URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Mai 2020, 21:02

Adio, prisme! Oradea are un nou regulament de publicitate la fel de restrictiv ca precedentul

Consiliul Local a aprobat joi noul regulament de publicitate al Oradiei, care este însă la fel de restrictiv ca precedentul.

Obligați prin sentință...

Normativul, aprobat cu voturile reprezentanților PNL și UDMR, a fost modificat ca urmare a unei sentințe pronunțate în aprilie, anul trecut, de Curtea de Apel Oradea într-un proces intentat, după discuții în contradictoriu, de Instituția Prefectului municipalității orădene.

La acea dată, instanța a considerat nelegal articolul care interzicea montarea de mash-uri pe clădirile de locuit, încălcând un drept al proprietarilor, precum și interdicția de amplasare în oraș de mijloace publicitare de tip prisme, cu excepția celor care aparțin Primăriei ori unui partener al acestuia afectând libera concurență.

La fel, judecătorii au considerat nelegală anularea posibilității legale a achitării pe loc sau în cel mult 15 zile de la data comunicării procesului verbal, a jumătate plus unu din cuantumul amenzii aplicate.

Se interzice...

Chiar și modificat în urma hotărârii instanței, regulamentul de publicitate din Oradea rămâne unul dintre cele mai restrictive din țară.

Normativul împarte orașul în trei zone, din care una de publicitate restrânsă în centrul orașului, una de publicitate restrânsă în jurul marilor artere și o a treia, de publicitate lărgită, în restul orașului.

Printre altele, regulamentul interzice amplasarea de reclame pe clădirile deteriorate, fără a le defini însă clar, pe fațadele clădirilor care sunt ornate cu elemente decorative, pe spațiile verzi cu caracter ornamental sau pe locurile de joacă ori de odihnă dintre blocuri.

„În municipiul Oradea, pe domeniul public sau privat al municipiului, carosabil - trotuar, locuri de parcare și altele – se interzice expunerea de mașini în scop publicitar”, se mai menționează în normativ.

Fără bannere și prisme!

Regulamentul mai interzice amplasarea de bannere publicitare în tot orașul și montarea de panouri mobile portante pe arterele pietonale cum ar fi străzile Republicii și Vasile Alecsandri.

La fel, după ce Primăria și-a impus vreme de câțiva ani monopolul asupra prismelor publicitare, începând cu intrarea în vigoare a noului normativ amplasarea acestora este interzisă pe domeniul public sau privat al orașului.

Acestea se pot amplasa doar pe proprietatea orădenilor sau firmelor, dar numai în zona de publicitate lărgită și doar cu acordul municipalității.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Nu-i bai
Spre exemplu se pot face statui că un fel de monument cu ecran led, sunt superbe, iar cele de gen plasa montate pe clădiri sa nu le vad in veci
Postat 29 Mai 2020, 22:59 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON