URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Iulie 2020, 13:20

A trăsnit în Primăria Oradea! Descărcarea electrică a distrus mai multe echipamente din clădire

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Detractorii primarului Ilie Bolojan se pot simţi răzbunaţi. După ani de "urări de bine", joi după-amiază, a trăsnit în Primărie!

Descărcarea electrică a avut loc în jurul orei 15:30, în timpul furtunii care a măturat zona centrală a oraşului, şi a fost atât de puternică încât a  întrerupt alimentarea cu energie electrică în palatul administrativ al oraşului.

Incidentul a scos din funcţiune serverele, routerele, lifturile, centrala telefonică şi toată aparatura.

Potrivit primelor informaţii, trăsnetul ar fi prăjit câteva switch-uri de reţea şi calculatoare.

"În momentul de faţă facem evaluarea pagubelor. Serverele funcţionează, dar verificăm toate echipamentele din clădire", a declarat pentru BIHOREANUL, viceprimarul Florin Birta.

Reprezentanţii municipalităţii susţin că, în ciuda defecţiunilor, nu s-au înregistrat pierderi de date.

"Până la această oră nu a reclamat nimeni pierderi de date privind documentele în lucru, încasările ori amenzile pe rol. Primăria are un sistem de back-up care era în funcţiune", a afirmat directorul economic al municipalităţii, Eduard Florea.

Vineri la prânz inventarierea pagubelor era încă în toi, iar reprezentanţii Primăriei făceau verificări dacă incidentul are sau nu legătură cu lucrările de reabilitare a palatului administrativ.

Angajaţii municipalităţii bănuiesc că muncitorii ar fi dezafectat instalaţia de împământare ca să nu fie încurcaţi de cabluri şi fire.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
CrisDumi
Daca ma iau după tine , paratrăsnetul se leagă la NUL :::))) sau se leagă la masa de lucru
Postat 04 Iulie 2020, 18:55 de Sandu2100
Bine că mai există și oameni cu simțul umorului între cei ce comentează ...
... că altfel, cu retardați precum Sandu, ar putea să dispară Bihoreanul de pe piață, fără niciun regret !?!
Postat 04 Iulie 2020, 14:16 de CrisDumi
Vor mai fi si alte ocazii...
Furtuni cu fulgere vor mai fi. Important e ca ciuma sprancenata si paranoica birtineza sa ramana la birou, cu geamul larg deschis si cu un obiect metalic in mana. Alta sansa de scapare nu mai are orasul asta ....
Postat 03 Iulie 2020, 20:26 de Silver_Cat
WinDoos
paratrăsnet legat la masa de descarcare sau la pământene??
Postat 03 Iulie 2020, 19:34 de Sandu2100
Primaria e "traznita" nu de azi, de ieri.
Turnul primariei are cel mai puternic paratraznet care exista in tot judetul Bihor. Si mai inalt decat orice cladire din oras. Nu a preluat efectul fulgerului pentru ca, la reparatia din anii trecuti a turnului, paratraznetul nu a fost reconectat la "masa" de descarcare din subsolul cladirii. Motivul tine de acorduri de conformitate, avize si autorizatii, iar edilii s-au invatat sa treaca cu vederea ceea ce obliga pe altii. Norocul a fost ca traznetul nu a lovit vreun functionar obedient care sa faca ore suplimentare la acel moment.
Postat 03 Iulie 2020, 18:57 de WinDoos
defecte
in cel mai rau caz, daca nu au intervenit sigurantele, s-au deteriorat sursele de alimentare. Mai mult nu prea are cum. Nu e paguba mare.
Postat 03 Iulie 2020, 13:29 de Christa
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON