URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Octombrie 2018, 11:42

A doua zi de referendum: La primele ore, prezență de 7,24% la nivel național. Bihorul, pe locul 2, cu 10,39%

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primele date publicate de Biroul Electoral Central pentru cea de-a doua zi a referendumului arată că, de la deschiderea urnelor, de la ora 7, și până la ora 10, au trecut pe la vot 1,324 milioane de români, adică 7,24% dintre votanți.

Județul Bihor este pe locul 2 la nivel național, cu o prezență de 10,39%. Procentul a crescut cu 1,72% față de cel de la închiderea urnelor, de sâmbătă seară, când Bihorul era pe locul 1 în țară, cu prezență de 8,67%.

În continuare, la nivel de județ, pe primul loc în topul secțiilor de votare este secția 551, amenajată la grădinița din Băile Felix, unde au votat și turiști și unde prezența a urcat la 119,21%. Dintre cei 557 de votanți de aici, 523 au fost pe liste suplimentare.

Este de așteptat ca numărul votanților să crească în cursul zilei de duminică, în special când credincioșii vor ieși din biserici.

La nivel naţional, o prezență ridicată la vot s-a înregistrat în Dâmbovița (11.30 %), Bihor (10,39%), Dolj (9.71 %), Olt (9,66%), Mehedinți (9.45%). Prezență redusă la vot a fost în Covasna (2.88%), Harghita (2.96%), Satu Mare (4.48%), Maramureș (4.87%) și Mureș (5,29). În București procentul de prezență la referendum a fost de 7,31%.

Miza celei de-a doua zi a referendumului pentru familie 2018 este atingerea pragului de validare a scrutinului, după prezența extrem de redusă de sâmbătă, când doar 5,72% dintre cetățenii înscriși în listele electorale permanente au mers la vot. Pentru a fi validat referendumul este nevoie de prezența la urne a cel puțin 30% dintre alegătorii înscriși în listele electorale permanente. 

Secțiile de votare pentru referendumul pentru familie 2018 s-au deschis, pentru a doua zi consecutiv, la ora 7.00. Ele vor rămâne deschise până la ora 21.00. 

(UPDATE)

Duminică la ora 13, judeţul Bihor ocupa în continuare locul secund în topul judeţelor cu cea mai mare prezenţă la vot cu un procent de 15,99%. Până la orele prânzului şi-au exprimat opţiunea 80.461 de bihoreni dintr-un total de 503.139 de alegători înscrişi pe listă.

Bihorul face parte şi din topul judeţelor cu cei mai mulţi alegători incluşi pe listele suplimentare. Cei 9.679 de votanţi care au ştampilat buletinele de vot în afara localităţilor de domiciliu aşează judeţul pe locul patru în ţară după municipiul Bucureşti (13.564 persoane), Iaşi (11.005 persoane) şi Dolj (10.706 persoane).

Biroul Electoral Judeţean Bihor a suplimentat deja de două ori numărul buletinelor de vot trimise secţiei 551 din staţiunea Băile Felix. Aici, până la orele prânzului votaseră deja 665 de turişti, faţă de cei doar 75 de localnici dintr-un total de 484 de alegători înscrişi pe liste.

Voturile celor veniţi în staţiune în concendiu sau la tratament au făcut ca prezenţa la urne în Băile Felix să fie de 165,08%.

La nivel naţional cea mai mare prezenţă la urne la ora 13, de 17,03%,  se înregistra în judeţul Dâmboviţa unde votaseră deja 73.082 de localnici.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Luati o pauza trageti aer curat.
Sunt curios aia care ies de la pacanele da vor vota sau o sa plece la mall sau in parc ca e vreme buna apoi la iarna pa zapada or marsalui pa strazi ca astazi au boicotat chiar nu mai terminati cu mizeriile gata ajunge.
Postat 07 Octombrie 2018, 13:09 de sss
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON