URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Octombrie 2018, 13:05

A câştigat procesul: UDMR-istul Bimbó Szuhai Tibor poate redeveni şef la Zoo Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

UDMR-istul Bimbó Szuhai Tibor a câştigat definitiv procesul cu Administraţia Domeniului Public Oradea şi poate redeveni şef la Grădina Zoologică.

Între gunoaie, Aeroport şi Zoo

Hotărârea definitivă a judecătorilor Curţii de Apel Oradea, pronunţată luni, arată că respinge recursul ADP şi păstrează în totalitate sentinţa dată la Judecătoria Oradea, prin care s-a dispus anularea deciziei directorului general al ADP Oradea din 17 august 2017, când i s-a desfăcut, din motive disciplinare, contractul individual de muncă.

Totodată, ADP Oradea trebuie să-i plătească lui Bimbó şi salariile pe care le-ar fi încasat în ultimii doi ani, de când a fost dat afară, dar şi cheltuieli de judecată în cuantum de 7.140 lei.

BIHOREANUL a încercat să afle de la Bimbó dacă se va reîntoarce la ADP, dar acesta nu a răspuns apelului telefonic. Directorul ADP Oradea, Liviu Andrica, a precizat însă că hotărârea va fi respectată, dar deocamdată nici nu ştia că a fost pronunţată. "Domnul Bimbó nu ne-a contactat încă. Nici hotărârea nu a fost comunicată", a declarat Andrica pentru BIHOREANUL.

Rămâne de văzut dacă UDMR-istul va prefera să redevină şef la Zoo sau îşi va păstra job-urile obţinute între timp. El este director executiv adjunct la ADI Ecolect Group şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Oradea.

Zoo la pământ

Bimbó a fost dat afară de la ADP în vara anului 2016, după ce a fost cercetat de comisia disciplinară a societăţii. Decizia a venit la doar câteva zile după ce BIHOREANUL a publicat un articol în care arăta că Grădina Zoologică, extinsă şi refăcută în 2013, arăta într-o stare deplorabilă, ţarcurile având garduri rupte, vitrine crăpate şi tencuieli căzute. Mai mult, Zoo nu avea printre angajaţi nici medic veterinar, nici biolog, angajaţi obligatorii, conform legii.

La acea vreme, Bimbó Szuhai s-a apărat arătând că Zoo nu are buget propriu, aşadar el, în calitate de administrator, nu putea comanda lucrările necesare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON