URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
31 Ianuarie 2021, 11:01

Acţiune de amploare a Poliţiei Rutiere în Marghita şi împrejurimi: peste 200 de biciclişti, căruţaşi şi pietoni s-au ales cu amenzi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Biciclişti şi căruţaşi băuţi în trafic, motociclişti fără permis, pietoni indisciplinaţi. Sunt câteva din constatările poliţiştilor rutieri într-o amplă acţiune desfăşurată în perioada 27-28 ianuarie în Marghita şi împrejurimile oraşului.

Operaţiunea în care au fost angrenaţi 90 de poliţişti din cadrul tuturor formațiunilor de poliție rutieră și de ordine publică, a avut ca scop prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidentele rutiere produse pe fondul indisciplinei pietonilor, a abaterilor comise de bicicliști, dar și de conducătorii de atelaje hipo, după cum se arată într-o informare transmisă, vineri, de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa. 

Dosar penal, pentru un ATV

Ca exemple, în documentul transmis, poliţiştii au menţionat cazul unui bărbat în bărbat în vârstă de 55 ani din Bogei, găsit joi după-amiaza pe drumul județean 191/A, în localitatea bihoreană Ciutelec, circulând pe o bicicletă cu o alcoolemie de  0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a unui bărbat de 68 de ani din Boianu Mare, care conducea un atelaj hipo cu o concentrație alcoolică de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

"În consecință, potrivit Codului Rutier, biciclistul a fost sancţionat contravenţional cu 6 – 8 puncte amendă, iar conducătorul vehiculului cu tracțiune animală a fost sancționat contravențional cu 9 – 20 de puncte amendă"; se explică în comunicat. 

Neregulile nu se opresc aici. Un bihorean în vârstă de 56 ani din Abram a fost prins fără permis la volanul unui moped neînregistrat, iar un adolescent în vârstă de 15 ani din Păgaia a fost găsit conducând un ATV pe drumul judeţean 190D, cu toate că, la vârsta lui, nu avea, desigur, permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În ambele cazuri, poliţiştii au întocmit dosare penale. 

Bilanţul amenzilor

În total, în cadrul acţiunii, echipajele de poliţişti din trafic au legitimat 450 de persoane și au controlat 230 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au aplicat 314 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 153.500 de lei.

Dintre acestea, 295 au fost pentru nerespectarea prevederilor Codului Rutier, 18 sancțiuni au fost la Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 și una potrivit prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Dintre cei amendaţi, 180 au fost bicicliști, 19 fiind sancţionaţi pentru conducerea vehiculului sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, au fost sancționati 35 de pietoni și 12 conducători de vehicule cu tracțiune animală, iar 68 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri. Au fost reținute şi două permise de conducere, un certificat de înmatriculare și au fost constatate patru infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Mai sa fie?
Puncte de penalizare pentru bicilclisti si carutasi? Mai sa fie adevarat? Cumulul de puncte le suspenda permisul, sau ce?
Postat 31 Ianuarie 2021, 13:02 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON