URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Februarie 2021, 11:37

A patra reinfectare cu Covid în Bihor. Numărul cazurilor active a crescut, la aproape 700!

A patra reinfectare cu Covid în Bihor. Numărul cazurilor active a crescut, la aproape 700! foto: Ovi D. Pop
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Direcţia de Sănătate Publică şi Prefectura Bihor au anunţat sâmbătă dimineaţă că în ultimele 24 de ore în judeţ au fost identificate 80 de noi cazuri Covid, după efectuarea a 576 teste PCR şi antigen în cursul zilei precedente, una dintre îmbolnăviri fiind o recidivă, iar o alta a unui sugar.

Numărul total al infectărilor confirmate în Bihor de la debutul pandemiei a ajuns, astfel, la 21.379.

Recrudescenţă în nordul judeţului

Potrivit surselor BIHOREANULUI, persoanele recent diagnosticate sunt din Oradea, Valea lui Mihai, Tarcea, Sălacea, Cherechiu, Sălard, Chişlaz, Buduslău, Abram, Marghita, Şimian, Boianu Mare, Tinca, Bulz, Ţeţchea, Borod, Lugaşu de Jos, Ştei, Valea lui Mihai, Oşorhei, Lăzăreni, Sântandrei, Paleu, Auşeu şi Vadu Crişului.

Dintre noile cazuri, 43 au fost identificate la persoane domiciliate în Oradea, inclusiv la un copil cu vârsta sub 1 an, iar 20 în localităţile din nordul judeţului.

Sursele medicale arată că unul dintre bihorenii recent diagnosticaţi a mai fost confirmat cu Covid şi la 1 octombrie 2020, aceasta fiind a patra reinfectare înregistrată în Bihor de la începutul pandemiei şi până în prezent.

Numărul deceselor confirmate ca având cauză infectarea cu Covid a urcat la 929, în ultimele 24 de ore încetând din viaţă un bărbat de 82 ani care avea şi afecţiuni renale, în timp ce totalul vindecărilor a ajuns la 19.764, cu doar 22 mai multe decât în ziua precedentă.

În structurile de Terapie Intensivă erau internaţi sâmbătă dimineaţă 32 pacienţi, din care 22 la Spitalul Municipal din Oradea, iar 10 în compartimentul de profil al Spitalului Pelican.

11 localităţi "galbene" şi 2 "roşii"

În Bihor erau înregistrate sâmbătă dimineaţă 686 cazuri Covid active, cu 174 mai multe decât în prima zi a săptămânii, iar incidenţa cumulată pe ultimele 14 zile şi raportată la totalul populaţiei a urcat la 1,03 cazuri la mia de locuitori de la 0,77 cât era luni.

În judeţ sunt două localităţi cu incidenţă peste 3 la mie, comuna Sălacea (5,52) şi oraşul Vaşcău (3,30), în alte 11 unităţi administrativ-teritoriale aceasta fiind mai mare de 1,5 la mia de locuitori: Bulz, Bratca, Valea lui Mihai, Săcădat, Şinteu, Borş, Auşeu, Oradea, Abram şi Tarcea.

În Oradea, care de vineri a reintrat în scenariul galben, incidenţa a crescut sâmbătă dimineaţă la 1,64 faţă de 1,51 în ziua precedentă.

Vaccinări puţine

În cursul zilei de vineri au fost vaccinaţi doar 333 bihoreni, până acum primind ambele doze 17.307 persoane. Totalul reacţiilor adverse a rămas 34, iar numărul dozelor pierdute a ajuns la 29.

În judeţ au fost administrate de la începutul campaniei de vaccinare şi până în prezent 43.080 doze din cele 47.100 primite.

Pe de altă parte, au continuat controalele pentru evitarea răspândirii virusului. În cursul zilei precedente, poliţiştii şi jandarmii au verificat 1.451 persoane carantinate şi 419 persoane aflate în izolare la domiciliu, precum şi 65 firme şi 64 mijloace de transport în comun, fiind aplicate 89 avertismente şi 50 amenzi, în valoare totală de 19.700 lei. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Te vaccinezi și vei putea avea Covidul la purtător !?!
Nu te vaccinezi ... și tot îl poți avea de la cei vaccinați !?! Iar testele astea, care indică Covidul și dacă-l stropești cu Pepsi ... sunt a#a făcute ca să nu scape nimeni de "pozitivare" în final !?! Israelul, care adăpostește un "popor ales", a aflat deja pe pielea lui cât de binevoitor e "creatorul", cu al lui ARNm cu tot ... care ține atât de "intraterestru" și cât și de BigPharma în același timp !?! "Linia evolutivă" devine tot mai bine conturată ... scazi mobilitatea și implicit activitatea economică, reducând la minim viața socială. Iar #staiacasă devine obicei. Apoi interzici orice afectează pământul și mediul ambiant, de la pișarea pe marginea șanțului până la carburanții neconvenționali, ori de la grătarele din curte până la NPK-ul care nu face bine la producția de carne sintetică. În niciun sfert de deceniu scazi astfel temperatura medie anuală a planetei cu 2°C pe puțin ... iar ghețarii nu se mai topesc ca să se vadă-n soare, ori din sateliți, a cui e de fapt Terra și pe cine am deranjat cu "zbenguiala" noastră din ultimele decenii !?!
Postat 27 Februarie 2021, 16:59 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON