URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Mai 2022, 14:20

A recunoscut crima! Boné Ferenc le-ar fi spus anchetatorilor că a ucis-o pe Beáta din gelozie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Boné Ferenc, arădeanul de 43 de ani suspectat că a ucis-o pe tânăra Molnár Beáta, prins la Oradea după zile în șir în care s-a ascuns, ar fi recunoscut crima în fața anchetatorilor săi.

Potrivit site-ului adevarul.ro, care citează surse apropiate anchetatorilor, Boné a recunoscut la audieri că a omorât-o pe prietena sa, Molnár Beáta, după o ceartă.

A strâns-o de gât

El le-ar fi spus că a iubit-o enorm pe femeia de 30 de ani cu care plecase în weekend din Cluj Napoca și că nu înțelege cum a ajuns că comită oribilitatea.

„Era o fată extraordinară. Am comis crima din gelozie. Avea o viaţă socială tare activă, iar eu nu. De asta am făcut ceea ce am făcut. Ne-am certat şi am comis această faptă”, ar fi declarat Ferenc Boné la scurt timp de la reţinerea din noaptea de joi spre vineri.

După ce a fost prins la Oradea joi seară, Boné a fost dus la Cluj, unde a fost audiat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.

Cu cadavrul în mașină

Boné le-ar fi spus anchetatorilor că a mers cu femeia la munte, în zona comunei Mărgău, judeţul Cluj, unde la un moment dat s-au certat. Bărbatul, care are antecedente cunoscute de violență extremă, i-ar fi cerut victimei să rămână cu el pentru totdeauna în acel loc, iar ea ar fi refuzat.

Individul a susținut că ar fi strâns-o de gât pe Beata „în glumă” și că şi-ar fi dat seama că a murit abia după ce aceasta s-a răcit complet.

Adevărul.ro mai scrie că, după crimă, Boné a conștientizat ce a făcut, dar a susținut că nu ar fi putut să se despartă de trupul fetei, motiv pentru care ar fi pus-o pe locul din față al mașinii pe care o conducea, iar ulterior a abandonat-o pe un câmp din zona benzinăriei dezafectate din Cornițel.

De altfel, un comunicat transmis vineri de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, arată că individul a condus mai mult timp cu cadavrul în mașină.

Bonte Ferenc, ucigașul tinerei din Cluj

Moartă încă din weekend

Potrivit procurorilor, „există bănuiala rezonabilă” că fata de 30 de ani a fost omorâtă în perioada 21/22 mai (sâmbătă/duminică), deci încă dinainte ca familia să sesizeze - pe 23 mai - dispariția fetei la Poliția Cluj.

„În timp ce se deplasa cu autovehiculul marca Dacia Logan cu numărul de înmatriculare AR 51 LAC pe mai multe trasee din arealul unor comune din zona de munte a județului Cluj, inculpatul a exercitat agresiuni fizice asupra victimei, care au condus la decesul acesteia. Concluziile preliminare formulate de medicii legiști au fost în sensul că moartea victimei a fost violentă”, arată comunicatul procurorilor.

După crimă, inculpatul s-a întors în apartamentul lui din Cluj-Napoca, iar ulterior a plecat spre Oradea, transportând în mașină cadavrul tinerei. „În dimineața zilei de 22 mai (duminică - n.r.), a abandonat cadavrul într-un areal dintre localitățile Cornițel și Borod, pe un drum lăturalnic, în spatele unei stații de carburanți dezafectate”, mai arată comunicatul.

Potrivit procurorilor, Boné Ferenc a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de vineri urmează să fie prezentat magistraților de la Tribunalul Cluj, cu propunere de arestare preventivă. 

Găsit cu ajutorul unui orădean cu spirit civic

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, cadavrul tineri, împachetat în saci menajeri a fost descoperit miercuri la marginea satului Corniţel din comuna Borod.

După comiterea faptei, ucigașul a fugit și a fost găsit joi seară în Oradea, mulţumită modului în care organele judiciare au gestionat criza, mediatizând din timp şi în mod transparent semnalmentele individului şi date despre autoturismul acestuia.

Un orădean care a urmărit ştirile şi apelurile publice ale poliţiştilor a văzut joi seara maşina căutată în parcarea unui ABC din cartierul Dragoş Vodă din Oradea, unde fugarul căutat de o ţară întreagă intrase să-şi facă unele cumpărături. Mașina individului avea numere de înmatriculare doar în partea din spate. Alertat, orădeanul a sunat la 112.

„A fost găsit într-un vagon de marfă dezafectat, din apropierea Gării CFR. Prezența autoturismului în zonă a fost semnalată de un cetățean, iar ulterior activitățile investigative au condus la depistarea lui”, au explicat, într-un comunicat făcut public vineri, poliţiştii din Cluj.

Imaginile cu individul coborât din vagonul în care se adăpostise au fost surprinse de reporterii Antena 3, care l-au întrebat repetat pe Bone despre motivul pentru care ar fi ucis-o pe Beata Molnar, însă acesta nu a dat niciun răspuns.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON