După nervii de la alegerile comasate din 9 iunie, membrii din întreaga țară ai Corpurilor Experților Electorali, din rândul cărora sunt desemnați președinții și locțiitorii birourilor secțiilor de votare, se retrag pe capete, refuzând să mai presteze și la alegerile prezidențiale și parlamentare din acest an, fixate în trei duminici la rând, din 24 noiembrie până pe 8 decembrie.
Fenomenul, însă, nu e valabil și în Bihor, unde acoperirea cu viitori președinți și locțiitori este de peste 182%, adică față de un necesar de 1.318 Corpul Experților Electorali numără 2.402 persoane, cu 35 mai multe decât înaintea alegerilor de la începutul verii.
O explicație logică, totuși, există. Viitorii președinți și locțiitori vor primi o remunerație de 330 lei pentru fiecare zi de activitate, plus încă 35 lei/zi ca „indemnizație de protocol”, adică pentru hrană, iar următoarele trei scrutine vor fi de fapt mult mai simple decât cel din iunie.
Dacă atunci fiecare alegător a primit cinci buletine de vot, pentru primar, consilieri locali, președinte CJ, consilieri județeni și europarlamentari, pe 24 noiembrie și 8 decembrie vor primi câte unul singur, cu candidații la Președinție, iar pe 1 decembrie câte două, cu candidații la Senat și la Deputăție.
Deci mai puțin de numărat, la bani de trei ori mai mulți.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.