Constructorii au început marţi montarea primului tronson din structura metalică a podului Centenarului. Ansamblarea podului va începe cu cele trei tronsoane din Crişul Repede, urmând ca să se finalizeze cu cele două legături de pe maluri.
Se lucrează la scheletul podului
Singurul pod orădean fără niciun picior în apă este în plin şantier. "Azi a ajuns primul transport din podul care va fi montat de azi, urmând ca în cursul săptămânilor următoare să vină şi celelalte transporturi. Podul urmează să fie finalizat, montat, ca schelet metalic până la data de 1 noiembrie, dată la care va fi finalizată complet partea de structură metalică", a declarat viceprimarul Florin Birta, marţi în cadrul unei conferinţe de presă organizate la faţa locului.
Podul Centenarului va fi compus din cinci structuri metalice. Potrivit inginerului Vlad Moldovan, construcţia efectivă a început cu tronsonul doi, dinspre malul stâng al Crişului Repede, urmând ca lucrările să avanseze cu tronsoanele trei şi patru situate deasupra albiei râului.
Lucrările se vor încheia cu tronsoanele unu şi cinci, care se vor aşeza pe cele două maluri astfel încât constructorul să poată verifica geometria podului înainte de montarea cablurilor şi turnarea căii de rulare.
Cu termen de predare 1 Decembrie
Structura metalică a podului, cu o greutate totală de 340 tone, a fost realizată în atelierele Metabet CS SA Piteşti şi urmează să fie transportată în Oradea pe tronsoane şi asamblată în şantier de-a lungul săptămânilor următoare.
Până în prezent constructorii au finalizat şi asfaltat accesele pe pod dinspre ambele maluri, cele două sensuri giratorii de la capetele construcţiei şi căile de rulare.
Stratul final de asfalt, care va acoperi podul şi străzile adiacente, urmează să fie turnat înainte de inaugurarea construcţiei programată pentru data de 1 Decembrie pentru a fi uniform
Lucrările la noul pod sunt realizate de o asociere formată din firmele Freyrom, Proncons Group, Aquacons şi Electro Excel Green, care a avut şi sarcina de a dezafecta vechiul pod de la Centrul de Calcul, pentru suma de 9,6 milioane lei.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.