URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Februarie 2021, 12:21

39 de cazuri noi de infecţie cu Covid-19 în Bihor, după peste 500 de teste. Află cele mai recente date despre pandemie!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Încă 39 de cazuri de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 au fost identificate în judeţul Bihor după ce de miercuri până joi dimineaţa au fost prelucrate 531 de teste, au informat reprezentanţii Instituţiei Prefectului şi DSP. Totodată, în judeţ s-au înregistrat 4 noi decese în rândul pacienţilor internaţi cu Covid-19. 

300 de cazuri active în Oradea

Cazurile noi au fost depistate la persoane din Oradea (20), Aleşd, Câmpani, Abrămuţ, Şoimi, Brusturi, Beiuş, Bratca, Drăgăneşti, Tinca, Tileagd, Oşorhei, Chişlaz şi Uileacu de Beiuş. 

Bilanţul îmbolnăvirilor cu Covid-19 în Bihor de la debutul pandemiei este, joi, de 20.638, iar cel al vindecărilor de 19.151, cu 55 mai multe decât în ziua precedentă. 

În utimele 24 de ore, în spitalul Covid s-au înregistrat încă 4 decese la persoane internate în stare gravă cu SARS-CoV-2, bilanţul urcând la 897. Sursele ziarului spun că între persoanele care au încetat din viaţă se numără o femeie în vârstă de 63 de ani, un bărbat în vârstă de 69 de ani, respectiv un bărbat în vârstă de 88 de ani. 

Dintre bolnavii depistaţi cu Covid, 39 se află în stare gravă fiind internaţi pe secţia de Terapie Intensivă. 

În judeţ sunt 590 de cazuri active, cele mai multe dintre acestea, mai precis 300, înregistrându-se în Oradea, unde incidenţa (calculată în funcţie de cazurile apărute în ultimele 14 zile, raportate la mia de locuitori) este de 1,33. Astfel, municipiul este în "scenariul verde" privind funcţionarea restaurantelor, cafenelelor şi sălilor de spectacole.

În restul judeţului, mai mult de 10 cazuri active sunt doar în Aleşd şi în Sântandrei (câte 11). 

Aproape 8.000 de bihoreni, vaccinaţi cu ambele doze

În Bihor continuă campania de vaccinare împotriva infecţiei cu Covid-19. Informarea Prefecturii şi DSP arată că numărul persoanelor care au primit, până joi dimineaţa, ambele doze de vaccin a crescut la 7.652. 

În ultimele 24 de ore, 1.144 de persoane au primit o doză de vaccin. De la debutul campaniei, s-au înregistrat 33 de reacţii adverse.

În total au fost primite 29.378 de doze de vaccin în Bihor, din care au fost administrate până acum 26.770. S-au pierdut doar 17 doze.

Pe de altă parte, au continuat şi controalele făcute de jandarmi şi poliţişti legat de regulile privind evitarea răspândirii Covid-19. De miercuri dimineaţa până joi dimineaţa, aceştia au verificat 1.452 de persoane carantinate şi 429 de persoane aflate în izolare la domiciliu. Totodată, au fost verificate 105 firme şi 20 de mijloace de transport în comun, fiind aplicate 73 de avertismente şi 73 de amenzi, în valoare totală de 43.250 de lei. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Apropo de rezultate ...
... știați că cei mai tembeli oameni de pe planetă sunt liberalii ?!? Ei habar n-au de nimic, dar se fac că lucrează ...
Postat 11 Februarie 2021, 13:56 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON