URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Septembrie 2022, 19:28

5 polițiști de frontieră din Bihor, trimişi în judecată pentru luare de mită. Vezi cine sunt!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor şi poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie au anunţat, marţi, trimiterea în judecată a cinci agenţi de frontieră din Borş, acuzaţi că luau mită de la şoferii de TIR care intrau sau ieşeau din ţară ca să îi ia peste rând ori să nu le verifice documentele. Unul dintre ei este judecat și pentru avere ilicită.

"În fapt, s-a reţinut că, în perioada martie - mai 2021, inculpaţii au primit de la conducători auto ai camioanelor de transport marfă, aparținând unei persoane juridice române, sume de bani cuprinse între 50 de lei şi 100 de euro, pentru a facilita acestora reducerea timpilor de aşteptare, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu referitoare la carantinarea persoanelor şi controlul documentelor", se arată în informarea transmisă de procurori.

Cei cinci poliţişti de frontieră trimişi în faţa instanţei sunt Gabriel Claudiu Albinaru, Lucian Stoica, Remus Emil Fofiu, Ionel Clejan și Gheorghe Silviu Pirtea, toți agenți în PTF Borș I.

Procurorii au decis și să pună sub sechestru averea unuia dintre polițiștii de frontieră, Gheorghe Silviu Pirtea, "având în vedere că s-a constatat o disproporţie vădită între veniturile licite ale inculpatului şi averea sa".

Conform informării transmise de DGA, cei cinci poliţişti de frontieră s-au aflat sub măsura reţinerii şi a arestului preventiv în perioada 7 decembrie 2021 - 17 decembrie 2021, sub măsura arestului la domiciliu în perioada 17 decembrie 2021 - 31 decembrie 2021, iar ulterior sub măsura controlului judiciar, din 1 ianuarie 2022 pe o perioadă de 120 de zile.

Cazul este unul despre care BIHOREANUL a mai scris. Ancheta a început în 2020, ca urmare a unei sesizări din oficiu a ofiţerilor Serviciului Judeţean Bihor al DGA şi a unor denunţuri înregistrate la Parchetul Bihor.

Ca să-i dovedească pe şpăgari, un ofiţer DGA care are atestat de şofer profesionist a fost autorizat ca investigator sub acoperire şi, sub un nume de cod, a dat examene și a lucrat 6 luni la o firmă de transporturi, ca şofer de TIR, calitate în care, desigur, a fost trimis şi în curse externe.

Investigatorii au înregistrat incidentele cu dispozitive audio-video. Dovezile strânse au devoalat o corupţie aproape generalizată la nivelul PTF Borş, în special în rândul poliţiştilor de frontieră puşi să verifice transportatorii de mărfuri. Cei 5 frontierişti dovediţi cu mită nu au recunoscut faptele, prevalându-se de dreptul la tăcere.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
sa nu-si faca griji
Probabil judecatorii vor constata ca sunt "doar la prima abatere" si ii va ierta cu o mangaiere pe cap si poate si dreptul la pensionare anticipata, la fel cum s-a intamplat si cu politistul prins ca lua mita.
Postat 28 Septembrie 2022, 09:16 de marius_ro
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON