URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Mai 2022, 12:36

VIDEO: Ucigaşul tinerei din Cluj, dat de gol de maşină: Un orădean cu spirit civic i-a văzut autoturismul în parcarea unui ABC şi a sunat la 112

VIDEO: Ucigaşul tinerei din Cluj, dat de gol de maşină: Un orădean cu spirit civic i-a văzut autoturismul în parcarea unui ABC şi a sunat la 112 captură video
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ucigaşul tinerei din Cluj, Beata Molnar, al cărei cadavru a fost descoperit în localitatea bihoreană Corniţel, a fost prins cu ajutorul unui orădean cu spirit civic, mulţumită modului prompt în care organele judiciare au gestionat criza, mediatizând din timp şi în mod transparent semnalmentele individului şi date despre autoturismul acestuia.

Urmarea? Un orădean care a urmărit ştirile şi apelurile publice ale poliţiştilor a văzut joi seara maşina căutată în parcarea unui ABC din cartierul Dragoş Vodă din Oradea, unde fugarul, Bone Ferenc, căutat de o ţară întreagă, intrase să-şi facă unele cumpărături. Mașina individului avea numere de înmartriculare doar în partea din spate. Alertat, orădeanul a sunat la 112.

Bone a încercat să fie cât mai discret, după cum arată şi înregistrarea realizată de camerele video din incinta magazinului, parvenită şi BIHOREANULUI.

Din imagini se vede cum el intră în ABC şi, imediat ce vede camera, îşi duce mâna la faţă, încercând să se ferească, însă mult prea târziu.

Imediat după apel, zona a fost verificată în amănunt de poliţiştii orădeni, iar în scurt timp, Bone Ferenc a fost găsit. Se ascundea într-un vagon dezafectat (video jos), în Gara CFR Velenţa.

De aici a fost ridicat joi seară şi condus la sediul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Bihor, de unde, apoi, a fost preluat de poliţiştii clujeni.

„În urma activităţilor investigativ-operative, dar şi a mediatizării situaţiei în cauză, bărbatul de 43 ani a fost depistat de către poliţiştii din Bihor. El a fost găsit într-un vagon de marfă dezafectat, din apropierea Gării CFR. Prezența autoturismului în zonă a fost semnalată de un cetațean, iar ulterior activitățile investigative au condus la depistarea lui”, au explicat, într-un comunicat făcut public vineri, poliţiştii din Cluj.

Documentul arată că în anchetă au fost implicaţi numeroşi poliţişti de la Serviciul de Investigații Criminale Cluj, Poliția municipiului Cluj-Napoca, Poliția orașului Huedin, Secția 8 Poliție Rurală Huedin, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor și Arad.

Imaginile cu individul coborât din vagonul în care se adăpostise au fost surprinse de reporterii Antena 3, care l-au întrebat repetat pe Bone despre motivul pentru care ar fi ucis-o Beata Molnar, însă acesta nu a dat niciun răspuns.

Video: Georgiana Botez / Antena3

Suspectul, spun sursele BIHOREANULUI, a ajuns la Oradea pe drumuri ocolitoare, informaţie care a reieşit după ce poliţiştii au urmărit, cadru cu cadru, înregistrările de pe camerele de supraveghere ale traficului, montate pe DN1.

Bone a condus pe DN1, în Bihor, doar până în Tileagd, unde s-a oprit într-o parcare şi şi-a demontat plăcuţa de înmatriculare din partea din faţă a autoturismului, iar ulterior, după ce a ajuns în Săbolciu, a virat pe o şosea laterală.

În autoturismul cu care a circulat, percheziţionat imediat după încătuşarea lui Bone, au fost găsite obiecte aparţinând victimei sale.

Bărbatul se află, acum, în Arestul Poliţiei Cluj, după ce Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a emis pe numele lui o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Eu totuși nu am înțeles ceva
Înțeleg că ei au plecat din Cluj, înțeleg că el a abandonat-o in Cornițel, care aparține de judetul Bihor. Dar ce căutau procurorii din Cluj investigând locul din Cornițel? De ce aceste cercetări au fost conduse de procurori din Cluj, nu din Bihor unde a fost fapta? Chiar suntem nimeni pe harta țării? Un caz mai grav și mediatizat și trebuie să vină de la Cluj să ne ajute?
Postat 28 Mai 2022, 07:33 de Vio_427
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON