimoniu Imobiliar, organizează licitaţie publică deschisă cu strigare pentru  concesionarea unui număr de 17 parcele de teren, cu suprafeţe cuprinse între 357 mp şi 448 mp fiecare, situate în municipiul Oradea, str. Veteranilor, în vederea construirii de locuinţe familiale.
10 Mai 2016, 20:20
Primăria scoate la licitaţie hostelul din Cetatea Oradea şi cafe-barul de pe Dealul Ciuperca
Noutăţi de la Patrimoniu
Primăria Municipiului Oradea - Direcţia Patrimoniu Imobiliar, cu sediul în Oradea, Piaţa Unirii nr.1, organizează licitaţie publică deschisă cu oferta în plic pentru închirierea unui spaţiu de cazare din Cetatea Oradea, dar şi a unui spaţiu pentru cafe-bar şi informare turistică, pe Dealul Ciuperca.
10 Mai 2016, 10:51
Direcţia Patrimoniu scoate la licitaţie închirierea unor chioşcuri şi terenuri în şcoli din Oradea
Noutăţi de la Patrimoniu
Primăria Municipiului Oradea – Direcţia Patrimoniu Imobiliar, cu sediul în Oradea, P-ţa Unirii nr.1, organizează licitaţii publice deschise, cu oferta în plic, pentru închirierea mai multor chioşcuri şi terenuri în şcoli din Oradea.
09 Mai 2016, 11:08
Direcţia Patrimoniu Imobiliar scoate la licitaţie mai multe spaţii, terenuri şi chioşcuri în şcoli
Noutăţi de la Patrimoniu
Primăria Municipiului Oradea – Direcţia Patrimoniu Imobiliar, cu sediul în Oradea, P-ţa Unirii nr.1, organizează licitaţii publice deschise, cu oferta în plic, pentru închirierea mai multor spaţii comerciale, chioşcuri şi terenuri.
29 Aprilie 2016, 12:39
Hostelul din Cetate şi localul de la Ciuperca urmează să fie scoase la licitaţie
Știri Bihor
Municipalitatea scoate la licitaţie administrarea hostelului din Corpul E al Cetăţii Oradea, care are 17 camere mobilate, precum şi închirierea localului cu terasă amenajat pe Dealul Ciuperca. Pentru hostel, Direcţia de Patrimoniu Imobiliar propune preţul de pornire la circa 1.000 euro pe lună, iar pentru viitoarea cafenea de la Ciuperca 27,6 lei plus TVA pe metru pătrat, urmând ca două proiecte în acest sens să fie supuse aprobării Consiliului Local.
25 Aprilie 2016, 19:50
Direcţia Patrimoniu Imobiliar închiriază spaţii comerciale în Cetatea Oradea
Noutăţi de la Patrimoniu
Primăria Municipiului Oradea - Direcţia Patrimoniu Imobiliar, cu sediul în Oradea, Piaţa Unirii nr.1, organizează licitaţie publică deschisă cu oferta în plic pentru închirierea următoarelor spaţii cu altă destinaţie decât acea de locuinţă, în Cetatea Oradea.
25 Aprilie 2016, 10:56
Primăria Oradea scoate la licitaţie mai multe spaţii şi terenuri de închiriat
Noutăţi de la Patrimoniu
Primăria Municipiului Oradea - Direcţia Patrimoniu Imobiliar, cu sediul în Oradea, P-ţa Unirii nr.1, organizează licitaţie publică deschisă cu oferta în plic pentru închirierea mai multor spaţii şi terenuri în oraş. Află detalii!
25 Aprilie 2016, 09:29
Primăria a publicat lista celor 67 de familii orădene care vor primi locuinţe ANL
Știri Bihor
Primăria a publicat pe portalul propriu listele cu cei 67 de solicitanţi care vor primi locuinţe ANL cu una sau două camere. Chiriaşii au fost aleşi pe baza dosarelor depuse în perioada 12 octombrie – 10 decembrie 2015, iar departajarea s-a făcut după criteriile stabilite de Consiliul Local. Zece dosare au fost respinse pe considerentul că solicitanţii nu îndeplinesc criteriile stabilite. Contestaţiile se pot depune până pe data de 12 aprilie la Centrul de informaţii publice din Primărie.
07 Aprilie 2016, 11:35
17 parcele de teren, situate pe strada Veteranilor, propuse în vederea construirii de locuinţe familiale
Noutăţi de la Patrimoniu
Direcţia Patrimoniu Imobiliar - Serviciul Terenuri, a propus membrilor Consiliului Local un proiect de hotărâre în vederea aprobării concesionării prin licitaţie publică a unui număr de 17 parcele de teren, situate în Oradea, pe strada Veteranilor, proprietatea privată a municipiului Oradea, în scopul construirii de către persoanele interesate a unor locuinţe familiale respectiv caietul de sarcini a acestei concesionări.
02 Aprilie 2016, 11:00
Licitaţie publică deschisă pentru concesionarea unor parcele de teren în Cartierul Tineretului
Noutăţi de la Patrimoniu
Primăria Oradea, prin Direcţia Patrimoniu Imobiliar, organizează licitaţie deschisă pentru concesionarea unor parcele de teren cu suprafaţa de 250 mp fiecare, situate în municipiul Oradea, zona Calea Clujului, în Cartierul Tineretului, în vederea construirii de locuinţe familiale.
01 Aprilie 2016, 19:27
Direcţia Patrimoniului Imobiliar anunţă închirierea mai multor spaţii în Cetatea Oradea
Noutăţi de la Patrimoniu
Primăria Municipiului Oradea - Direcţia Patrimoniu Imobiliar organizează licitaţie publică deschisă cu oferta în plic pentru închirierea mai multor spaţii cu altă destinaţie decât acea de locuinţă, în Cetatea Oradea.
21 Martie 2016, 16:10
Direcţia Patrimoniu închiriază mai multe spaţii comerciale din Oradea
Noutăţi de la Patrimoniu
Primăria Municipiului Oradea - Direcţia Patrimoniu Imobiliar, cu sediul în Oradea, Piaţa Unirii nr.1, organizează licitaţie publică deschisă cu oferta în plic pentru închirierea următoarelor spaţii cu altă destinaţie decât acea de locuinţă:
21 Martie 2016, 08:31
Picturile din Pasajul Vulturul Negru vor fi refăcute până la mijlocul lunii iulie (FOTO)
Știri Bihor
Picturile din Pasajul Vulturul Negru vor fi refăcute până la mijlocul lunii iulie. Lucrările, în valoare de 2,3 milioane lei, se vor desfăşura în paralel cu reabilitarea învelitorii pasajului şi înlocuirea tâmplăriilor necorespunzătoare situate la parter şi mezanin.
Direcţia Patrimoniu caută meşteri populari, artizani şi artişti plastici pentru spaţiile din Cetatea Oradea
Noutăţi de la Patrimoniu
Direcţia Patrimoniu Imobiliar anunţă organizarea unei sesiuni de depunere a dosarelor pentru spaţiile destinate meşterilor populari/artizani/artişti plastici din Cetatea Oradea.
11 Martie 2016, 14:02
 1  3  
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.2726 RON
  • 1 EUR = 4.7601 RON
  • 1 HUF = 0.0144 RON