Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prezidat de prefectul Dumitru Ţiplea, a actualizat miercuri lista localităţilor bihorene conform incidenţei cazurilor Covid cumulate în ultimele 14 zile şi raportate la totalul populaţiei acestora. Pentru că în Oradea aceasta a scăzut la 1,4 cazuri la mia de locuitori, în restaurante, cinematografe, sălile de spectacole şi sălile de jocuri clienţii vor putea fi primiţi în limita a 50% din capacitatea spaţiilor interioare.
Prefectura Bihor a anunţat printr-un comunicat dat publicităţii miercuri seară că, potrivit unei decizii CJSU adoptate în cursul zilei, numărul localităţilor din Bihor unde incidenţa depăşeşte 1,5 cazuri/1.000 de locuitori este de 15 localităţi, iar numărul localităţilor cu incidenţă de peste 3 cazuri/1.000 locuitori a scăzut cu de la 5 localităţi (câte erau în 5 februarie) la 2 localităţi.
"Oradea are, la data de astăzi, o incidenţă de 1,4 cazuri/1.000 locuitori, prin urmare activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor în interior, precum şi activităţile din cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole/concerte şi a operatorilor din domeniul jocurilor de noroc sunt permise fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi sunt limitate la intervalul orar 06.00-23.00", a anunţat Prefectura.
De altfel, aceste măsuri se aplică în toate localităţile de la nivelul judeţului Bihor în care incidenţa nu depăşeşte 1,5 cazuri la mia de locuitori.
Pe de altă parte, Prefectura aminteşte că în continuare este obligatorie la nivel naţional purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise şi închise, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă, indiferent de valoarea ratei de incidenţă cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile.
De asemenea, programul operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii trebuie să se desfăşoare doar în intervalul orar 05:00-21:00, cu excepţia farmaciilor, benzinăriilor şi transportatorilor de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune şi a transportatorilor de mărfuri care utilizează autovehicule de peste 2,4 tone.
Activitatea piscinelor şi locuri de joacă în spaţii închise este în continuare suspendată şi este interzisă desfăşurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise sau deschise, publice sau private.
Activităţile în piscinele situate în spaţii închise sunt suspendate deoarece sunt reglementate de HG nr. 03/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 ianuarie 2021, iar activităţile ştrandurilor şi piscinelor exterioare trebuie să respecte normele de prevenire stabilite prin ordinul comun al ministrului Tineretului şi Sportului şi al ministrului Sănătăţii emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare. Activităţile de tratament balnear trebuie să respecte normele de prevenire stabilite prin ordinul ministrului Sănătăţii emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare.
Lista localităților în care se impun măsuri de restricționare:
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.