URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Mai 2018, 18:43

8 luni întârziere! Pista pentru alergare din parcul Brătianu a fost, în sfârşit, finalizată (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sunteţi pasionat de alergare? Acum aveţi unde! Pista pentru alergare din Parcul Brătianu finanţată de Eco Bihor din încasările pentru gunoiul depus de alte unităţi administrative la groapa ecologică a oraşului, cu termen de predare în septembrie 2017, a fost în sfârşit finalizată.

"Aceasta este prima pistă sintetică din oraş şi are o lungime totală de 1.054 de metri şi lăţimea de 1,25 metri", se menţionează într-un comunicat transmis miercuri de Primărie.

Acoperită cu tartan, noua pistă pentru alergare este mult mai elastică decât cele clasice din beton, dale sau pietriş, fapt care reduce riscul accidentării articulaţiilor alergătorilor. Aceasta poate fi folosită inclusiv de persoane supraponderale, în vârstă sau nefamiliarizate cu joggingul.

"Am decis construirea acestei piste de alergare pentru a veni în sprijinul cetăţenilor şi a le oferi cele mai bune condiţii de alergare, pista fiind realizată din tartan. Pista din parcul Brătianu şi pista de alergare care se va realiza în parcul Salca II fac parte din cele 100 de proiecte ale Primăriei Oradea pentru sărbătorirea Centenarului", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Întârziate de săpături

Începute în august 2017, cu termen de predare jumătatea lunii septembrie, lucrările de amenajare a pistei din Parcul Brătianu au fost întârziate aproape 8 luni de săpăturile pentru reabilitarea reţelelor de încălzire care traversează parcul.

Investiţia, în valoare de 530.000 lei, a fost pusă în operă de Drumuri Bihor, care a realizat infrastructura pistei, şi Indfloor Group SRL, care a montat pavajul sintetic.

Dat fiind că pasionaţii de jogging s-au plâns că lăţimea pistei este insuficientă pentru ca doi sportivi să poată alerga din sens opus, reprezentanţii municipalităţii iau în calcul varianta adoptării unui regulament care să impună alergarea cu sens unic, astfel încât să fie evitate accidentările.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Sens unic?
Dacă e aşa, la capete trebuie făcute două sensuri giratorii cu bariere şi sistem de taxare automat (eventual cu abonament sau posibilitatea achitării prin SMS - RDS/RCS). Birta ar putea dirija (şi) circulaţia!
Postat 03 Mai 2018, 12:44 de eutanasiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON